Iti doresc succes si poate ne intalnim la o cafea.
+137
alika
andradiana
polymer
RUSUVALENTIN
zamfir ioana
balambur
ROBERT FREER
ramonicile
mihaeladrg
plecarecanada
Florinnegrea
georgiana
isabela
Bicotte
mihaitza
carmellia11
laurentiu81
silviu072000
stefan
catavio
Atanasoaie Ana-Maria
Igor123
dodeftw
mcbogdys
madasora
andradaariana
Aurafilipovici
miro
silviu81
Francois
liviah31
dinu
raz_alexaa
iulianamicu83
bella_iza82
petru_52
mariuta83
antonia
nicoles
calinv
linux
cristinapopa
satmareanu
gab_R
Zetutza
eniko potop
alina d.
claudiuk
pcristiandan
Sony
rodica*
bucuroiucamelia
giniskid
mudrencoviorica
pcmarius
ctu
beneguiclaudia
mirellavas
roxmeri
biaalbu
geo01
ionelasuiu
ignat marian
pcmarius21
sorinacio75
taralungatatiana
tata
bero8888
Dartagnan
adrianamurafa
CRETU ILEANA
tender
Dana Florea
diaconumc
duras
criss1
Ionutzzz
agnes_crisanda
matei84
danielu1
laurentiu_state
Johhn
kamiera
dyadya
Malina
mariann
oles123ya
octombrie_2009
eimear
StoNelu
didy
oanapinzaru
roxanagabriela
lazar dan
evelyne
miha u.
petcu adrian
dreamchild
analungu11
cristihorga
munteanu carina
popescuasali
CRISTINA.B
gabitaf2001
Petronela
libradana1969
bluzme
doru simion
platon312
motalin
taniusa33
ionela
camydobre
mil83
samiteo
menutza
sorin200931
mikipo
sami_ro
violeta81
catalin23
Cree
alina elena
Anem
LAVI
catyachim
corina
bya
ioanadb
cristiilie75
claudia1980
romania
mel
fragi9b
dorina
cristi1601
paulesco
141 participanți
Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)
dorina- consilier emigrare
Data de inscriere : 22/11/2009
Localizare : Laval
Este bine ca stii ce vrei. Daca ai ajuns la concluzia ca asta este drumul tau in viata atunci "toate panzele sus".
libradana1969- interesat de subiect
Data de inscriere : 03/08/2010
ar fi o placere ptr mine Dorina sa ne intalnim la o cafea .Poate ne intalnim in Canada cine stie nestiute sunt Caile Domnului.Viata este una si trebuie sa o traim in asa fel incat sa ne fie bine noua si celor dragi noua !Sper doar ca formalitatile sa nu dureze ff mult si invatatul lb franceze sa mearga repede.Am invatat italiana relativ repede sper sa mearga la fel si cu franceza.Tu de unde esti?
va doresc la toti o zi buna si poate ne vedem cu totii
va doresc la toti o zi buna si poate ne vedem cu totii
didy- interesat de subiect
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 40
Localizare : cluj-napoca
buna. Incep prin a va spune ca de doua zile citesc toate intrebarile si raspunsurile de pe forum, pentru a fi cat mai informata. Oricum, site-ul este un ajutor nesperat.
Bineinteles, as avea nevoie de o parere. Cazul meu suna asa: sunt insarcinata in 7 luni jumatate, pentru a putea fi eligibili trebuie sa fiu eu aplicantul principal, iar sotul meu aplicant secundar, amandoi avem studii superioare absolvite. sotul meu insa nu stie franceza deloc. Am facut autoevaluarea in aceasta varianta, adica eu cu nivel de franceza si engleza intermediar, iar sotul meu cu un nivel de engleza la stadiul beginner iar la franceza deloc. raspunsul a fost afirmativ, probabil din cauza studiilor.
intrebarea mea este: ar fi bine sa ne depunem dosarul acum, adica eu fiind insarcinata, sau sa asteptam sa vina pe lume copilul? ma intereseaza atat aspectul procedural, respectiv dosarul care va trebui completat cu datele copilului, cat si chestiunile legate de cartea mea de munca. am inteles totusi ca nu ar fi o problema sa fiu in concediu de maternitate si aplicant principal pt. ei. Puteti sa imi confirmati?
