Emigrare

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.

+137
alika
andradiana
polymer
RUSUVALENTIN
zamfir ioana
balambur
ROBERT FREER
ramonicile
mihaeladrg
plecarecanada
Florinnegrea
georgiana
isabela
Bicotte
mihaitza
carmellia11
laurentiu81
silviu072000
stefan
catavio
Atanasoaie Ana-Maria
Igor123
dodeftw
mcbogdys
madasora
andradaariana
Aurafilipovici
miro
silviu81
Francois
liviah31
dinu
raz_alexaa
iulianamicu83
bella_iza82
petru_52
mariuta83
antonia
nicoles
calinv
linux
cristinapopa
satmareanu
gab_R
Zetutza
eniko potop
alina d.
claudiuk
pcristiandan
Sony
rodica*
bucuroiucamelia
giniskid
mudrencoviorica
pcmarius
ctu
beneguiclaudia
mirellavas
roxmeri
biaalbu
geo01
ionelasuiu
ignat marian
pcmarius21
sorinacio75
taralungatatiana
tata
bero8888
Dartagnan
adrianamurafa
CRETU ILEANA
tender
Dana Florea
diaconumc
duras
criss1
Ionutzzz
agnes_crisanda
matei84
danielu1
laurentiu_state
Johhn
kamiera
dyadya
Malina
mariann
oles123ya
octombrie_2009
eimear
StoNelu
didy
oanapinzaru
roxanagabriela
lazar dan
evelyne
miha u.
petcu adrian
dreamchild
analungu11
cristihorga
munteanu carina
popescuasali
CRISTINA.B
gabitaf2001
Petronela
libradana1969
bluzme
doru simion
platon312
motalin
taniusa33
ionela
camydobre
mil83
samiteo
menutza
sorin200931
mikipo
sami_ro
violeta81
catalin23
Cree
alina elena
Anem
LAVI
catyachim
corina
bya
ioanadb
cristiilie75
claudia1980
romania
mel
fragi9b
dorina
cristi1601
paulesco
141 participanți

Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) - Pagina 26 Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

Mesaj Scris de tender Vin Feb 11, 2011 1:55 pm

giniskid a scris:
    bero8888 a scris:Cum se urmareste stadiul de analiza la care se afla dosarul, odata ce l-ai trimis? L-am trimis prin posta, in ianuarie. Deja am confirmarea de primire de la posta. Dar mai departe?
    Mi-am pregatit si eu dosarul (luni dupa-masa imi ridic cecul de la BCR) si marti dimineata as vrea sa il trimit.
    A mai apelat cineva la FedEx? Ca aici pe forum am citit numai despre posta romana si DHL.
    Iti recomand EMS-ul sau SKY PAK de la posta Romana. Este cel mai ieftin si destul de sigur. Celelalte firme de curierat sunt prea scumpe. Le-am verificat pe toate.
    bucuroiucamelia
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 19/02/2011

Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) - Pagina 26 Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

Mesaj Scris de bucuroiucamelia Sam Feb 19, 2011 2:16 pm

va rog are cineva cunostiinte despre intervalul de timp dintre sustinerea interviului si primirea raspunsului (in documentele primite odata cu invitatia la interviu spune ca raspunsul ni-l vor comunica in scris)?
    si cat timp de la primirea raspunsului la interviu ai pana la urmatorul pas?
    pcmarius21
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Data de inscriere : 26/12/2010

Mesaj Scris de pcmarius21 Sam Feb 19, 2011 8:36 pm

Mai repet inca odata: pt cine nu stie, serviciul SkyPack de la posta romana este de fapt TNT serviciu foarte sigur , mai ieftin decat restul si dureaza maxxxxx 48h pana la Viena. Asta se poate citi pe posta romana . Pretul e 148lei pana in 500g. Deja suna a reclama ..... lol!
    rodica*
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 20/02/2011

