+137
alika
andradiana
polymer
RUSUVALENTIN
zamfir ioana
balambur
ROBERT FREER
ramonicile
mihaeladrg
plecarecanada
Florinnegrea
georgiana
isabela
Bicotte
mihaitza
carmellia11
laurentiu81
silviu072000
stefan
catavio
Atanasoaie Ana-Maria
Igor123
dodeftw
mcbogdys
madasora
andradaariana
Aurafilipovici
miro
silviu81
Francois
liviah31
dinu
raz_alexaa
iulianamicu83
bella_iza82
petru_52
mariuta83
antonia
nicoles
calinv
linux
cristinapopa
satmareanu
gab_R
Zetutza
eniko potop
alina d.
claudiuk
pcristiandan
Sony
rodica*
bucuroiucamelia
giniskid
mudrencoviorica
pcmarius
ctu
beneguiclaudia
mirellavas
roxmeri
biaalbu
geo01
ionelasuiu
ignat marian
pcmarius21
sorinacio75
taralungatatiana
tata
bero8888
Dartagnan
adrianamurafa
CRETU ILEANA
tender
Dana Florea
diaconumc
duras
criss1
Ionutzzz
agnes_crisanda
matei84
danielu1
laurentiu_state
Johhn
kamiera
dyadya
Malina
mariann
oles123ya
octombrie_2009
eimear
StoNelu
didy
oanapinzaru
roxanagabriela
lazar dan
evelyne
miha u.
petcu adrian
dreamchild
analungu11
cristihorga
munteanu carina
popescuasali
CRISTINA.B
gabitaf2001
Petronela
libradana1969
bluzme
doru simion
platon312
motalin
taniusa33
ionela
camydobre
mil83
samiteo
menutza
sorin200931
mikipo
sami_ro
violeta81
catalin23
Cree
alina elena
Anem
LAVI
catyachim
corina
bya
ioanadb
cristiilie75
claudia1980
romania
mel
fragi9b
dorina
cristi1601
paulesco
141 participanți
Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)
libradana1969- interesat de subiect
Data de inscriere : 03/08/2010
multumesc mult de tot sper sa am noroc si sa reusesc ceeace mi-am pus in gand
analungu11- sunt in trecere
Data de inscriere : 31/08/2010
salut tuturor,doresc sa emigrez in Canada ,initial am ales Canada federala (stau mai bine cu lb engleza) dar am vazut ca trebuie sa faci dovada a 15000 de dolari canadieni si m-am lasat.M-am hotarat sa urmez partea franceza.Am doua intrebari: testul de limba trebuie sa fie obligatoriu in franceza sau merge si ielts-ul , si vreau sa stiu dc odata ajunsi in quebec putem merge si in alta parte toronto de ex.Multumesc si astept raspuns
paulesco- Admin
Data de inscriere : 20/11/2009
Localizare : GRAAL
Testul IELTS va aduce puncte suplimentare. In regiunea Quebec se vorbeste franceza. Testul TEFAQ sau alta varianta este necesar dar nu obligatoriu pana la interviu.analungu11 a scris: salut tuturor,doresc sa emigrez in Canada ,initial am ales Canada federala (stau mai bine cu lb engleza) dar am vazut ca trebuie sa faci dovada a 15000 de dolari canadieni si m-am lasat.M-am hotarat sa urmez partea franceza.Am doua intrebari: testul de limba trebuie sa fie obligatoriu in franceza sau merge si ielts-ul , si vreau sa stiu dc odata ajunsi in quebec putem merge si in alta parte toronto de ex.Multumesc si astept raspuns
Viza este federala deci puteti sa va stabiliti unde doriti.
analungu11- sunt in trecere
Data de inscriere : 31/08/2010
multumesc
dreamchild- sunt in trecere
Data de inscriere : 03/09/2010
Salut tuturor, pregatim si noi (sot si sotie) dosarul pentru Viena si am cateva intrebari:
1. Se legalizeaza si certificatele de nastere si de casatorie (tip nou)? Pe site-ul oficial zice ca nu, dar am vazut multe pareri contrare.
