Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


  ce sanse ai ?

  lucia
  lucia
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 18
  Data de inscriere : 16/01/2011
  Localizare : bucuresti

  ce sanse ai ? Empty ce sanse ai ?

  Mesaj Scris de lucia la data de Mier Ian 19, 2011 1:57 pm

  Buna! Felicitari pt site (am reusit in cateva ore ce nu reusisem dupa zile de cautari pe alte siteuri – sa imi fac o idee despre ce am de facut si pt ce aplic ...). Multumim pt el!

  Incerc sa deschid acest subiect in speranta ca voi gasi raspunsuri, altii care au trecut sau mai multi in situatii asemanatoare, plecand de la intrebari esentiale... – ce sanse ai ca angajat al propriei firme, cum si ce te afecteaza in evaluarea dosarului si daca asta poate constitui un impediment?

  Personal, am multe intrebari, dar cel mai tare ma lovesc de un lucru (doua). La un punctaj de 80/max.88 ca AP (partea federala), am crezut ca sunt pe drumul cel bun.
  Mi-am dat seama ca situatia se poate complica din doua motive:
  1. eu si sotul meu ne incadram pt cod 0631 NOC, in conditiile in care profesam in propria afacere (srl) in domeniu (cafe-club, pizzerie & fastfood). Nivelul afacerii – 10 ani, inca merge, aprox 15 angajati, pierdere pe ultimii doi ani (2008 aveam dublu si eram pe profit)

  2. in cartile de munca, el este trecut administrator simplu (are liceul de marina, fara vreo specializare anume sau diploma pt 0631), iar eu manager marketing (studii pana la nivelul doctoratului in PR, marketing si un curs postuniversitar in management turism, hoteluri& restaurante, predat in lb engleza- nu stiu daca are vreo relevanta asta)
  Practic in cartile de munca nu figuram niciunul cu incadrarea de manager restaurant/ food services. In realitate, atributiile noastre, depasesc nivelul celor inscrise in 0631 NOC ( in afacerea ta esti de trei ori manager, ca sa zic asa...), si ale lui ceva mai mult ca ale mele (el este managerul deplin), insa clar eu sunt avantajata ca AP.
  Una peste alta, desi din punctul meu de vedere suntem mai mult decat se impune profesional, nu stiu cat de credibili si eligibili putem fi pt evaluatori !? Care ar fi criteriile de evaluare, pe ce ar pune accent? Este nevoie de dovezi suplimentare si care ar fi? Mai concret, cum ii pot convinge eu ca AP, angajat la propria firma pe o functie care apare sub cod 0611 NOC (manager marketing), ca printre cele specifice acestei functii, majoritatea atributiilor mele corespund, in fapt, afacerii, celor din cod 0631?
  (desi sunt atributii specifice profesionale pt mgr. marketing, in practica, ele pot varia foarte mult in functie de domeniul de activitate/afacere, iar in cazul afacerilor mici (restaurantelor) poti prelua practic functia si atributiile de manager plin al afacerii)

  La competente lingvistice - sotul meu`rupe`doar un pic franceza, nu stiu daca ar fi indicat sa-l trec debutant, iar eu engleza si franceza (intermedeiar spre avansat, deocamdata fara teste). Avem un nepot stabilit in Quebec (7-8 ani), are familie, o situatie buna, avem toata sustinerea lui, dar se aplica punctajul (maxim) pt rude in Quebec in conditiile in care noi aplicam pt FSW?

  Paulesco, te rog, legat de materialul postat cu evidenta aplicatiilor, am o ingrijorare crunta...1000 aplicatii este pragul de atins pt toate meseriile? In cazul asta, crezi ca 415 este un nr de care ma pot speria in cazul in care eu imi pot pune aplicatia doar in aprilie (pe 2 aprilie sustin IELTS, pana pe 15 vin rezultatele, nu cred ca exista vreo sansa sa-l iau mai devreme...)

  scuze pt lungimea mesajului,
  sper in raspunsuri, sper sa ne regasim cat mai multi in discutii si sa reusim astfel ce ne-am propus - un pas spre mai departe...

  inca o data multumim mult, mult de tot!
  king


  Ultima editare efectuata de catre lucia in Mar Iun 28, 2011 11:54 am, editata de 1 ori
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  ce sanse ai ? Empty Re: ce sanse ai ?

  Mesaj Scris de paulesco la data de Mier Ian 19, 2011 6:26 pm

  Primiti puncte chiar daca rudele dv locuiesc in Quebec.
  Este clar ca sunteti indicata sa fiti AP datorita studiilor.
  Ce titulatura are postul dv in cartea de munca, in cazul in care exista?
  Reglementarile in vigoare pt programul FSW specifica faptul ca puteti sa aplicati daca sunteti propriul angajat. In acest sens, trebuie ca studiile sa aiba o legatura(cat de mica) cu codul NOC pe care urmeaza sa aplicati. Cursul acela in managementul turismului ar putea fi legatura intre codul 0631 si pozitia dv in companie. Trebuie sa redactati o scrisoare de intentie(in cazul dv nu mai poate fi vorba de recomandare) in care sa descrieti activitatea dv in cadrul firmei, realizarile, si sa treceti cel putin 80% din atributiunile pe care le gasiti in NOC-ul canadian. Nu le copiati ca elevul de nota 5. Modificati descrierea atributiunilor in asa fel incat sa nu isi piarda esenta.
  Este obligatoriu testul IELTS.
  Sunt necesare acte doveditoare ale functionarii firmei. Dovada cotizatiilor, taxelor si impozitelor pt ultimii 10 ani(daca este cazul). Cereti informatii la Finante si la Registrul Comertului.
  Cine stie cate aplicatii vor fi depuse pe acest cod? Sunteti in mainile destinului. Inca aveti puterea liberului arbitru pana la anuntarea "Cap reached"


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.

   Acum este: Mier Feb 19, 2020 5:56 am