Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Mar 01, 2012 6:53 pm
  “Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!”

  Guvernul provinciei Quebec are propriul program de emigrare. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie (prescurtat se numeste CSQ) care il va ajuta la obtinerea statutului de rezident permanent.

  Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este autoevaluarea.
  Dupa cum ne-a obisnuit in ultimul timp, guvernul din Quebec a facut schimbari majore in programele proprii de emigrare. Aceasta decizie a fost influentata de numarul mare de aplicatii receptionate. La sfarsitul anului 2011 existau 96472 de cereri de selectionare care urmau sa fie solutionate si ca urmare a acestui fapt procesarea unui dosar este realizata in trei ani.
   Pentru a fi selectionat trebuie sa va stabiliti in provincia Quebec cu intentia de a va gasi un loc de munca, sa detineti cel putin o diploma corespondenta sistemului de educatie din Quebec si experienta care sa faciliteze integrarea in economia quebecoasa.
   Noile reglementari intra in vigoare incepand cu data de 21 martie 2012 si sunt valabile pana pe data de 31 martie 2013.

  In cadrul sesiunilor de informare s-a specificat ca aplicatiile receptionate pana pe data de 21 martie 2012 nu vor fi afectate de noile reglementari.
    Care sunt schimbarile majore? Au impartit aplicantii in 3 grupe majore de selectionare. Ca sa accedeti la una dintre ele trebuie sa indepliniti anumite conditii. Incepand cu 1 aprilie 2012 se vor mari taxele de procesare. Multe persoane vor fi dezamagite de aceste schimbari deoarece au pierdut timp si bani sperand ca vor intra in posesia rezidentei permanente.  GRUPA I

  Pentru aceasta grupa nu exista limita de aplicatii receptionate.
  In aceasta grupa se incadreaza:
  1) cei care indeplinesc conditiile pt programul PEQ:
  -  au experienta quebecoasa si poseda un permis de munca temporar;
  -  poseda o diploma obtinuta in Quebec
  -  rezidentii temporari cu permis de studii in Quebec
  -  rezidentii temporari in cadrul unor programe internationale de schimb pt tineri
  -  oferta de munca validata de MICC
  -  cazul in care CIC v-a informat ca indepliniti conditiile de emigrare in Canada
  -  locuiti temporar in Quebec, ati fost cetatean canadian si ati depus cererea in Quebec(cel mai prostesc caz)
  Ultimul si cel mai important pt cetatenii din Romania - sa detina cel putin unul dintre aplicanti o diploma intr-un domeniu care sa le atribuie 12 sau 16 puncte in lista cu domeniile de formare. De ce sa nu o denumim  Lista de aur  ?

  Diploma trebuie sa fi fost obtinuta in ultimii 5 ani sau in cazul in care se depaseste aceasta perioada sa aveti experienta minim un an in ultiimi 5 ani intr-un domeniu direct legat de studiile finalizate. 
  GRUPA II

   Pentru aceasta grupa sunt alocate 14300 de locuri
   Conditii: 
  1) Unul dintre aplicanti sa detina o diploma intr-un domeniu care sa le atribuie 6 puncte in lista cu domeniile de formare. O vom boteza Lista de argint  

  Si in acest caz trebuie sa indepliniti regula celor 5 ani iar timpul de studiu pt obtinerea diplomei trebuie sa fie cel putin egal cu cel din sistemul de educatie din Quebec
  2) Unul dintre aplicanti sa fi obtinut  o diploma in Quebec sau echivalentul unei diplome quebecoase. conditii


  In acest caz studiile trebuie sa fie de minim 1 an si sa indeplineasca regula celor 5 ani
  Este putin probabil ca se vor incadra romanii in acest criteriu

  GRUPA III

  In cadrul acestei grupe nu se receptioneaza si nu se proceseaza dosare
   Faceti parte din aceasta grupa daca nu va incadrati in nici una din grupele de mai sus. Este ca in filmele cu prosti. Sunt uimit ca nu au mai inclus si alte grupe neeligibile deoarece ar exista criterii care sa te faca KO. Oficialitatile din Quebec sunt celebre pentru complicarea reglementarilor. Pana in martie 2012 se putea accesa programul QSW(Quebec Skilled Workers) daca aplicantii se regaseau pe lista generala 2009. Ne place sau nu, acele vremuri au apus si trebuie sa ne supunem noilor reglementari.

  Schimbarile survenite incepand cu decembrie 2011

  Putem sa spunem au revoir ambasadei din Viena. DCS-urile vor fi procesate in Montreal, Quebec. 

