Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


    ref acte necesare viza turistica canada

    Distribuiţi

    maia49
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 03/06/2010

    ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de maia49 la data de Joi Iun 03, 2010 2:30 pm

    aplic pentru prima oara viza turistica canada (merg la fratele meu) pentru perioada concediului si am unele nelamuriri.
    -daca adeverinta de la serviciu prin care se specifica, vechimea, salariul si perioada de concediu trebuie tradusa in limba engleza.
    daca este necesar copie dupa cartea de munca
    - daca trebuie completate ambele formulare IMM 5257 si IMM 5406
    - care este suma de bani pe care o poti detine
    Va multumesc

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de paulesco la data de Vin Iun 04, 2010 2:05 am

    maia49 a scris:aplic pentru prima oara viza turistica canada (merg la fratele meu) pentru perioada concediului si am unele nelamuriri.
    -daca adeverinta de la serviciu prin care se specifica, vechimea, salariul si perioada de concediu trebuie tradusa in limba engleza.
    daca este necesar copie dupa cartea de munca
    - daca trebuie completate ambele formulare IMM 5257 si IMM 5406
    - care este suma de bani pe care o poti detine
    Va multumesc
    1-NU
    2-Copie legalizata
    3-Ambele formulare
    4-Orice suma. Peste 10000$ trebuie sa declarati la vama(la intrarea in Canada)
    Nu uitati de invitatia tipizata si adeverinta de salarizare a fratelui, scrisoarea de intentie in romana si in engleza, copie dupa actul de proprietate. Orice act care dovedeste ca nu aveti intentia sa ramaneti ilegal in Canada este util.
    Bafta!


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    laurentiu_neagu
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 25/08/2010

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de laurentiu_neagu la data de Lun Oct 04, 2010 3:00 pm


    domnule paulesco i-mi puteti spune va rog,dupa obtinerea vizei de turist in cit timp maxim pot pleca?
    va multumesc

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mier Oct 06, 2010 5:22 pm

    laurentiu_neagu a scris:
    domnule paulesco i-mi puteti spune va rog,dupa obtinerea vizei de turist in cit timp maxim pot pleca?
    va multumesc
    Viza este valabila 6 luni din momentul acordarii. Din momentul in care intrati pe teritoriul Canadei aveti drept de sedere 6 luni daca nu va stipuleaza ceva la vama.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    laurentiu_neagu
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 25/08/2010

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de laurentiu_neagu la data de Mar Oct 12, 2010 7:41 am

    buna ziua ,
    domnule paulesco va rog sa-mi spuneti ce acte trebuiesc legalizate la dosar?
    mentionez ca am pregatit urmatoarele acte:
    1 copie carte munca
    2 adeverinta salariu incare se mentioneaza functia,salariul si perioada de concediu(fara plata 1 luna pentru ca din cel legal mai aveam doar 6 zile)
    3 certificat de casatorie
    4 certificat de nastere copil
    5 copie buletin si certificat de nastere al meu si al sotiei daca este nevoie si de al ei
    6 copie acte casa
    7copie acte teren
    8 adeverinta din partea sotiei ca are activitate(membra al baroului bucuresti,avocat din 2005)
    va multumesc si astept raspuns!

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Oct 12, 2010 9:17 am

    maia49 a scris:aplic pentru prima oara viza turistica canada (merg la fratele meu) pentru perioada concediului si am unele nelamuriri.
    -daca adeverinta de la serviciu prin care se specifica, vechimea, salariul si perioada de concediu trebuie tradusa in limba engleza.
    daca este necesar copie dupa cartea de munca
    - daca trebuie completate ambele formulare IMM 5257 si IMM 5406
    - care este suma de bani pe care o poti detine
    Va multumesc
    1. Nu trebuie tradusa.
    2. Copie legalizata sau cu certificarea de catre institutia care detine originalul: conform cu originalul, semnatura si stampila.
    3. Orice suma. Daca depasiti 10000 $ trebuie sa declarati la vama. In avion veti primi un formular pe care trebuie sa-l completati.
    Nu uitati ca pe langa formularele amintite mai sunt necesare: 2 fotografii, dovada platii taxei(verificati actualizarea taxelor), adeverinta de la locul de munca, adeverinta care sa ateste faptul ca sunteti in concediu de odihna, libere, concediu fara plata sau alta forma agreata de firma.
    Nu omiteti scrisoarea de intentie.
    Fratele dv trebuie sa va trimita invitatia si dovada de la locul de munca: fluturas de salariu sau adeverinta sau Revenue Canada Notice of Assessment / Avis de cotisation.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    mihaela2009
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 13/01/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de mihaela2009 la data de Dum Feb 06, 2011 1:35 pm

