Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Cristina78
  Cristina78
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 16/11/2011
  Varsta : 41
  Localizare : Sibiu

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de Cristina78 la data de Mar Mar 13, 2012 9:29 pm
  " Ministerul Imigrării și Comunităților culturale din Québec (MICC) are plăcerea să confirme sesiunea de informare despre Québec care va avea loc în data de 14 martie 2012, la orele 18:00.
  Cu o durată de 90 de minute (prezentare și perioada întrebărilor), această sesiune de informare va avea loc la Maison Ille et Vilaine, str. Konrad Haas, nr. 14, Sibiu."

  AM aflat azi ca sesiunea este in limba romana adica cei care organizeaza au translator si am aflat ca au nevoie de mai multi entuziasti. Am inteles ca au nevoie de mai multe persoane pentru ca d-l invitat vine din Paris si ca ar fii bine sa fie mai plina sala. Mi s-a spus ca pot veni si persoane care nu s-au inscris pe site.............tinand cont ca se poate raspunde la intrebari la care nu gasesti raspunsul cautand pe site-ul oficial si ca nu se tine foarte des aceasta "intrevedere" m-as bucura sa va alaturati cat mai multi.
  Respecte Cristina Talos
  P.S. Poate asa mai lamurim din dileme :0)
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de LAVI la data de Vin Mar 16, 2012 7:59 am

  Ne-am bucura sa ne spui ce s-a discutat la aceasta sesiune.

  Lavi
  Cristina78
  Cristina78
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 16/11/2011
  Varsta : 41
  Localizare : Sibiu

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de Cristina78 la data de Sam Mar 17, 2012 4:11 pm


  Imi cer scuze de intarziere dar am avut Laptopul "bolnav".

  A fost prima oara cand am luat parte la o astfel de sesiune si pot spune ca e ok, e interesant ( nu stiam exact ce se va petrece acolo, dar e foarte simplu): Totul a durat 2 ore(cu precizie nemteasca): a inceput la ora 18.00 si s-a terminat la 20.00.punct. O ora a tinut prezentarea procesului de emigrare (pasii de emigrare si punctarea anumitor subiecte de interes) de catre reprezentantul francez ( care ne-a spus ca este unul din examinatorii de la interviu) dupa care a urmat o ora de intrebari si raspunsuri. Totul a fost tradus pas cu pas de un translator (chiar ok doamna - adica nu a omis nimic).
  Ora de prezentare simplifica defapt toata munca de cateva luni pe care am depus-o noi urmarind toate detaliile din site-ul oficial si care AICI pe froum sunt mult mai explicitate. Doua puncte au fost mai ciudate si anume:
  _ actele doveditoare experientei de munca : spunea ca este foarte importanta acea adeverinta eliberata de catre angajator; adica suna ceva de genul APPRAISAL - care la noi nu se practica ( pe langa antet, stampila, datare ziceau ca trebuie mentionat:timpul de lucru efectiv, descrierea job-ului ( a sarcinilor),salariul si undeva in josul paginii de prezentare scria ca traducerea cartii de munca nu prea are valoare. ACUM oameni bunii mie mi se pare ca ne si cramponam aiurea: Legislatia Romaniei este alta deci nu poti sa zici ca ITM-ul( cartea de munca) nu este legal sau doveditor.; patronii nostrii nici nu elibereaza astfel de adeverinte iar evaluarile sunt altceva. O d-soara intreba daca aceasta adeverinta trebuie eliberata de la fiecare job (tinand cont ca ea a avut 3 job-uri in trei ani). Bineanteles ca omul i-a raspuns ca da dar eu sunt convinsa ca pot fi alte acte doveditoare chiar si cartea de munca ( el mentiona chiar fluturasi de salarizare, extras de cont....orice care dovedeste ca ai muncit in firma respectiva

  -al doilea punct spunea ca actele, diplomele trimise ca sa fie conform cerintelor canadiene trebuiesc certificate ( eliberate) de catre scolile unde am studiat nu de catre notari (aici iar e o problema de legislatie ca nu-ti da nimeni duplicat la diploma de licenta sau BAC)