  Din 27 Feb 2012 s-a renuntat definitiv la serviciile ambasadei din Viena. Toate informatiile privind emigrarea in regiunea Quebec se obtin de pe pagina oficiala a guvernului din Quebec

  Incepand cu 6 dec 2011 aplicantii  care doresc sa obtina puncte la criteriul cunostinte lingvistice sunt obligati sa ataseze la dosarul DCS rezultatele testelor de limba franceza si/sau engleza.
  Cei care nu depun rezultatul/ele in cadrul cererii pt obtinerea CSQ nu vor primi puncte pt criteriul cunostinte lingvistice. Aceasta schimbare se aplica doar cererilor depuse incepand cu 6 dec 2011. Rezultatele testelor de limba franceza se ataseaza la DCS de catre ambii aplicanti(AP +AS) iar rezultatul testului de limba engleza(in cazul in care se doreste obtinerea punctelor atribuite) doar de catre AP.  Consultati  pagina oficiala

  Sunt eligibil? Este prima intrebare la care trebuie sa gasiti raspuns. In principiu, romanii acceseaza programul de emigrare QSW. Avand in vedere faptul ca testul de evaluare poate fi interpretat de fiecare aplicant este bine sa va orientati dupa grila de selectie si dupa cele doua liste magice cu domenii de formare specificate mai sus. Daca primiti puncte pentru domeniul de formare si indepliniti si regula celor 5 ani una din conditii este satisfacuta si puteti sa treceti mai departe. Nu aplicati daca aceste conditii nu sunt indeplinite deoarece pierdeti timp si bani

  Ce este autoevaluarea?


  Este o testare online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele de a fi acceptat ca emigrant. Rezultatul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.
  Pentru a efectua testul click pe link
  Grila noua de punctaj o gasiti AICI
  Ghidul de emigrare in  Quebec il gasiti AICI
  Sinteza si link-urile importante le gasiti AICI

  Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma acestei autoevaluari va rog sa treceti la Etapa a II-a a procesului de emigrare!

  ETAPA a II-a: TRIMITEREA DCS-ului
  Odata cu crearea biroului din Montreal este posibil ca procesarea aplicatiilor DCS sa fie similara cu cea a aplicatiilor  FSW(federala). Este cunoscuta exigenta angajatilor de la CIC in privinta modalitatii de completare a formularelor. O singura greseala in formulare sau omiterea completarii unui camp poate duce la reject. Va recomand sa verificati formularele si continutul aplicatiei inainte de a o trimite spre procesare.   Quebec`ul are nevoie de emigranti care sa cunoasca bine limba franceza sau sa fie dispusi sa inceapa invatarea acesteia inainte de a demara procesul de emigrare!  Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma autoevaluarii inseamna ca trebuie sa incepeti strangerea documentelor necesare pentru a inainta cererea oficiala de emigrare in regiunea Quebec. Fiecare formular precum si Checklist-ul introdus de curand in sistemul de emigare contin detalii cu privire la modalitatea de completare, persoanele care trebuie sa completeze sau sa semneze, formatul cerut pt documentele atasate cererii(original, copie legalizata)


  Aceasta cerere contine urmatoarele formulare:

  1. Demande de certification de selection - DCS -  
  2. Documents soumis à l’appui de la Demande de certificat de sélection
  Travailleurs qualifiés (Programme régulier) - Checklist -  acest formular trebuie sa fie inclus in aplicatia pe care o veti trimite in Montreal la biroul


   Direction de l'immigration economique - Europe de l'Est   
   Checlist-ul va fi completat doar de catre aplicantul principal indiferent daca este sau nu insotit de alte persoane
   In checklist veti gasi toate formularele si documentele necesare selectionarii dv de catre guvernul regiunii Quebec. 
  3.  Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière - CAF
  Daca doriti sa modificati o cerere de selectionare in regiunea Quebec trebuie sa trimiteti acest  formular

   Acest formular se trimite doar daca ulterior trimiterii DCS-ului au survenit modificari in cadrul aplicatiei sau ati descoperit o greseala. Dupa receptionare, biroul din Montreal va cere documentele suplimentare in termen de 30 zile(daca este cazul)
  Interpretare Checklist:
  Mentiunea S.O. (sans objet) indica faptul ca nu este necesar sa furnizati acel document.
  Formularele vor fi completate (pdf dinamic), printate si semnate (daca este cazul). Vi se sugereaza sa pastrati o copie a documentelor si formularelor care insotesc aplicatia.
  Formularele si documentele aditionale vor fi introduse intr-un plic A4 cu burduf in ordinea urmatoare:
   Documents soumis à l’appui de la DCS
   Demande de certificat de selection (DCS)
   Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière (CAF)
   Dovada platii taxei de procesare - trebuie sa ma declar invins si sa recomand plata taxelor cu cardul datorita timpilor mari de procesare care duc la expirarea cec-urilor. In cazul acesta trebuie sa atasati la dosar  formularul   Asigurati-va ca puteti sa faceti plati externe si ca aveti suma necesara pt taxele de procesare. Cereti informatii la banca emitena