Multumesc.
Bineinteles, as avea nevoie de o parere. Cazul meu suna asa: sunt insarcinata in 7 luni jumatate, pentru a putea fi eligibili trebuie sa fiu eu aplicantul principal, iar sotul meu aplicant secundar, amandoi avem studii superioare absolvite. sotul meu insa nu stie franceza deloc. Am facut autoevaluarea in aceasta varianta, adica eu cu nivel de franceza si engleza intermediar, iar sotul meu cu un nivel de engleza la stadiul beginner iar la franceza deloc. raspunsul a fost afirmativ, probabil din cauza studiilor.
intrebarea mea este: ar fi bine sa ne depunem dosarul acum, adica eu fiind insarcinata, sau sa asteptam sa vina pe lume copilul? ma intereseaza atat aspectul procedural, respectiv dosarul care va trebui completat cu datele copilului, cat si chestiunile legate de cartea mea de munca. am inteles totusi ca nu ar fi o problema sa fiu in concediu de maternitate si aplicant principal pt. ei. Puteti sa imi confirmati?
Multumesc.
didy- interesat de subiect
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 40
Localizare : cluj-napoca
am revenit cu o alta intrebare. odata ajunsi pe tyeritoriul canadei, ce se intampla? poti sa te stabilesti unde vrei, inclusiv in partea federala sau e necesar sa ramai un timp in provincia quebec?
merci.
merci.
petcu adrian- interesat de subiect
Data de inscriere : 23/08/2010
BUNA ZIUA,tuturor.
Care este treaba cu testul TEFAQ?Trebuie sa-l treci la interviu,sau sa dovedesti la interviu ca
l-ai trecut?
Acest test este similar cu cel de pe site-ul de emigrare?
Care este treaba cu testul TEFAQ?Trebuie sa-l treci la interviu,sau sa dovedesti la interviu ca
l-ai trecut?
paulesco- Admin
Data de inscriere : 20/11/2009
Localizare : GRAAL
Poti sa pleci in orice regiune doresti. Viza este federala. CSQ-ul atesta faptul ca ati fost selectionat de regiunea Quebec iar dosarul 2 trimis la Bucuresti urmeaza traseul celor care aplica pt FSW.didy a scris:am revenit cu o alta intrebare. odata ajunsi pe tyeritoriul canadei, ce se intampla? poti sa te stabilesti unde vrei, inclusiv in partea federala sau e necesar sa ramai un timp in provincia quebec?
merci.
paulesco- Admin
Cititi cu atentie informatiile de pe blog. Daca ati primit raspun pozitiv in urma autoevaluarii nu trebuie sa va faceti probleme. Totusi, studiati cu atentie "grila de selectie" pt a fi siguri ca intruniti punctajul pt fiecare dintre criteriile eliminatorii.didy a scris:buna. Incep prin a va spune ca de doua zile citesc toate intrebarile si raspunsurile de pe forum, pentru a fi cat mai informata. Oricum, site-ul este un ajutor nesperat.
Multumesc.
La interviu participa si AS-ul, deci, ar fi indicat ca sotul sa invete franceza.
Este bine sa aplicati cu actualele reglementari dar in functie de sarcina la un moment procedura se stopeaza si va continua dupa fericitul eveniment.
paulesco- Admin
TEFAQ, TCF... sunt teste care atesta nivelul competentelor lingvistice. Sunt organizate de institutii independente gen Institutul Francez sau Alianta Franceza. Va inscrieti pt examen si veti fi programat. In urma examenului veti primi un rezultat care arata nivelul cunostintelor de franceza sau engleza.petcu adrian a scris:BUNA ZIUA,tuturor.
l-ai trecut?