  Grila simplificata de punctaj arata asa:
  - nivel scolarizare 11%
  - domeniu de instruire 16%
  - varsta (maxim 35) 16%
  - experienta profesionala 7%
  (ultimii 5 ani)
  -franceza 16%
  - engleza 5 %
  - sejururi si rude in Quebec 7%
  - Oferta de loc de munca 9%
  - copii 7%
  - CAF 1%
  - adaptabilitate profesionala 5%
  Cam asa arata calculul si ne-a spus ca minimum este sa faci 52%
  Tot din prima parte, PREZENTAREA, procesului de emigrare, apropos de cei care se intrebau daca pot ateriza direct pe partea federala, cred ca problema ramane mai mult suma de bani care este mai mare pe federal ,pentru ca D-l Pierre a mentionat ca pentru rezidenta permanenta trebuie sa stai pe TERITORIUL CANADIAN (nu Quebec) intre 2 si 5 ani.
  Revin cu detalii la sesiunea de intrebari la care raspunsurile au fost destul de evazive
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de tender la data de Sam Mar 17, 2012 5:15 pm

  Tind sa cred ca ce termenul "APPRAISAL" este scrisoarea de recomandare pe care o cer cei de la CIC pe partea federala. Mi se pare normal sa atasezi SR-uri pt fiecare job. Voua va cere dovezi pt ultimii 5 ani dar eu a trbuit sa fac dovada ultimilor 10. Si eu am atasat asa ceva si am trecut toate detaliile cerute de ei. Sunt universitati care percep taxe pt eliberarea duplicatului diplomei si al suplimentului. Eu am pus intr-un plic copie legalizata si traducere si am cerut secretarei sa puna "sigiliul" universitatii plus semnatura rectorului.
  Cristina78
  Cristina78
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 16/11/2011
  Varsta : 41
  Localizare : Sibiu

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de Cristina78 la data de Sam Mar 17, 2012 7:03 pm  Appraisal asa cum l-am primit noi lucrand pe vase de croaziera sunt mult mai elaborate decat SR-urile si ceva de genul asta am trecut in CV-uri si completate de copiile legalizate ale contractelor (de pe croaziera) (unde sunt stipulate toate detaliile cerute) si asta: era explicatie d-lui Pierre strict legata de Quebec. Apropos de "cramponare"toate interviurile la care am fost pt contracte in afara tarii se faceau testele pe noi inclusiv analizele medicale de parca ne trimiteau in cosmos....cum am ajuns acolo noi eram ne-am dat seama ca noi eram cei mai persecutati; daca in tara trebuiau acoperite cicatrice, semne de mama, tatuaje,etc ajunsi acolo eram cei mai "comunisti"chiar si pe Asia toata lumea tatuata cu semne evidente chiar si pe fata , engleza "de balta"in comparatie cu noi romanii....... De aceea spun: atata timp cat actele sunt cerute asa simplu cum sunt stipulate in sit-ul lor oficial TOTUL tine de admisia la interviu si de norocul si aptitudinile de comunicare a fiecaruia...........
  O chestie pe care o aud prima oara este ca DURATA PROCESULUI de emigrare, in totalitate, de la primul dosar pana la plecare este intre 18-24 de luni. (Era un in sala un grup mai mare-chiar faini oamenii,nu stiu daca erau sibieni, cu destul de multe cunostinte despre proces deja, care aparent stiau despre aceasta durata) stiam ca dureaza intre 12 -48 de luni pe federal. Om trai si-om vedea.
  Si eu am pus legalizari ale diplomelor traduse de profesor atestat de minister (asa cum se cere de catre orice ambasada) si consider ca e suficient (se poate verifica). Apropos la cei 5 ani in urma mi-era chiar mai usor sa fac dovada pe mai multi ani pt. ca din 2002-2008 am lucrat pe vasele de croaziera pe acelasi job pe care lucrez si acum. Am inteles oricum conform unui news letter de la David C (avocat consultant de la cic) ca incearca sa schimbe "macazul" in punctaj inspre exeprienta in munca decat in studii(n-ar fi rau).
  Am urmarit mai ulte topic-uri si am vazut ca erati interesati de testul obligatoriu de limba. ...........na, (ca ardeleanul) ce sa zic.......omul a fost destul de evaziv la majoritatea intrebarilor...........
  Intrebarea mea a fost: am trimis dosarul in 11.dec 2012; din 6 dec 2012 era obligatoriu trimiterea testului
  de limba cu primul dosar. O sa-mi trimita dosarul inapoi, ma penalizeaza????.........Raspusnul a fost ca nu ar trebui sa ne penalizeze din moment ce era o diferenta foarte mica de timp intre "must"si data trimiterii actelor..........dar nu-mi poate certifica .....(logic)
  Alta intrebare a fost "ce se intampla cu actele deja trimise la Viena?"" raspuns: ""nu stiu sigur dar banuiesc ca vor fi trimise si procesate in Montreal""[b]
  A fost un caz ciudat, un cuplu care fusesera la interviu , l-au luat, aveau job-uri prioritare si li s-au cerut diplomele in original anul trecut in aprilie si pana azi ei inca nu au nici un raspuns si nici nu stiu ce se intampla cu diplomele lor. Raspunsul lui a fost ca e posibil sa dureze mai mult timp procesul sa nu se sperie ca e normal sa ceara acte in original iar despre diplome ca e posibil sa se fi pierdut si sa trimita o scrisoare la ambasada sa vada care e statusul diplomelor lor. Ideea e ca oamenii dadeau vina pe serviciile romane dar din cate am inteles ele trebuie sa vina de la canadieni..........whatever..............acum ca v-am plictisit :0) sper sa ne auzim cu bine cu mai multe detalii ca mi-e somnic si vreau sa ma uit la un episod din MI5. Pe curand .......SUCCES
  LAVI
  LAVI
  masterand in emigrare
  masterand in emigrare