   In ghid se specifica faptul ca singura dovada pentru demonstrarea nivelului de limba franceza sau engleza  este atasarea la dosar a unui rezultat obtinut in urma unui examen sustinut la unul din centrele agreate. In DCS aveti posibilitatea sa instiintati biroul de emigrare ca nu atasati nici un test de limba la dosar si nu veti primi puncte la acest criteriu.
  Nu mizati pe faptul ca dosarul va primi unda verde si nu cred ca veti obtine suficiente puncte pt depasirea primului prag eliminatoriu. Din pdv-ul meu, testele de limba sunt obligatorii.
   Pt verificarea valorii taxelor si modalitatii de plata - Link  -
   Celelalte formulare si declaratii (daca este cazul). Ordinea este data de checklist.
   Toate documentele justificative. (diplome, certificate de calificare, copii dupa cert de nastere, casatorie, divort, pasapoarte, etc )

  In cadrul checklist-ului se stipuleaza forma in care trebuie sa atasati documentul. Dupa caz documentele vor fi sub forma de copie legalizata insotita de traducere in limba franceza (in cazul in care originalul nu este in limba franceza sau engleza). Este necesara traducerea documentului chiar daca o mica parte a sa este redactata in alta limba.
   Acest ghid va fi dezvoltat in functie de discutiile de pe forum si de problemele legate de interpretarea celui oficial


   GHID PT APLICATIILE TRIMISE PANA LA 14 FEB 2012

  Anunt important
  Actele in limba romana trebuie traduse in franceza sau engleza de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Traducerile actelor NU se legalizeaza!  TAXELE PENTRU DCS:


  Plata se face fara taxe pentru beneficiar….adica Dv. platiti si comisionul bancii pentru ca in contul Ambasadei din Viena sa ajunga suma intreaga!
  Detalii despre modul de plata, contul in care trebuie virati banii se gasesc AICI
  Daca doriti sa faceti plata prin BCR gasiti informatii pe forum

  TRIMITEREA DCS`ului:


  DCS`ul impreuna cu actele&dovada platii taxei de procesare&formularele enumerate mai sus va fi trimis la Direction de l'immigration économique – Europe de l’Est la adresa pe care o gasiti AICI
  ANUNT !


  Aplicantii care se incadreaza in lista cu domenii de formare pt care primesc 12 sau 16 puncte si au toate formularele si documentele aditionale incluse in dosar au toate sansele sa primeasca CSQ-ul prin posta.


   Aplicantii care se incadreaza in lista cu domeniile de formare pt care primesc 6 puncte vor fi invitati la un interviu in cadrul caruia vor trebui sa sa demonstreze interesul fata de regiunea Quebec. Puneti accent pe planul de emigrare.
    

  ETAPA a III-a:  

  INTERVIUL  Interviul se sustine numai in Bucuresti!


  Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare.


  Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene!


  Interviul are drept scop verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec. Sunt aplicanti care au ratat acest pas la intrebarea: Care este planul de viitor?


  La interviu se discuta atat cu aplicantul principal cat si cu cel secundar. Daca ofiterul de interviu considera ca datele inscrise de Dv. in DCS corespund realitati, va elibera Certificatul de selectie pentru Quebec (CSQ).

  ETAPA a IV-a: 
   Cererea pentru rezidenta permanenta   DOSAR 2

  DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ-ului
  Schimbari intervenite dupa 1 decembrie 2011 in procesarea Cererii pt Rezidenta Permanenta  Daca ati ajuns la aceasta etapa inseamna ca ati obtinut CSQ`ul..( Certificatul de Selectie pentru provincia Quebec)
  Dosarul pe care il veti trimite catre CIC Sydney va cuprinde formularele si documentele din acest  checklist
  Adresa la care trebuie trimisa aplicatia:
  Citoyenneté et Immigration
  Programme des travailleurs qualifiés sélectionnés par le Québec
  Bureau de réception centralisée
  Case postale 8888
  Sydney (Nouvelle-Écosse)
  B1P 0C9
  Canada  -GHIDUL pentru completarea formularelor: AICI
  Avand in vedere schimbarile periodice  in cadrul reglementarilor si al formularelor incluse in aplicatie este necesar sa folositi ghidul de pe pagina oficiala deoarece nu puteti fi siguri daca acest blog sau alte surse "de incredere" sunt la zi cu informatiile.
   Banca BCR: Plata taxei pt Cerere Rezidenta Permanenta(dosar 2 QSW).
   Este mai simplu daca printati formularul si cec-ul si mergeti cu el la sediul BCR din localitate.
  Cereti un formular de plata externa:

  Acest cec a fost emis pt plata taxei unei aplicatii FSW. La "detalii pt plata" veti scrie "Permanent Residence: QSW Class." in loc de Permanent Residence: FSW Class.
  Dupa 2, 3 zile cei de la banca va vor suna si veti primi un cec asemanator cu cel din imagine:
  Acest cec este un model. Calculati taxele corespunzatoare nr de persoane incluse in aplicatie.