sorin200931- sunt hotarat sa emigrez
Data de inscriere : 23/05/2010
Varsta : 50
Localizare : PITESTI
Buna Paulesco, sa sti ca am trimis dosarul la Viena pe 19- august si asteptam cu nerabdare scrisoarea de confirmare dar nu stim dupa cit timp vom primi.Poate sti tu mai exact cam cit dureaza maxim pina la primirea primului plic si celui de al doilea. O alta problema ar fi ca am completat DCS-ul cu pix albastru,iar tu ai dat raspuns unei intebari pe site ca ar trebui cu pix negru. CREZI ca e vreo problema???? MULTUMIM
paulesco- Admin
Raspunsul il primiti intr-o luna.sorin200931 a scris:Buna Paulesco, sa sti ca am trimis dosarul la Viena pe 19- august si asteptam cu nerabdare scrisoarea de confirmare dar nu stim dupa cit timp vom primi.Poate sti tu mai exact cam cit dureaza maxim pina la primirea primului plic si celui de al doilea. O alta problema ar fi ca am completat DCS-ul cu pix albastru,iar tu ai dat raspuns unei intebari pe site ca ar trebui cu pix negru. CREZI ca e vreo problema???? MULTUMIM
Daca sunt daltonisti... Glumesc! In ghid se specifica pix negru dar sa speram ca nu vor fi probleme.
oanapinzaru- sunt in trecere
Data de inscriere : 10/09/2010
Am citit rasp Dvs privind dosarul ptr emigrare dar as avea anumite nelamuriri:
1. cum se demonstreaza concubinajul? Eu sunt cu prietenul meu de 5 ani, locuim impreuna dar nu suntem trecuti in bultin la aceeasi adresa. As putea sa dovedesc cu o adeverinta de la asociatia de locatari ca sunt inscrisa in cartea de imobil al asociatiei de locatari?
2. este adevarat ca odata ajunsi pe teritoriul Canadei, tb sa platim o taxa de rezidenta ? Daca da, cat este acea taxa.
3. Daca obtinem viza, alegerea orasului o vom face noi sau suntem "repartizati"?
4.Prioetenul meu stie destul de bine franceza, engleza fluent si italiana, iar eu vb foarte slab si franceza si engleza. Tb sa facem cursurile acelea de limba franceza sau este suficient ca el stie sa vb destul de bine? Tb depus acel atestat in plicul catre Viena?
Deocamdata atat .Banuiesc ca pe parcurs o sa mai am si alte intrebari de pus.
Multumesc
1. cum se demonstreaza concubinajul? Eu sunt cu prietenul meu de 5 ani, locuim impreuna dar nu suntem trecuti in bultin la aceeasi adresa. As putea sa dovedesc cu o adeverinta de la asociatia de locatari ca sunt inscrisa in cartea de imobil al asociatiei de locatari?
2. este adevarat ca odata ajunsi pe teritoriul Canadei, tb sa platim o taxa de rezidenta ? Daca da, cat este acea taxa.
3. Daca obtinem viza, alegerea orasului o vom face noi sau suntem "repartizati"?
4.Prioetenul meu stie destul de bine franceza, engleza fluent si italiana, iar eu vb foarte slab si franceza si engleza. Tb sa facem cursurile acelea de limba franceza sau este suficient ca el stie sa vb destul de bine? Tb depus acel atestat in plicul catre Viena?
Deocamdata atat .Banuiesc ca pe parcurs o sa mai am si alte intrebari de pus.
Multumesc
paulesco- Admin
Pour les conjoints de fait, vous devez joindre une preuve de cohabitation maritale officielle pour une période d’au moins un an avant le dépôt de la demande. Cette preuve peut être par exemple : une copie d’une pièce d’identité officielle avec adresse (passeport ou carte d’identité) pour vous-même et pour votre conjoint; une attestation de résidence établie par la police ou la commune; un certificat de concubinage officiel.
Ar mai fi, suplimentar, conturi bancare comune si asigurare de viata al carei beneficiar sa fie partenerul.