Mesaj Scris de rodica* Dum Feb 20, 2011 1:34 pm

Stimate d-le Paulesco,
    spune-ti, va rog, in situatia mea, sotie, varsta, 50 ani, sot, 56, copiii necasatoriti, 21, respectiv 26 ani, ce sanse am avea ptr. emigrarea in canada, avand in vedere ca eu si sotul am locuit in S.U.A., 5 ANI JUM, CU TOATE TAXELE PLATITE LA ZI.Suntem veniti in Romania de 3 ani, am terminat o casa de construit dar nu ne mai putem integra in sistem.
    multumim , cu respect
    paulesco
    Admin
    Admin

Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

Mesaj Scris de paulesco Lun Feb 21, 2011 12:33 pm

rodica* a scris:Stimate d-le Paulesco,
    spune-ti, va rog, in situatia mea, sotie, varsta, 50 ani, sot, 56, copiii necasatoriti, 21, respectiv 26 ani, ce sanse am avea ptr. emigrarea in canada, avand in vedere ca eu si sotul am locuit in S.U.A., 5 ANI JUM, CU TOATE TAXELE PLATITE LA ZI.Suntem veniti in Romania de 3 ani, am terminat o casa de construit dar nu ne mai putem integra in sistem.
    multumim , cu respect
    Trebuie sa va evaluati sansele completand autoevaluarea. In functie de raspuns faceti modificari la nivelul cunostintelor lingvistice si vedeti la ce nivel primiti raspuns pozitiv. Daca reusiti sa ajungeti la acel nivel si sa demonstrati cu rezultatul testelor, atunci s-ar putea sa aveti sanse. Varsta este un dezavantaj major.
    petcu adrian
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Data de inscriere : 23/08/2010

Mesaj Scris de petcu adrian Mar Feb 22, 2011 3:13 pm

Buna ziua,
    Domnule PAULESCO ,va rog sa-mi spuneti,daca se poate:
    Cadrele M.A.I sau M.Ap.N. au tratament special la interviu?
    petcu adrian
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Data de inscriere : 23/08/2010

Mesaj Scris de petcu adrian Mar Feb 22, 2011 3:14 pm

In sensul ca,este mai greu.
    Sony
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Data de inscriere : 07/02/2011

Mesaj Scris de Sony Mier Feb 23, 2011 9:54 am

Buna ziua,

as dori sa va adresez urmatoarele intrebari :
    -la dosarul pentru Viena eu voi anexa si certificatul TEFaQ - pentru sotul meu este necesar sa depun de asemenea? el va merge sa sustina examenul, insa mai are cate ceva de invatat si ma gandeam sa faca acest lucru dupa ce depun dosarul I
    -Extrasul de cont, cu dovada banilor pe care trebuie sa-i ai pentru a supravietui - in ce moneda trebuie sa fie?
    sunt amanunte, dar care conteaza...
    multumesc mult !
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Mier Feb 23, 2011 3:28 pm

Sony a scris:Buna ziua,

as dori sa va adresez urmatoarele intrebari :
    -la dosarul pentru Viena eu voi anexa si certificatul TEFaQ - pentru sotul meu este necesar sa depun de asemenea? el va merge sa sustina examenul, insa mai are cate ceva de invatat si ma gandeam sa faca acest lucru dupa ce depun dosarul I
    -Extrasul de cont, cu dovada banilor pe care trebuie sa-i ai pentru a supravietui - in ce moneda trebuie sa fie?
    sunt amanunte, dar care conteaza...
    multumesc mult !
    TEFAQ se poate trimite si dupa ce ai trimis aplicatia. Trebuie doar sa iti evaluezi in mod real nivelul pe care il vei obtine la examen. Este mai bine sa atribui un nivel mai mic in DCS si in realitate sa obtii un nivel mai ridicat.
    Nu conteaza valuta. Poate fi si cont in Lei.
    Sony
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Mesaj Scris de Sony Mier Feb 23, 2011 4:24 pm

multumesc frumos

pcristiandan
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Data de inscriere : 19/02/2011

Mesaj Scris de pcristiandan Mier Feb 23, 2011 7:23 pm

Buna ziua,
    am si eu o intrebare:
    Taxa de procesare dosar emigrare Quebec in valoare de 395$cad unde se plateste in Bucuresti si care este contul in care trebuie virati banii.
    Cu stima Cristian
    claudiuk
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 23/02/2011