  Plata se poate efectua in Lei la cursul BCR sau direct in CAD daca gasiti un curs mai bun la alta banca.

  TAXELE PENTRU ACEST DOSAR AICI 

   Nu mai trec suma pt ca se modifica atat taxa cat si procesul de emigrare.
  Incepand cu 1 decembrie 2011 trebuie sa trimiteti dosarul la BRC adica Bureau de reception centralisee au Canada din Sydney. Asta ar fi marea schimbare de pana acum. Incepand din februarie 2012 se va schimba total procesul de emigrare pe partea franceza. Se va deschide un centru de primire al dosarelor in Montreal. Din acel moment ambasada din Viena va fi istorie pt aplicanti.
  Cititi cu atentie ghidul si atasati la dosar doar formularele si actele cerute in checklist. Completati cu atentie formularele si nu lasati campuri libere. Cei din Sydney sunt foarte rigurosi si s-ar putea sa ramaneti doar selectionati dar fara mult visata rezidenta permanenta.

  Dupa verificarea dosarului BRC il va trimite la ambasada din Bucuresti. Cei de la ambasada va vor trimite formularele medicale(regular mail) care dupa efectuarea analizelor medicale vor fi trimise la Centrul Medical din Londra.
  CM Londra  va instiinta ambasada din Bucuresti ca totul este OK dpdv medical si vor incepe verificarile de securitate. Urmeaza invitatia la viza pe care o veti primi prin intermediul unui email. Platiti taxa pt DRP(dreptul pt rezidenta permanenta) si trimiteti pasapoartele, fotografiile si dovada efectuarii platii. Pasapoartele pot fi depuse personal sau trimise prin intermediul unei firme de curierat rapid.
  Avand in vedere numarul mare de aplicatii nu se mai poate vorbi despre timpi de procesare. Rugati-va la ce aveti mai sfant sa reusiti daca ati ajuns la concluzia ca acesta este drumul vostru. Nu ii intrebati pe ceilalti daca le este mai bine dupa ce au trecut balta. Fiecare are propriul drum de strabatut si o cu totul alta poveste de istorisit.  Dupa ce BRC da OK-ul puteti verifica starea aplicatiei online sau puteti sa trimiteti un email ambasadei din Bucuresti in cazul in care apar schimbari (copii, casatorii, schimbarea domiciliului)


  Ambasada Canadei Romania
  Strada Tuberozelor 1-3
  Cod postal 011411
  Bucuresti, Sector 1

  Tel: 021-307.5000
  Fax: 021-307.5014
  E-Mail:
  bucarest-immigration@international.gc.ca

  Starea dosarului Dv. poate fi verificata online daca APASATI AICI

  ETAPA a V-a:  

  EXAMENUL MEDICAL  Examenul Medical este ultima etapa in cadrul procesului de emigare in provincia Quebec. Daca treceti cu bine de aceasta examinare mai dureaza putin pana cand veti avea VIZA pe pasaport!


  Examenul medical se poate face in Romania (Bucuresti) sau in Ungaria (Budapesta).Veti fi examinat/examinata numai de catre medici agreati de Guvernul canadian. Fisele Medicale le veti primi prin posta si veti primi si instructiunile cu privire la clinica si medicii desemnati. Vi se furnizeaza nr de tel la care sa faceti programarea. Nu trebuie sa spuneti toate antecedentele medicale. Putei sa ... ocoliti anumite detalii ca sa evitati analize suplimentare.
  Cetatenii Republicii Moldova pot face examenul medical la Chisinau!


  Pentru a putea consulta lista medicilor din:
  RomaniaAPASA AICI


  UngariaAPASA AICI


  Republica MoldovaAPASA AICI


  Examenul medical consta in urmatoarele teste:


  -examen medical general - trebuie facut de toti membrii familiei;


  -radiografii pulmonare - toti membrii familiei, mai mari de 11 ani;


  -analiza sangelui - pentru toti cei peste 15 ani;


  -analiza urinei - pentru cei peste 5 ani;


  -test de sputa (in unele cazuri).