2. Trebuie sa ai pasaport pentru a face copia dupa paginile de identificare sau putem face pasapoartele ulterior... de ex pina la interviu?.
3. Voi alege varianta plati prin card, adica aceea prin care completez formularul lor si ii imputernicesc sa-si ia 540 CAD de pe cardul meu. E OK?
4. La punctele de evaluare a limbii. Eu stiu f bine franceza, am facut clasa I si II in Maroc, in franceza, insa nu am acte, voi bifa 12 si la engleza 10. Intrebarea este pentru sotie, ea acum invata franceza. Care este punctajul minim pe care sa il bifez pe DCS pentru a nu fi respins automat dosarul? La engleza va pune 9.
Merci
1. Se legalizeaza si certificatele de nastere si de casatorie (tip nou)? Pe site-ul oficial zice ca nu, dar am vazut multe pareri contrare.
2. Trebuie sa ai pasaport pentru a face copia dupa paginile de identificare sau putem face pasapoartele ulterior... de ex pina la interviu?.
3. Voi alege varianta plati prin card, adica aceea prin care completez formularul lor si ii imputernicesc sa-si ia 540 CAD de pe cardul meu. E OK?
4. La punctele de evaluare a limbii. Eu stiu f bine franceza, am facut clasa I si II in Maroc, in franceza, insa nu am acte, voi bifa 12 si la engleza 10. Intrebarea este pentru sotie, ea acum invata franceza. Care este punctajul minim pe care sa il bifez pe DCS pentru a nu fi respins automat dosarul? La engleza va pune 9.
Merci
paulesco- Admin
1. Nu se legalizeazadreamchild a scris:Salut tuturor, pregatim si noi (sot si sotie) dosarul pentru Viena si am cateva intrebari:
Merci
2. Se poate depune o copie dupa ID dar este bine sa aveti pasapoartele.
3. Este cea mai rapida forma de plata.
4. Inseamna ca trebuie sa aveti nivel academic. Daca stapaniti bine franceza este suficient nu va complicati cu engleza pt ca asta implica si rezultatul unui test.
5. Gasiti raspunsul in Grila de selectie
petcu adrian- interesat de subiect
Data de inscriere : 23/08/2010
Ce trebuie sa contina C.V.-ul si de cine trebuie completat?(de catre aplicantul principal sau de catre seful de la locul de munca?)
petcu adrian- interesat de subiect
Data de inscriere : 23/08/2010
Foaia matricola trebuie legalizata si tradusa?
petcu adrian a scris:Foaia matricola trebuie legalizata si tradusa?
Eu le-am legalizat si tradus pe amindoua (Aplicant principal si secundar).
paulesco- Admin
Se specifica foarte clar ce trebuie sa contina primul dosar si actele necesare. Cele de la pct 5 nu se legalizeaza si nu se traduc. DCS
miha u.- sunt in trecere
Data de inscriere : 05/09/2010
- Mesaj n°236
Valoare comisioane
Salut! Sunt Miha din Arad si m-am poticnit la plata taxei DCS. Suntem 5 persoane, trebuie sa platesc suma de 990 CAD si comisioanele aferente, sa ajunga suma net la Ministerul de Finante Quebec. Care este valoarea comisioanelor? Cei de la BCR nu au stiut sa imi raspunda.
evelyne- interesat de subiect
Data de inscriere : 23/04/2010
- Mesaj n°237
alocatia copil
paulesco a scris:Un venit de 3000$CAD este OK! 1000 $CAD este alocatia pt copii. Ma refer la cei care vor sa se stabileasca in regiunea Quebec. Important este sa faci un colegiu sau sa te inscrii la universitate. Fara scolarizare in Quebec este greu sa obtii un loc de munca bine platit.Chiar si atunci te vei lovi de "experienta quebecoasa". Va doresc bafta!mel a scris:Daca obtinem viza , cred ca mie imi va fi la inceput greu sa ma angajez deoarece fetita mea are acum doar 4 luni- sa zicem ca obtinem viza intr-un an- si tot e mica....Am sanse sa gasesc ceva de lucru in care sa merg cu micuta- cateva ore- ca adevarul ca este greu la o familie cu 2 copii mici sa lucreze doar tatal...