  Mesaje : 262
  Data de inscriere : 11/05/2010
  Localizare : ORADEA

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de LAVI la data de Lun Mar 19, 2012 5:03 pm

  Multumim ptr ralatari, Cristina!

  Anul trecut, la interviu, ofiterul i-a cerut sotului meu o adeverinta de la locul de munca.Bineinteles ca nu aveam dovada, ci doar cartea de munca.
  Am trecut interviul si fara, dar dadea bine o adeverinta Smile

  Succes si tie!

  Lavi
  avatar
  milenamaria
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 1
  Data de inscriere : 20/05/2012

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de milenamaria la data de Dum Mai 20, 2012 5:56 pm

  buna....v-as ruga daca se poate sa-mi spuneti si mie mai exact ultimele noutati cu privire la depunerea primului dosar pt emigrare Canada, Quebec, adica : a) primul dosar se trimite la bucuresti?( in loc de viena)
  b) este necesara/obligatorie testarea de limba ,pe partea franceza??atat pt. aplicantul principal cat si pt. insotitor?
  c) care este taxa de procesare a primului dosar
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Mai 21, 2012 9:23 am

  a)DCS-ul se trimite in MontrealDirection de l'immigration économique – Europe de l’Est
  b)Reglementare cu privire la teste. Testele sunt obligatorii daca doresti sa ai un dosar eligibil. Daca vrei sa pierzi timp si bani poti sa trimiti DCS-ul fara ele, sa specifici acest lucru in DCS si sa astepti raspunsul lor care va fi negativ.
  c)Taxe DCS
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Mai 21, 2012 9:33 am

  Les originaux des attestations de résultats doivent être présentés à l'appui de la demande d'immigration. Ils sont requis pour que la demande soit considérée comme complète, autrement elle sera retournée.