  Testele medicale sunt valabile 1 an de la inceperea lor. Deci, daca veti fi chemati pentru o repetare a analizelor, data care va ramine in vigoare va fi tot cea de inceput a testelor. Aceste teste sunt platite de catre Dv., iar daca ele expira, va trebui sa le repetati bineinteles cu alti bani.
  Daca apare ceva suspect pe radiografie veti fi instiintati ca trebuie sa refaceti radiografia. Sunt acceptate doar rezultatele radiografiilor efectuate doar la clinicile desemnate. Sunt cazuri in care se cer si teste de sputa pe care le puteti face la orice spital sau clinica specializata. Problema este ca testul de sputa decaleaza cu 3 luni invitatia la viza. Medicii desemnati anunta ca termen de instiintare a reluarii unor analize 2 saptamani de la efectuarea lor dar au fost cazuri in care aplicantii au primit aceasta veste rea dupa 5 luni. Sistemul de emigare este departe de a fi unul perfect iar CM London este unul din din zonele care incetinesc procesarea.


  Nu trebuie sa fiti speriati, intrucit cei cu deficiente cronice nu sunt respinsi. Exista persoane care au trecut testul cu toate ca erau bolnavi de diabet, astm, probleme cardiace sau probleme cu vazul sau auzul. Bineinteles, aceste probleme nu trebuie sa fie grave sau foarte grave.
  Am intalnit adepti ai "teoriei conspiratiei" conform careia exista o legatura intre "additional medical tests required" si cei care indraznesc sa interogheze ambasada despre statusul aplicatiei prin intermediul email-ului. Sa fie asta o forrma de "Informal rough treatment"? Ma abtin de la comentarii.
  Pentru cei care doresc sa afle detalii despre localizarea  IOM si Medsana din Bucuresti vor gasi detalii pe forum.  ETAPA a VI-a: 

  VIZA  Daca analizele Dv. sunt OK atunci nu va mai ramane decat sa asteptati VIZA Uneori s-au primit vize foarte repede dupa examenul medical, iar alteori a durat nejustificat de mult pana la eliberarea vizei.


  VIZA o veti primi in urma unei scrisori de la Ambasada Canadei din Bucuresti, prin care veti fi solicitati sa trimiteti pasapoartele.
  Pasapoartele pot ajunge la Ambasada, prin posta privata sau pot fi duse personal. Pentru a putea primi
  VIZA mai trebuie sa platiti o ultima taxa numita :
  Taxa pt Drept de Rezidenta Permanenta: AICI


  Urmariti rubrica: Taxa pentru Drept de Rezidenta Permanenta in Canada - Solicitant / sot(ie) / partener(a) consensual(a)  Taxa pentru Rezidenta Permanenta nu se plateste pentru copii dependenti.  Termenul de valabilitate al vizei este de un an de la data efectuarii examenului medical. Termenul nu poate fi prelungit. Daca nu folositi VIZA inainte de expirare, trebuie sa reluati intregul procesul de emigrare.Faptul ca ati obtinut anterior o viza nu presupune ca la o a doua aplicare ea va fi aprobata in mod automat. Ea va fi procesata dupa noile regulamente in vigoare.


  Dependentii pot insoti aplicantul principal sau pot veni ulterior in Canada, dar nu pot sosi in Canada inaintea aplicantului principal.
  Dependentii pot sosi ulterior, dupa aplicantul principal, dar in termenul de valabilitate al vizei.
  Daca dependentii nu pot sa soseasca in Canada inainte de expirarea vizei, ei trebuie sa aplice din nou pentru viza canadiana, fie ca aplicanti independenti, fie sponsorizati de fostul aplicant principal, ceea ce inseamna depunerea unui nou dosar.


  Oferta IOM pentru bilete de avion valabila pana la 30 Sept 2012.
  Destinatia Adult>12 ani Copil 2-12 ani Bebe<2 ani
  Toronto 669 542 130
  Montreal 729 549 180
  Vancouver 835 610 267
  Edmonton 955 695 281


  Pentru destinatia Calagary biletele au acelasi pret cu Vancouver.


  Preturile sunt exprimate in dolari SUA si sunt pt bilete one way cu toate taxele incluse.


  Bagaje/persoana : la cala sunt acceptate 3 bg x 23 Kg. Sunt acceptate 2 bagaje de mana. Unul poate sa cantareasca 23 Kg cu conditia sa respecte dimensiunile 56x45x25  + poseta sau laptop.