Multumesc!!!
1000$ alocatia pentru un copil? am inteles bine? daca am 3 copiii, primesc 3000$? eu imi fac ceva probleme fiindca vreau sa plec cu 3 copii si sunt divortata
multumesc!
lazar dan- sunt in trecere
Buna ziua!
Sunt Dan si am o mica problema!
Eu am fost profesor de matematica din 1996 pana in 2005 iar de atunci sunt agent de politie. Sotia este profesor de matematica din 1996 incoace. Amandoi avem 38 ani acum. Avem doi copii de 11 si 7 ani. La franceza si engleza e mai greu dar insistam!
1. Pe ce parte credeti ca ar fi bine sa aplicam?
2. Care din noi ar fi bine sa fie aplicantul principal?
Multumim!
Eu am fost profesor de matematica din 1996 pana in 2005 iar de atunci sunt agent de politie. Sotia este profesor de matematica din 1996 incoace. Amandoi avem 38 ani acum. Avem doi copii de 11 si 7 ani. La franceza si engleza e mai greu dar insistam!
Multumim!
Sunt nelamurit la raspunsul a 2 intrebari:
1. In DCS la punctul 2 la intrebarea
Vous êtes-vous marié plus d’une fois?
Ce scriu Oui ou Non? Am mai fost casatorit, dar divortat. La asta se refera sau la faptul ca am mai multe neveste
2. Si tot o intrebare asemanatoare se regaseste in declaration epoux;
Au moment du mariage avec cet epouse j'etais l'epoux d'une autre personne?
Oui ou Non? (Am mai fost casatorit)
Vous êtes-vous marié plus d’une fois?
Ce scriu Oui ou Non? Am mai fost casatorit, dar divortat. La asta se refera sau la faptul ca am mai multe neveste
Au moment du mariage avec cet epouse j'etais l'epoux d'une autre personne?
Oui ou Non? (Am mai fost casatorit)
fragi9b- sunt hotarat sa emigrez
Data de inscriere : 24/02/2010
Varsta : 47
Localizare : Constanta
[quote="dreamchild"]Sunt nelamurit la raspunsul a 2 intrebari:
Vous êtes-vous marié plus d’une fois? Ati mai fost casatorit?
Ce scriu Oui ou Non? Am mai fost casatorit, dar divortat. La asta se refera sau la faptul ca am mai multe neveste Se refera la faptul daca ati mai fost casatorit.Adica veti bifa OUI
Au moment du mariage avec cet epouse j'etais l'epoux d'une autre personne? In acest moment mai sunteti casatorit cu alta persoana decat sotia dumneavoastra? Adica veti bifa NON. Doar daca sunteti musulman,arab si aveti permisiunea religioasa sa aveti mai mult de o nevasta. Daca va uitati pe site-ul lor veti gasi si persoane care emigreaza din tarile arabe si atunci formularele sunt facute sa cuprinda toti membrii familiei aplicantului principal.Logic,nu?
Vous êtes-vous marié plus d’une fois? Ati mai fost casatorit?
Ce scriu Oui ou Non? Am mai fost casatorit, dar divortat. La asta se refera sau la faptul ca am mai multe neveste Se refera la faptul daca ati mai fost casatorit.Adica veti bifa OUI
Au moment du mariage avec cet epouse j'etais l'epoux d'une autre personne? In acest moment mai sunteti casatorit cu alta persoana decat sotia dumneavoastra? Adica veti bifa NON. Doar daca sunteti musulman,arab si aveti permisiunea religioasa sa aveti mai mult de o nevasta. Daca va uitati pe site-ul lor veti gasi si persoane care emigreaza din tarile arabe si atunci formularele sunt facute sa cuprinda toti membrii familiei aplicantului principal.Logic,nu?