  Din Ghid
  avatar
  RUSUVALENTIN
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 15
  Data de inscriere : 15/06/2012

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty sal

  Mesaj Scris de RUSUVALENTIN la data de Vin Iun 15, 2012 10:01 am

  ma bucur ca mam conectat pe acest forum salutare la toti am citit putin pe aici si mi-a placut am gasit ce ami trebuia sa zicem , dar daca ma poate ajuta cineva eu sunt in italia cu nevasta si copilul suntem in concubinaj avem un copil de 5 ani nascut in it avem rezidenta aici suntem de 5 ani si.. am inteles ca pot depune dosarul si la paris si ca interviul se va sustine unde ai rezidenta adica in it , am un prieten in quebec de 15 ani are cetatenie si o company pe numele lui a zis ca ne face o scrisoare unde declara ca eu am de munca deja acolo , ce trebuie sa fac ?si cum voi plati taxele ?si ce acte ne trebuie am si contract de munca pe termen indeterminat ca brutar .in rom nu am faost angajat niciodata franceza o inteleg cat de cat am invato 10 ani la scoala nu am decat o diploma de 8 clase Embarassed
  Embarassed nevasta are mai multe dar evarza cu franceza cum trebuie sa facem ?multumim . Very Happy
  avatar
  RUSUVALENTIN
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 15
  Data de inscriere : 15/06/2012

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de RUSUVALENTIN la data de Sam Iun 16, 2012 9:02 am

  dece nu raspunde nimeni? si nu pot sa vad ce au scris altii de ieri?
  Cristina78
  Cristina78
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 31
  Data de inscriere : 16/11/2011
  Varsta : 41
  Localizare : Sibiu

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de Cristina78 la data de Sam Iun 16, 2012 12:02 pm

  Valentin, trebuie sa fii logat (conectat) ca sa poti vedea restul raspunsurilor. Fa-ti umpic de timp si citeste din toate subiectele si o sa-ti gasesti raspunsurile. Tender, Lavi, Paulesco sunt cativa dintre cei care au dat raspunsurile la aproape orice intrebare si nelamurire de pe acest forum; citeste toate subiectele ca o sa gasesti tot ce ai nevoie si nu te astepta la raspunsuri imediate pentru ca nu se poate.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de tender la data de Sam Iun 16, 2012 12:24 pm

  RUSUVALENTIN a scris:ma bucur ca mam conectat pe acest forum salutare la toti am citit putin pe aici si mi-a placut am gasit ce ami trebuia sa zicem , dar daca ma poate ajuta cineva eu sunt in italia cu nevasta si copilul suntem in concubinaj avem un copil de 5 ani nascut in it avem rezidenta aici suntem de 5 ani si.. am inteles ca pot depune dosarul si la paris si ca interviul se va sustine unde ai rezidenta adica in it , am un prieten in quebec de 15 ani are cetatenie si o company pe numele lui a zis ca ne face o scrisoare unde declara ca eu am de munca deja acolo , ce trebuie sa fac ?si cum voi plati taxele ?si ce acte ne trebuie am si contract de munca pe termen indeterminat ca brutar .in rom nu am faost angajat niciodata franceza o inteleg cat de cat am invato 10 ani la scoala nu am decat o diploma de 8 clase Embarassed
  Embarassed nevasta are mai multe dar evarza cu franceza cum trebuie sa facem ?multumim . Very Happy
  Eligibilitatea este data de listele cu domeniile de formare(meserii)pe care le gasesti aici pe forum sau pe blogul lui Paulesco. Daca nu acumulezi minimul de puncte pt ambele programe accesate de romani, QSW(Quebec skilled workers) si FSW(Federal skilled workers),nu are rost sa depui dosarul pt obtinerea rezidentei permanente(PR).
  Pe blogvei gasi toate detaliile pt ambele programe. Testele de limba sunt obligatorii si implica sa acorzi timp pt a invata franceza sau engleza. Primesti puncte pt studiile finalizate(diplome obtinute). Diploma de 8 clase te descalifica din start. Poti sa gandesti ca este un program care discrimineaza, dar sunt conditiile lor si trebuie sa le respectam.
  Citeste detaliile si daca exista neclaritati vom incerca sa le rezolvam.

  Continut sponsorizat

  Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012 Empty Re: Sesiunea de informare Quebec 14 martie 2012

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Feb 19, 2020 6:50 am