  Telefon: 021 211 4565 sau 021 211 5657


  email: gdamceska@iom.int sau vgarth@iom.int


  In momentul in care primiti invitatia la viza este bine sa va programati si data la care doriti sa plecati in Canada.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Ultima editare efectuata de catre paulesco in Lun Iun 11, 2012 9:39 am, editata de 1 ori


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Vin Mar 02, 2012 11:36 am

  Mi se pare destul de transparent noul GHID oficial de emigrare pe partea franceza. Este o chestie care nu este clara la paragraful 3.3.4 - Facteur 4. Connaissances linguistiques - legata de obligativitatea atasarii rezultatelor testelor de limba franceza si engleza. Nu se precizeaza daca este obligatoriu ca ambii aplicanti sa atseze acest rezultat. Ce se intampla daca doar AP-ul il prezinta? Se calculeaza punctele in acest caz? In prima parte a paragrafului se precizeaza:
  "Depuis le 6 décembre 2011, tous les candidats du programme Travailleurs qualifiés qui souhaitent obtenir des points pour leurs compétences linguistiques en français (requérants et conjoints) et en anglais (requérants seulement) doivent joindre à leur demande d’immigration des attestations de résultats reconnues par le Ministère. Cette nouvelle exigence s’applique aux demandes reçues à partir du 6 décembre 2011."
  Din acest text inteleg ca daca nu se doreste obtinerea punctelor se poate trimite DCS-ul fara a face referire la returnarea aplicatiei. Este drept ca nu ai cum sa obtii punctajul pt primul prag eliminatoriu daca nu obtii punctele de la criteriul "cunostinte lingvistice".
  Textul urmator ma baga in ceata:
  "Pour faire évaluer leurs compétences linguistiques en français ou en anglais par un organisme reconnu par le MICC, les candidats doivent préalablement s’inscrire à une session de passation dans un centre agréé.
  Les originaux des attestations de résultats doivent être présentés à l'appui de la demande d'immigration. Ils sont requis pour que la demande soit considérée comme complète, autrement elle sera retournée."
  Se precizeaza clar obligativitatea atasarii unui test de competente lingvistice pt ca aplicatia sa fie considerata completa. In caz contrar aplicatia este returnata.
  Cei care ati trecut prin acest proces de emigrare pe partea franceza si ati acumulat o "taruca" de experienta sunteti asteptati sa va dati cu parerea.
  In rest ghidul mi se pare clar si ar trebui sa constituie primul lucru pe care sa-l citeasca cei care doresc sa aplice pt Quebec. Conditia elementara este cunoasterea limbii franceze.
  Nu inteleg munca dezinteresata a lui Paulesco atat timp cat blogul si forumul nu prezinta caracteristicile unui site comercial.
  Avec tous mes hommeges.
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Sam Mar 03, 2012 4:24 pm

  Oricat de greu ar fi pentru cei care doresc sa acceseze programul regiunii Quebec, atasarea rezultatelor testelor de limba franceza agreate este obligatorie. Pare dificil pt cei care nu au avut legatura cu limba franceza dar in momentul dobandirii PR-ului le va fi mai usor sa se integreze in societatea quebecoasa si nu vor pierde 8 luni cu francizarea.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Sam Mar 03, 2012 4:41 pm

  Tender, satisfactia este oferita de feedback-ul celor care cauta un raspuns. Nu stiu daca realizezi, dar esti pe metereze.
  There's nothing to be ashamed of.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de LAVI la data de Sam Mar 03, 2012 6:11 pm

  In primul rand vreau sa-l felicit pe Paulesco ptr informatiile complete si actualizate! flower

  Am citit si eu o parte din ghid, ceea ce mi-a atras atentia e Anexa 5, nou introdusa acum cu orasele din zona metropolitana a Montreal-ului( 5 points).

  lavi

  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Dum Mar 04, 2012 10:20 am

  Asta chiar ma scoae din sarite:"Les candidats qui ne soumettent pas de tests linguistiques doivent le spécifier en cochant la case prévue à cet effet dans leur Demande de certificat de sélection (DCS)."
  De ce nu sunt in stare "frantujii" sa realizeze un ghid clar fara sa se contrazica? Lasa impresia ca poti sa trimiti aplicatia fara testele de franceza. De ce nu scrie clar ca pe partea federala ca este obligatoriu si ca fara teste esti KO?
  Titlul intregului text de unde am scos paragraful de mai sus este: "Entrée en vigueur du recours obligatoire aux tests de compétences linguistiques".
  Adica? Testele sunt obligatorii, dar daca esti atat de "tamp" poti sa trimiti aplicatia fara ele si sa arunci banii pe fereastra noastra pt ca noi te vom face KO. Iti oferim sansa sa iti recunosti prostia bifand in DCS ca nu ai testele cerute in mod obligatoriu.
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Dum Mar 04, 2012 5:44 pm

  tender a scris:Asta chiar ma scoae din sarite
  Take it easy. Treci la alt paragraf. Vrei sa te specializezi in aplicatiile pe partea franceza? Din cate stiu, tu esti cu un picior in Canada.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Dum Mar 04, 2012 6:01 pm