Taxa de rezidenta este de 490 $ CAD si se plateste cu dosarul 2 sau la intrarea in Canada(nu sunt sigur daca mai este valabil)
In formulare aveti o rubrica in care specificati localitatea in care intentionati sa va stabili. Nu este obligatoriu sa ramaneti acolo, puteti sa mergeti oriunde doriti.
Conform actualelor reglementari pt programul "Quebec" nu este obligatoriu rezultatul testului de limba. Este o sugestie si in functie de modul in care va descurcati la interviu vi se va cere (sau nu) sa prezentati rezultatul unui test agreat.
Ar mai fi, suplimentar, conturi bancare comune si asigurare de viata al carei beneficiar sa fie partenerul.
Taxa de rezidenta este de 490 $ CAD si se plateste cu dosarul 2 sau la intrarea in Canada(nu sunt sigur daca mai este valabil)
In formulare aveti o rubrica in care specificati localitatea in care intentionati sa va stabili. Nu este obligatoriu sa ramaneti acolo, puteti sa mergeti oriunde doriti.
Conform actualelor reglementari pt programul "Quebec" nu este obligatoriu rezultatul testului de limba. Este o sugestie si in functie de modul in care va descurcati la interviu vi se va cere (sau nu) sa prezentati rezultatul unui test agreat.
LAVI- masterand in emigrare
Data de inscriere : 11/05/2010
Localizare : ORADEA
Buna!
Am o nelamurire: a trecut mai mult de o luna de cand a ajuns dosarul la Viena, noi inca nu am primit nici un raspuns.
Exista o adresa sau nr de telefon ptr informatii?
Multumesc!
Lavinia
Am o nelamurire: a trecut mai mult de o luna de cand a ajuns dosarul la Viena, noi inca nu am primit nici un raspuns.
Multumesc!
Lavinia
paulesco- Admin
VienaLAVI a scris:Buna!
Multumesc!
Lavinia
Programari
Delais
gabitaf2001- sunt hotarat sa emigrez
Data de inscriere : 07/07/2010
Localizare : Tulcea
sa inteleg ca din octombrie nu se mai fac programari? sau nu e tabelul actualizat?
paulesco- Admin
Il vor actualiza.gabitaf2001 a scris:sa inteleg ca din octombrie nu se mai fac programari? sau nu e tabelul actualizat?
StoNelu- sunt in trecere
Data de inscriere : 18/09/2010
Buna !Vroiam sa intreb ce sanse am de a gasi ceva de lucru ,in conditiile in care nu am lucrat decat ca politist in Romania iar sotia secretara ?Multumesc !
paulesco- Admin
Va recalificati. Daca sunteti un "politist modern si atletic" puteti sa va angajati ca agent de paza si protectie dupa ce urmati cursuri specifice.StoNelu a scris:Buna !Vroiam sa intreb ce sanse am de a gasi ceva de lucru ,in conditiile in care nu am lucrat decat ca politist in Romania iar sotia secretara ?Multumesc !
Buna Paulesco,
Lamureste-ma si pe mine, la contractul de autonomie financiara ca aplicant principal trebuie sa completez si la sectiunea B si C?
Lamureste-ma si pe mine, la contractul de autonomie financiara ca aplicant principal trebuie sa completez si la sectiunea B si C?
am fost sa platesc la BCR taxa pt DCS, le-am zis celor de acolo ca beneficiarul este Ministerul de finante din Quebeq, dar nimeni nu stie in ce banca trebuie virati banii. Deja ma ia durerea de cap..ma poate lamuri cineva cum a procedat?
paulesco- Admin
Completati sectiunile A si B. In sectiunea A sunt trecute datele de identificare ale fiecarui aplicant iar sectiunea B contine contractul de autofinantare pt o perioada de trei luni.gabitaf2001 a scris:Buna Paulesco,
Sectiunea C este pt cei care sunt deja in Canada ca muncitori temporari sau alte categorii.
paulesco- Admin
Nu trebuie sa precizati numele unei banci sau cont. Folositi datele de pe forum sau de pe blog si nu veti avea probleme.gabitaf2001 a scris:am fost sa platesc la BCR taxa pt DCS, le-am zis celor de acolo ca beneficiarul este Ministerul de finante din Quebeq, dar nimeni nu stie in ce banca trebuie virati banii. Deja ma ia durerea de cap..ma poate lamuri cineva cum a procedat?