Mesaj Scris de claudiuk Mier Feb 23, 2011 7:44 pm

buna ziua,urmeaza sa trimitem si noi saptamana viitoare actele la Viena,si am vazut ca pe forum tot postati despre extrasul de cont si sunt un pic nelamurit.eu am citit pe site-ul guvernului quebec ca in prima faza trebuie sa trimitem doar contractul de autonomie finaciara,fara un extras de cont anexat.este obligatoriu acest extras de cont?
    va multumesc
    alina d.
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 22/02/2011

Mesaj Scris de alina d. Mier Feb 23, 2011 9:12 pm

buna, sunt alina si vreau sa intreb daca stie cineva cum se face un cv in franceza pentru dosar.....
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Mier Feb 23, 2011 9:30 pm

pcristiandan a scris: Buna ziua,
    am si eu o intrebare:
    Taxa de procesare dosar emigrare Quebec in valoare de 395$cad unde se plateste in Bucuresti si care este contul in care trebuie virati banii.
    Cu stima Cristian
    Daca te referi la "DCS"(dosar Viena) citeste subiectul
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Mier Feb 23, 2011 9:32 pm

alina d. a scris:buna, sunt alina si vreau sa intreb daca stie cineva cum se face un cv in franceza pentru dosar.....
    Daca ai timp vei gasi aici un exemplu. Stiu sigur ca este. Incearca cu functia search. Era exemplu de CV pt Quebec.
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Mier Feb 23, 2011 9:34 pm

claudiuk a scris:buna ziua,urmeaza sa trimitem si noi saptamana viitoare actele la Viena,si am vazut ca pe forum tot postati despre extrasul de cont si sunt un pic nelamurit.eu am citit pe site-ul guvernului quebec ca in prima faza trebuie sa trimitem doar contractul de autonomie finaciara,fara un extras de cont anexat.este obligatoriu acest extras de cont?
    va multumesc
    Nu este stipulat ca fiind obligatoriu dar in timp devii paranoic si ajungi s-o bagi in plic si pe bunica ca sa fii sigur ca raspunsul va fi pozitiv.
    eniko potop
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 18/02/2011

Mesaj Scris de eniko potop Joi Feb 24, 2011 11:49 am

buna, eu deja sunt experta la completat formulare pt quebec. De doua ori am scris pt emigrare, prima data ne mai lipsea un punct si ne-a cerut alte documente . A doua oara am depus actele in 18 august 2010 si avem interviul pe 30 martie 2011 la viena. ca sa recuperam punctul am cam umflat nivelul de francesa. Ce se intampla daca ei considera ca nu suntem pt acel nivel? nu ne-au cerut diplome ca sa aratam ca stim de nivelul respectiv
    Sony
    interesat de subiect
    interesat de subiect

Mesaj Scris de Sony Joi Feb 24, 2011 11:54 am

Buna, va intreb ca inca nu am reusit sa aflu singura : cum imi calculez singura punctajul? pot face acest lucru inainte de a trimite dosarul la viena?
    Multumesc mut!
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Joi Feb 24, 2011 2:09 pm

Daca nu obtii punctajul minim cerut nu are rost sa trimiti dosarul.
    Exista grila de selectie cu pragurile eliminatorii. Pe blog gasesti toate informatiile.
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Joi Feb 24, 2011 2:16 pm

eniko potop a scris:buna, eu deja sunt experta la completat formulare pt quebec. De doua ori am scris pt emigrare, prima data ne mai lipsea un punct si ne-a cerut alte documente . A doua oara am depus actele in 18 august 2010 si avem interviul pe 30 martie 2011 la viena. ca sa recuperam punctul am cam umflat nivelul de francesa. Ce se intampla daca ei considera ca nu suntem pt acel nivel? nu ne-au cerut diplome ca sa aratam ca stim de nivelul respectiv
    Te joci cu timpul tau. Sper ca in timpul asta ati facut amndoi aplicantii pregatire la franceza ca sa atingeti la interviu nivelul indicat in DCS. Daca nu va descurcati la interviu vor recomanda sa faceti cursuri agreate sau in particular si sa prezentati un test de limba franceza agreat.
    paulesco
    Admin
    Admin

Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

Mesaj Scris de paulesco Sam Feb 26, 2011 10:11 am

petcu adrian a scris:Buna ziua,
    Domnule PAULESCO ,va rog sa-mi spuneti,daca se poate:
    Cadrele M.A.I sau M.Ap.N. au tratament special la interviu?
    Timpii de procesare sunt mai mari datorita verificarilor suplimentare. Sunt persoane care au lucrat in "locuri fierbinti" si au avut acces la documente "HH". "Privirea si semnatura" lor pe aceste documente impune o "eliberare" din partea "conducatorilor". Daca aplicantul a lucrat cu documente secrete s-ar putea sa nu primeasca "eliberarea" pana cand documentele nu se "racesc".
    Uneori aceste verificari depasesc perioada de valabilitate a medicalelor si trebuie sa le refaceti.
    Zetutza
    sunt in trecere
    sunt in trecere

Data de inscriere : 22/02/2011

Mesaj Scris de Zetutza Sam Feb 26, 2011 9:50 pm

Buna ziua.

Am o intrebare legata de completarea DCS-ului:

La punctul 7 din DCS trebuie completate adresele la care am locuit in ultimii 10ani.
    Am locuit in mai multe locuri fara forme legale.
    Am lucrat legal, cu carte de munca, in alt oras decat cel la care aveam adresa in buletin.
    Vor exista contradictii intre orasul in care am lucrat si orasul in care am locuit (conform buletinului) daca trec adresele din buletin.
    Scriu adresa din buletin sau cea reala la care am locuit?
    Cat de importante sunt aceste detalii? Se verifica intr-adevar? (ma intreb daca se poate....)

Va multumesc.
    tender
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

Mesaj Scris de tender Dum Feb 27, 2011 10:56 am

Zetutza a scris:Buna ziua.

Am o intrebare legata de completarea DCS-ului:

La punctul 7 din DCS trebuie completate adresele la care am locuit in ultimii 10ani.
    Am locuit in mai multe locuri fara forme legale.
    Am lucrat legal, cu carte de munca, in alt oras decat cel la care aveam adresa in buletin.
    Vor exista contradictii intre orasul in care am lucrat si orasul in care am locuit (conform buletinului) daca trec adresele din buletin.
    Scriu adresa din buletin sau cea reala la care am locuit?
    Cat de importante sunt aceste detalii? Se verifica intr-adevar? (ma intreb daca se poate....)

Va multumesc.
    Daca nu exista forme legale nu au cum sa verifice. Treci doar adresele unde ai locuit "legal". Daca esti intrebat in legatura cu neconcordantele mentionate de tine, spui ca ai stat la o ruda.
    sorin200931
    sunt hotarat sa emigrez
    sunt hotarat sa emigrez

Data de inscriere : 23/05/2010
    Varsta : 50
    Localizare : PITESTI

Mesaj Scris de sorin200931 Dum Feb 27, 2011 12:17 pm

Buna!! E cineva care a sustinut interviul mai decurind??,si poate sa ne impartaseasca cum sa desfasurat interviul.Noi am primit invitatia pentru a sustine interviul pe data de 22-aprilie orele 14:30,poate cei ce au trecut de acele emotii ne pot da citeva sfaturi.Va multumesc si bafta tuturor.
    gabitaf2001
    gabitaf2001
    sunt hotarat sa emigrez
    sunt hotarat sa emigrez

Data de inscriere : 07/07/2010
    Localizare : Tulcea

Mesaj Scris de gabitaf2001 Dum Feb 27, 2011 5:37 pm

sorin200931 a scris:Buna!! E cineva care a sustinut interviul mai decurind??,si poate sa ne impartaseasca cum sa desfasurat interviul.Noi am primit invitatia pentru a sustine interviul pe data de 22-aprilie orele 14:30,poate cei ce au trecut de acele emotii ne pot da citeva sfaturi.Va multumesc si bafta tuturor.

Poti sa-mi spui cand ai trimis DCS-ul? Noi am trimis in septembrie si nici pana acum nu am primit invitatia la interviu.

Continut sponsorizat

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Data/ora curentă este: Vin Noi 01, 2024 7:30 am