paulesco- Admin
Era vorba despre o familie cu 2 copii. Alocatia pt un copil in regiunea Quebec este de 500 $ CAD.evelyne a scris:paulesco a scris:Un venit de 3000$CAD este OK! 1000 $CAD este alocatia pt copii. Ma refer la cei care vor sa se stabileasca in regiunea Quebec. Important este sa faci un colegiu sau sa te inscrii la universitate. Fara scolarizare in Quebec este greu sa obtii un loc de munca bine platit.Chiar si atunci te vei lovi de "experienta quebecoasa". Va doresc bafta!mel a scris:Daca obtinem viza , cred ca mie imi va fi la inceput greu sa ma angajez deoarece fetita mea are acum doar 4 luni- sa zicem ca obtinem viza intr-un an- si tot e mica....Am sanse sa gasesc ceva de lucru in care sa merg cu micuta- cateva ore- ca adevarul ca este greu la o familie cu 2 copii mici sa lucreze doar tatal...
Multumesc!!!
1000$ alocatia pentru un copil? am inteles bine? daca am 3 copiii, primesc 3000$? eu imi fac ceva probleme fiindca vreau sa plec cu 3 copii si sunt divortata
multumesc!
Nu recomand nimanui sa plece singur in Canada. Aveti nevoie de sprijinul partenerului.
paulesco- Admin
Este foarte simplu de ales. Daca nu va regasiti in lista 29 din programul FSW nu ramane decat varianta "franceza". In urma completarii autoevaluarii veti sti care din parteneri este mai bine sa fie AP.lazar dan a scris:Buna ziua!
Multumim!
Este doar o sugestie, sotia ar fi indicat sa aplice ca AP. Trebuie sa luati in calcul si care dintre parteneri sta mai bine la capitolul franceza.
paulesco- Admin
ESte clar faptul ca trebuie facuta "curatenia de toamna" pe forum. Nu stiu cat de bine functioneaza cautarea pe forum asa ca nu va indrum sa o folositi. Oricum, este un post cu plata prin BCR unde veti gasi o fotografie. Printati acel post si mergeti la banca. Daca nu stiu despre ce este vorba sa sune la sediu.miha u. a scris:Salut! Sunt Miha din Arad si m-am poticnit la plata taxei DCS. Suntem 5 persoane, trebuie sa platesc suma de 990 CAD si comisioanele aferente, sa ajunga suma net la Ministerul de Finante Quebec. Care este valoarea comisioanelor? Cei de la BCR nu au stiut sa imi raspunda.
Sunt destui membri care au efectuat deja plata. Daca aveti informatii proaspete in legatura cu acest subiect va rog sa deschideti un topic special.
roxanagabriela- sunt in trecere
Data de inscriere : 06/09/2010
Buna ziua. Am citit documentele necesare pt concubin- conjoint si avem nevoie ori de buletine pe aceeasi adresa eliberate de minim un an sau un act legal- contract inchiriere etc in care sa fim stipulati amandoi.
Noi nu avem asemenea acte si daca incepem acum sa le facem oricum vom avea mai putin de anul acela cerut. Care ar fi in cazul acesta optiunile? Inafara de casatorie?
Va mutlumesc mult.
Roxana
Noi nu avem asemenea acte si daca incepem acum sa le facem oricum vom avea mai putin de anul acela cerut. Care ar fi in cazul acesta optiunile? Inafara de casatorie?
Va mutlumesc mult.
Roxana
fragi9b- sunt hotarat sa emigrez
Data de inscriere : 24/02/2010
Varsta : 47
Localizare : Constanta
roxanagabriela a scris: Buna ziua. Am citit documentele necesare pt concubin- conjoint si avem nevoie ori de buletine pe aceeasi adresa eliberate de minim un an sau un act legal- contract inchiriere etc in care sa fim stipulati amandoi.
Va mutlumesc mult.