Gasiti aici modalitatea de plata pt FSW.
Trebuie sa se schimbe datele beneficiarului si motivul platii.
In prima faza solicitati si completati "CERERE eliberare Cec Certificat". Specificati ca este o plata externa. In cateva zile reveniti si il ridicati.
ACESTA ESTE UN EXEMPLU DE CERTFICAT CEC
Printati aceasta imagine si sa speram ca se vor lumina. Repet, daca nu stiu despre ce este vorba, sa sune la sediu chiar daca in acest fel isi arata incompetenta in fata sefilor.
Ultima editare efectuata de catre paulesco in Joi Sept 23, 2010 11:10 pm, editata de 1 ori
sorin200931- sunt hotarat sa emigrez
Data de inscriere : 23/05/2010
Varsta : 50
Localizare : PITESTI
Buna Paulesco am trimis si eu dosarul la Viena impreuna cu cecul emis de B.C.R. numai ca pe cec nu scrie < processing fee permanent :FSW Class> ,scrie frais d'examen de la demande de...............numele si prenumele plus adresa. Crezi ca e vreo problema????.Desi eu am trimis dosarul.Beneficiarul pe cec este trecut -Ministre des Finances du Quebec la fel si banca este trecuta -ROYAL BANK OF CANADA. TE ROG SA-MI DAI DETALI, IAR DACA ESTE O GRESEALA CUM SE POATE REZOLVA. MULTUMESC MULT
dorina- consilier emigrare
Data de inscriere : 22/11/2009
Localizare : Laval
Asa trebuie sa scrie pt ca ai aplicat pe partea franceza iar taxele sunt pt procesarea DCS-ului. Exeplul dat de Paul este pt FSW dar a specificat ca trebuie schimbat beneficiarul si motivul platii.sorin200931 a scris:Buna Paulesco am trimis si eu dosarul la Viena impreuna cu cecul emis de B.C.R. numai ca pe cec nu scrie < processing fee permanent :FSW Class> ,scrie frais d'examen de la demande de...............numele si prenumele plus adresa. Crezi ca e vreo problema????.Desi eu am trimis dosarul.Beneficiarul pe cec este trecut -Ministre des Finances du Quebec la fel si banca este trecuta -ROYAL BANK OF CANADA. TE ROG SA-MI DAI DETALI, IAR DACA ESTE O GRESEALA CUM SE POATE REZOLVA. MULTUMESC MULT
Am vazut foarte multe postari cu plata prin BCR. Nu inteleg de ce membrii care au trecut prin aceasta etapa nu scaneaza CEC-ul si nu deschid un topic special pt acest subiect cu descrierea amanuntita. Asa am patit si eu cand ajunsesem in aceasta etapa. Imi venea sa dau cu monitorul de pamant si sa le rup gatul celor de la banci. Nu disperati dragi compatrioti, la fel suntem si aici:dezbinati, egoisti, intriganti... si as putea continua pana maine.
nebunie........
am gasit acum pe forum o discutie legata de completarea DCS..stiu ca la pozitia 4 (membrii familiei) se completeaza cu numele de dinaintea casatoriei, dar la DÉCLARATION DES ÉPOUX se completeaza cu numele dobandit dupa casatorie??? Sau tot cu numele de dinainte? Va rog lamuriti-ma ca trebuie sa trimitem dosarul la Viena si ne-am zapacit de tot.
am gasit acum pe forum o discutie legata de completarea DCS..stiu ca la pozitia 4 (membrii familiei) se completeaza cu numele de dinaintea casatoriei, dar la DÉCLARATION DES ÉPOUX se completeaza cu numele dobandit dupa casatorie??? Sau tot cu numele de dinainte? Va rog lamuriti-ma ca trebuie sa trimitem dosarul la Viena si ne-am zapacit de tot.
|
|