  LAVI a scris:In primul rand vreau sa-l felicit pe Paulesco ptr informatiile complete si actualizate! flower

  Am citit si eu o parte din ghid, ceea ce mi-a atras atentia e Anexa 5, nou introdusa acum cu orasele din zona metropolitana a Montreal-ului( 5 points).

  lavi

  Punctele se acorda la criteriul "Offre d’emploi validée". Detaliile se gasesc in ghid la Facteur 7. Nu inteleg ce reprezinta cele 5 puncte de pe lista cu localitatile incluse in RMM dar cred ca este o greseala si este datata Iun 2011. Poate ca apartine vechiului ghid si atunci se acordau 5 pct in loc de 6 cum este acum pt oferta de munca in interiorul RMM.
  Ai vesti de la medicale?


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Dum Mar 04, 2012 7:05 pm

  paulesco a scris:
  tender a scris:Asta chiar ma scoae din sarite
  Take it easy. Treci la alt paragraf. Vrei sa te specializezi in aplicatiile pe partea franceza? Din cate stiu, tu esti cu un picior in Canada.
  Stau in spagat de prea mult timp si imi este teama ca se supara Badea ca ii fur pozitia. Nu stiu ce sa mai cred in legatura cu activitatea ambasadei. Inca mai sper.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Mier Mar 07, 2012 9:00 pm

  Numarul de vize alocate pe tari pt toate programele de emigrare LEGATURA
  avatar
  Bicotte
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 27/07/2011

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Bicotte la data de Dum Mar 11, 2012 7:44 am

  Buna ziua! Sa inteleg ca testele pt limba sunt obligatorii acum.Va rog sa-mi spuneti unde si cum se fac aceste teste.Va multumesc si va doresc succes!
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de LAVI la data de Dum Mar 11, 2012 8:46 am

  Paolesco, stiu doar ca au trimis analizele la Londra.
  Poate o fi un medic miop si nu va obs radiografia Smile

  Tender, ai primit invitatia la viza?

  Lavi
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Mar 12, 2012 4:56 pm

  Bicotte a scris:Buna ziua! Sa inteleg ca testele pt limba sunt obligatorii acum.Va rog sa-mi spuneti unde si cum se fac aceste teste.Va multumesc si va doresc succes!
  Sunt obligatorii. Oricum, fara ele nu reusesti sa acumulezi punctajul necesar trecerii primului prag obligatoriu.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Mar 12, 2012 5:06 pm

  LAVI a scris:Paolesco, stiu doar ca au trimis analizele la Londra.
  Poate o fi un medic miop si nu va obs radiografia Smile

  Tender, ai primit invitatia la viza?

  Lavi
  Cei de la IOM iti spun la telefon ca au trimis medicalele la CM London chiar daca nu le-au trimis. Am impresia ca ei strang mai multe medicale dupa care le trimit. Am citit undeva ca se trimit de doua ori pe luna. Iti doresc sa primesti IV cat mai rapid.
  Eu mai am de stat pe plaiurile mioritice. Poate ca i-am deranjat prea mult cu intrebarile si acum imi primesc pedeapsa. Inca nu am intrat in vrie si m-am obisnuit sa astept. Chiar a inceput sa-mi placa.
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de LAVI la data de Mar Mar 13, 2012 8:19 am

  Nu vreau sa deviez de la subiectul deschis de Paolesco, dar m-a uimit nr de vize alocate Romaniei.
  Si Frantei....ca doar cu francezii nu mai cheltuie bani guv cu francizarea.


  Lavi
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de LAVI la data de Mar Mar 13, 2012 8:33 am

  Tender, sper ca nu dai inapoi...aici nu ne asteapta zile bune.


  Savureaza ultimele zile petrecute aici. Si la Ambasada lucreaza tot oameni, mai mult sau mai putin motivati.Smile


  Lavi

  avatar
  Bicotte
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 27/07/2011

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Bicotte la data de Sam Mar 17, 2012 7:57 pm

  tender a scris:
  Bicotte a scris:Buna ziua! Sa inteleg ca testele pt limba sunt obligatorii acum.Va rog sa-mi spuneti unde si cum se fac aceste teste.Va multumesc si va doresc succes!
  Sunt obligatorii. Oricum, fara ele nu reusesti sa acumulezi punctajul necesar trecerii primului prag obligatoriu.
  Ok.Multumesc mult! Dar puteti sa-mi spuneti unde se pot face aceste teste?
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de paulesco la data de Sam Mar 17, 2012 9:37 pm