    buna ziua.as vrea sa aplic pentru o viza turistica in perioada concediului vreau sa merg la fratele meu in partea franceza imi spune-ti va rog de ce acte am nevoie ,daca terebuie traduse sau legalizate,am carte de munca trebuie legalizata? multumesc
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Dum Feb 06, 2011 11:07 pm

    mihaela2009 a scris:buna ziua.as vrea sa aplic pentru o viza turistica in perioada concediului vreau sa merg la fratele meu in partea franceza imi spune-ti va rog de ce acte am nevoie ,daca terebuie traduse sau legalizate,am carte de munca trebuie legalizata? multumesc
    Dupa schimbarile din Ianuarie copiile actelor depuse la dosar trebuie legalizate si insotite de o traducere autorizata (si autentificata de notar).

    emilianhorduna
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 07/02/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de emilianhorduna la data de Lun Feb 07, 2011 4:39 pm

    Buna ziua! As dori sa aplic pentru o viza turistica in Canada, unde as vrea sa-l iau si pe fiul meu,minor. Ati putea sa-mi spuneti, va rog, daca ar trebui sa-l iau si pe el la ambasada in momentul depunerii dosarului?
    Va multumesc.
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Lun Feb 07, 2011 10:20 pm

    emilianhorduna a scris:Buna ziua! As dori sa aplic pentru o viza turistica in Canada, unde as vrea sa-l iau si pe fiul meu,minor. Ati putea sa-mi spuneti, va rog, daca ar trebui sa-l iau si pe el la ambasada in momentul depunerii dosarului?
    Va multumesc.
    Cati ani are copilul? Orice persoana care doreste sa viziteze Canada trebuie sa depuna cererea pt viza provizorie. Sursa
    "Note that each individual applicant must complete and sign the new application form, even if individuals are travelling as a family. Applicants who are under the age of 18 must have their form signed by a parent or a guardian."

    emilianhorduna
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 07/02/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de emilianhorduna la data de Mar Feb 08, 2011 8:00 am

    Copilul meu, pe care vreau sa-l iau in Canada, are 7 ani.
    Ar trebui, deci, sa ma insoteasca la ambasada in momentul depunerii dosarului pentru viza?
    Cu rescpect

    aanyshk_86
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 25/02/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de aanyshk_86 la data de Sam Feb 26, 2011 12:26 pm

    Buna ziua!
    Am incercat cu viza de emigrant dar nu pot pleca asa, pentru ca sunt singura si abia in vara anului 2010 am terminat facultatea de drept si nu obtin punctajul la evaluare.As vrea sa stiu daca pot pleca cu viza temporara si apoi sa cer sedere permanenta.
    In Canada ma asteapta o familie plecata de 5-6 ani si cu Doamna vrem sa deschidem un restaurant impreuna de care sa ma ocup eu.
    Ce au de facut ei am inteles(sa mi faca invitatie si dovada de la munca), acum vreau sa stiu ce am eu de facut avand in vedere ca inca nu lucrez cu carte de munca, fac doar practica intr un cabinet de avocatura.



    Multumesc
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Sam Feb 26, 2011 12:42 pm

    emilianhorduna a scris:Copilul meu, pe care vreau sa-l iau in Canada, are 7 ani.
    Ar trebui, deci, sa ma insoteasca la ambasada in momentul depunerii dosarului pentru viza?
    Cu rescpect
    Dosarul se poate trimite si prin curierat. Daca se depune personal dosarul si daca se acorda viza in aceeasi zi trebuie sa fie prezenti toti aplicantii.
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Sam Feb 26, 2011 12:48 pm

    aanyshk_86 a scris:Buna ziua!
    Am incercat cu viza de emigrant dar nu pot pleca asa, pentru ca sunt singura si abia in vara anului 2010 am terminat facultatea de drept si nu obtin punctajul la evaluare.As vrea sa stiu daca pot pleca cu viza temporara si apoi sa cer sedere permanenta.
    In Canada ma asteapta o familie plecata de 5-6 ani si cu Doamna vrem sa deschidem un restaurant impreuna de care sa ma ocup eu.
    Ce au de facut ei am inteles(sa mi faca invitatie si dovada de la munca), acum vreau sa stiu ce am eu de facut avand in vedere ca inca nu lucrez cu carte de munca, fac doar practica intr un cabinet de avocatura.