Roxana
n\NU EXISTA ALTA SOLUTIE.d\DACA NU AVETI MACAR UN AN IMPREUNA DOVEDIBIL CU ACTE,NU CUMVA SA TRIMITETI DOSARUL.S TIU UN CAZ REAL CARE A FOST REFUZAT PE ACEST MOTIV. E PACAT CA O SA CHELTUITI BANI SI MAI ALES TIMP.
oanapinzaru- sunt in trecere
Data de inscriere : 10/09/2010
Buna ziua.Sunt pentru prima oara sunt pe acest forum. Eu cu prietenul meu vrem sa emigram in Canada. Am auzit o multime de variante despre pasii necesari care tb facuti sa ajungem acolo. Amandoi avem facultate terminata, el este trainer si eu am fost inspector resurse umane, acum sunt in somaj.Daca ma ajutai cu unele rasp vis a vis de modul de completare , despre sansele de a ne angaja acolo ( el vb engleza fluent, franceza si italiana foarte bine, eu de abia ma descurc), de a ne inchiria garsonierta sau apartament, si despre ajutorul pe care ni-l da statul canadian. Am inteles ca statul canadian ne-ar da un ajutar de /800 dolari canadieni . Este adevarat?
Multumesc ptr raspunsuri
Multumesc ptr raspunsuri
paulesco- Admin
Raspunsul il gasiti in topicul pe care l-ati creat.
buna seara sunt de ceva timp pe acest site si-mi place cum este construit si ce intrebari se pun.
mai am si eu una.
am lucrat un an ca asistenta medicala in Italia si a obtinut certificatul de conformitatesi de la ei ,mai este nevoie si de cel din Romania?cel din italia se numeste IPASVI
asa de curiozitate,dar cred ca rasp il prevad dar mai vreau o confirmare
mai am si eu una.
am lucrat un an ca asistenta medicala in Italia si a obtinut certificatul de conformitatesi de la ei ,mai este nevoie si de cel din Romania?cel din italia se numeste IPASVI
dorina- consilier emigrare
Data de inscriere : 22/11/2009
Localizare : Laval
CC-ul il puteti obtine daca ati profesat 5 ani consecutivi in ultimii 7 ani. Conteaza oare tara in care ati profesat? Traim in Romania si orice este posibil.libradana1969 a scris:buna seara sunt de ceva timp pe acest site si-mi place cum este construit si ce intrebari se pun.
mai am si eu una.
Orice diploma sau atestat obtinut este un atu in procesarea dosarului.
Pe de alta parte diploma sau certificatul pe care l-ati obtinut in Italia este suficient.
Sunt surprins de faptul ca sunteti interesata de subiectul emigrare in Canada. Cred ca mai bine v-ati orienta catre un contract in balta europeana deoarece in Canada va trebui sa urmati o scoala de 2 ani ca sa lucrati ca infirmier. Stiu cazuri de asistenti si medici care au luat-o de la ZERO.
buna ziua si multumesc ptr rasp care ca de onbicei este fff la obiect si pertinent .
In principiu m=am hotarat sa schimb ceva in viata mea chiar daca unii cred ca nu sunt sanatoasa la varsta mea sa mai incerc si altceva dar eu vreau sa schimb ceva in viata mea ma rog doar sa ma tina puterile , ca i rest vin toate de la sine .chiar daca voi face din nou o scoala de asisteneti medciali sau infirmieri de ce sa nu vreau si alt mod de viata .am sperat prea mult de la oamenii politici timp de 20 de ani vreau sa iau hotarari doar in numele meu .
va multumesc fff mult si sper ca nu am ofensat pe nimeni
In principiu m=am hotarat sa schimb ceva in viata mea chiar daca unii cred ca nu sunt sanatoasa la varsta mea sa mai incerc si altceva dar eu vreau sa schimb ceva in viata mea ma rog doar sa ma tina puterile , ca i rest vin toate de la sine .chiar daca voi face din nou o scoala de asisteneti medciali sau infirmieri de ce sa nu vreau si alt mod de viata .am sperat prea mult de la oamenii politici timp de 20 de ani vreau sa iau hotarari doar in numele meu .
va multumesc fff mult si sper ca nu am ofensat pe nimeni
|
|