  Lista cu centrele agreate TEF: Institutul Francez & Alianta Franceza.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  Bicotte
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 27/07/2011

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Bicotte la data de Dum Mar 18, 2012 6:44 am

  paulesco a scris:Lista cu centrele agreate TEF: Institutul Francez & Alianta Franceza.
  Va multumesc mult! Sa inteleg ca aceste teste sunt obligatorii dupa noile reglementari? Nu pot trimite dosarul 1 fara ele.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Dum Mar 18, 2012 1:03 pm

  "Les originaux des attestations de résultats doivent être présentés à l'appui de la demande d'immigration. Ils sont requis pour que la demande soit considérée comme complète, autrement elle sera retournée."
  Eu inteleg ca testele sunt obligatorii. A pus cineva intrebarea la sesiunea la care a participat Cristina78?
  Cristina78
  Cristina78
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 16/11/2011
  Varsta : 41
  Localizare : Sibiu

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Cristina78 la data de Dum Mar 18, 2012 2:13 pm


  Intrebarea mea, la sesiunea Quebec din 14 martie 2012 a fost: am trimis dosarul in 11.dec 2012; din 6 dec 2012 era obligatorie trimiterea testului de limba cu primul dosar. O sa-mi trimita dosarul inapoi, ma penalizeaza????.........Raspusnul a fost ca nu ar trebui sa ne penalizeze din moment ce era o diferenta foarte mica de timp intre "must"si data trimiterii actelor..........dar nu-mi poate certifica .....(logic). Cineva din sala a fost destul de inteligent sa intrebe daca este obligatorie trimiterea testelor de limba atunci de ce mai exista posibilitatea bifarii casutei din formular cu da sau nu la intrebarea "" veti trimite in acest dosar rezultatele testelor de limba franceza / engleza""?; raspunsul a fost destul de evaziv in sensul ca exact ce mentiona Tender aici fara testele de limba franceza sau engleza se pierde foarte mult din punctajul cerut si nu reusim sa facem minimum de 52% cerut de ei. Dar oricum de la inceputul anului s-a specificat ca sunt obligatorii; si eu ma gandesc sa-l iau unul dintre ele (franceza) +ca-mi expira Ielts-ul anul acesta si eu am trimis copie la el; Nimeni nu poate certifica nimic la momentul actual pentru ca din cate am inteles totul este pentru o perioada sistat pentru a muta dosarele in Montreal. Dintre toti cei care au trimis dosarele DCS -ul de anul trecut pana prin februarie anul acesta (am intalnit cativa in sala) nu trimisesera nici unul testele de limba dar nici nu le-a venit vreun raspuns............de azi inainte chiar nu cred ca se mai poate trimite vreun dosar fara ele.
  CIUDAT ESTE ca in momentul in care pe partea FEDERALA s-a cerut Ielts-ul (mandatory), pe site-ul oficial scria clar ca dosarele nu vor fi procesate fara testul de limba si vor fi trimise inapoi pe cand pe Quebec in decembrie scria ca fara testele de limba NU PRIMESTI PUNCTAJUL LA cerinta respectiva. Exact asa am pus intrebarea la Sesiune dar n-am avut pe nimeni sa ma sustina (in paralela care am facut-o cu federalul) si am reformulat intrebarea subiectiv strict pe cazul nostru (care l-am mentionat aici, sus)
  avatar
  madiana
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 2
  Data de inscriere : 05/05/2012

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de madiana la data de Mar Mai 15, 2012 5:43 pm

  Spune-ti va rog, e necesar anume rezultatele de TEFaQ de anexat la DCS? sau se poate si e-TEFaQ sau TCF? Multumesc anticipat!
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de tender la data de Mar Mai 15, 2012 6:34 pm

  sursa oficiala. Este acceptata si varianta eTEFaQ. Institutul Francez
  avatar
  Bicotte
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 27/07/2011

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Bicotte la data de Mar Mai 15, 2012 6:57 pm

  Buna seara! Pana la urma sunt obligatorii testele de franceza in primul dosar sau nu? Scuzati-ma dar sunt atatea informatii pe forum ca i-ti trebuie timp sa stai sa le selectezi pe toate.SUNT OBLIGATORII TESTELE DE LIMBA SAU NU? VA MULTUMESC!
  avatar
  madiana
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 2
  Data de inscriere : 05/05/2012

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de madiana la data de Mier Mai 16, 2012 7:46 am

  tender Va multumesc mult!!! sunny

  Continut sponsorizat

  Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare Empty Re: Emigrare Quebec 2012-Ghid in dezvoltare

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Feb 19, 2020 6:43 am