    Multumesc
    Nu inteleg cand doresti sa ceri sedere permanenta. Nu am auzit de asa ceva. Viza provizorie are valabilitate de 6 luni si nu ofera drept de munca. Statutul de rezident permanent se obtine in urma aplicarii pe unul din programele de emigrare.

    aanyshk_86
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 25/02/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de aanyshk_86 la data de Sam Feb 26, 2011 2:04 pm

    Dupa ce ajung acolo.sa inteleg ca viza provizorie nu ma ajuta cu nimic pentru planul meu de a ajunge acolo si a incepe o afacere.dar daca as face cursuri pentru unul din joburile care se cer acolo si apoi sa incerc sa aplic pentru viza permanenta?Ma ajuta cu ceva?
    In curand am sa turbez, pentru ca nu stiu ce sa mai fac sa reusesc.
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Sam Feb 26, 2011 5:07 pm

    Studiaza cu atentie toate informatiile referitoare la programele de emigrare. Fiecare program are criteriile lui de eligibilitate si un barem minim de puncte dat de studii, experienta, varsta, rude in Canada sau in Quebec, etc. Internetul este plin de surse de informare. Blogul este una din surse cu link-uri catre paginile guvernamentale(federala si Quebec).

    ancamedesanca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 07/06/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de ancamedesanca la data de Mar Iun 07, 2011 1:11 pm

    Daca aplic pentru viza turistica trebuie sa traduc cumva toate actele ce nu sunt in engleza?Va multumesc
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Dum Iun 12, 2011 7:08 am

    ancamedesanca a scris:Daca aplic pentru viza turistica trebuie sa traduc cumva toate actele ce nu sunt in engleza?Va multumesc
    Cam asa scrie pe pagina ambasadei din Bucuresti dar in realitate nu este nevoie. Prin martie am ajutat mama unui amic sa completeze formularele pt viza si nu a tradus nimic. Pt linistea ta, verifica sursa oficiala.

    ancamedesanca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 07/06/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de ancamedesanca la data de Mar Iun 14, 2011 12:54 pm

    Multumesc....mi s-a mai spus ca daca sunt singura si nu am un prieten e mai greu sa primesc viza.E adevarat?Ce sa faca cuma sa imi gasesc un prieten imaginar??Sad(Vai multe mai trebuie pt viza asta:((((((

    calinv
    consilier emigrare
    consilier emigrare

    Mesaje : 135
    Data de inscriere : 09/08/2010
    Localizare : baia mare, Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de calinv la data de Mier Iun 15, 2011 12:51 pm


    buna ancamedesanca,
    nu te stresa ca nu ai un prieten cu care sa pleci in concediu, pentru ca poti sa fii si casatorita si sa nu primesti viza.

    aproape totul se leaga de jobul pe care-l ai in prezent, de situatia materiala, daca prezinti pericol pt. a te stabili in canada.

    daca ai locuit si in alte tari, dar poti face dovada cu acte ca domiciliul l-ai avut in romania, (parere personala) nu declara si domiciliul/rezidenta din alte tari. va trebui sa faci rost de cazier judiciar din tara respectiva. ( s-ar putea sa-ti mai solicite si alte acte).

    ancamedesanca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 07/06/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de ancamedesanca la data de Mier Iun 15, 2011 1:43 pm

    Dar sa scriu ca am lucrat cu carte de munca acolo???nu mai stiu ce sa ma fac cu viza asta..prea multe le cer.Jobul e ok...is angajata de 2 ani jumate ca si contabila,castig bine,am un apartament si o masina pe numele meu.....cam atat

    calinv
    consilier emigrare
    consilier emigrare

    Mesaje : 135
    Data de inscriere : 09/08/2010
    Localizare : baia mare, Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de calinv la data de Joi Iun 16, 2011 9:16 am

    buna ancamedesanca,
    unele aspecte nu pot fi discuate pe forum, doar privat.
    daca ai o adresa personala de mail...

    ancamedesanca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 07/06/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de ancamedesanca la data de Joi Iun 16, 2011 9:23 am

    ancamlm@yahoo.com

    mariana40
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 07/07/2011

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de mariana40 la data de Mier Sept 21, 2011 10:04 am

    Buna ziua , as dori sa va intreb daca, ca si cetatean maghiar mai trebuie sa pregatim ceva acte, pe langa pasaport, pentru a face o vizita in canada?
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de tender la data de Mier Sept 21, 2011 10:11 am

    mariana40 a scris:Buna ziua , as dori sa va intreb daca, ca si cetatean maghiar mai trebuie sa pregatim ceva acte, pe langa pasaport, pentru a face o vizita in canada?
    Conform informatiilor oficiale nu este necesara viza temporara(turistica) pt cetatenii din Ungaria link

    Continut sponsorizat

    Re: ref acte necesare viza turistica canada

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Joi Aug 24, 2017 1:29 am