Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Lun Noi 23, 2009 9:05 pm

  “Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!”

  Guvernul provinciei Quebec are propriul program de emigrare. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie (prescurtat se numeste CSQ) care il va ajuta la obtinerea vizei de imigrant.

  Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este autoevaluarea.
  IMPORTANT!

  Putem sa spunem au revoir ambasadei din Viena. DCS-urile vor fi procesate in Montreal, Quebec. Faceti abstractie de faptul ca veti gasi referiri la ambasada din Viena in cadrul acestei postari. Nu voi schimba continutul pana cand guvernul din Quebec nu va renunta definitiv la serviciile paginii ambasadei din Viena. In prezent toate informatiile si formularele se obtin de pe aceasta pagina. Aveti grija unde trimiteti DCS-ul. Link-urile cu trimitere la adresa de curierat sunt bune.

  Incepand cu 6 dec 2011 aplicantii care doresc sa obtina puncte la criteriul cunostinte lingvistice sunt obligati sa ataseze la dosarul DCS rezultatele testelor de limba franceza si/sau engleza.
  Cei care nu depun rezultatul/ele in cadrul cererii pt obtinerea CSQ nu vor primi puncte pt criteriul cunostinte lingvistice. Aceasta schimbare se aplica doar cererilor depuse incepand cu 6 dec 2011. Rezultatele testelor de limba franceza se ataseaza la DCS de catre ambii aplicanti(AP AS) iar rezultatul testului de limba engleza(in cazul in care se doreste obtinerea punctelor atribuite) doar de catre AP. Consultati pagina oficiala
  Ce este autoevaluarea?


  Este o testare online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele de a fi acceptat ca emigrant. Rezultatul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.
  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) EPI_francais_grand  Pentru a efectua testul click pe link


  Grila noua de punctaj o gasiti AICI
  Ghidul de emigrare in Quebec il gasiti AICI
  Sinteza si link-urile importante le gasiti AICI

  Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma acestei autoevaluari va rog sa treceti la Etapa a II-a a procesului de emigrare!

  ETAPA a II-a: TRIMITEREA DCS-ului


  Quebec`ul are nevoie de emigranti care sa cunoasca bine limba franceza sau sa fie dispusi sa inceapa invatarea acesteia inainte de a demara procesul de emigrare!


  Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma autoevaluarii inseamna ca trebuie sa descarcati formularul numit DCS de la adresa care se poate accesa AICI


  Acest formular poate fi completat online si apoi imprimat AICI


  Acesta este primul formular pe care il trimiteti catre autoritatile canadiene!


  Informatii despre DCS si actele care trebuie sa il insoteasca in drumul sau catre Viena gasiti AICI (cititi cu atentie paragraful cu privire la actele care trebuiesc legalizate si traduse)
  Taxele si modalitatile de plata pt DCS gasiti AICI
  Anunt important
  Actele in limba romana trebuie traduse in franceza sau engleza de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Traducerile actelor NU se legalizeaza! Actele in limba romana trebuie xeroxate si acele fotocopii vor fi legalizate de catre un notar. Nu trimiteti doar copii xerox ale actelor pentru ca nu au nici o valoare!

  Actele care demonstreaza studiile Dv. sunt:


  1.diploma de bacalaureat (plus foaia matricola doar pentru cei care nu au studii superioare)


  2.certificat de calificare intr`o meserie pentru absolventii de liceu industrial care au primit o asemenea hartie (de obicei acest certificat a fost eliberat in acelasi timp cu diploma de bacalaureat)


  3.diploma de facultate foaia matricola


  4.diploma de master/doctorat (daca e cazul)


  5.alte diplome si certificate care arata calificare Dv. intr`un anumit domeniu (cursuri de calculatoare, de secretariat, de limbi straine etc.)


  Actele care demonstreaza situatia Dv. financiara:


  SE COMPLETEAZA SI SE SEMNEAZA CONTRACTUL DE AUTONOMIE FINANCIARA care se poate accesa AICI


  Actele care demonstreaza experienta Dv. in campul muncii:


  1.Cartea de munca


  2. Contracte de munca pe perioada determinata/nedeterminata (de preferat vizate de I.T.M.)


  Alaturi de actele de mai sus se mai poti trimite adeverinte eliberate de firma la care ati lucrat sau lucrati. Aceste adeverinte trebuie sa aiba antetul firmei, numere de telefon, semnatura in clar a conducatorului unitatii si trebuie sa fie vizate de Inspectoratul Teritorial de Munca (mai ales in cazul firmelor private)!


  Alte acte:


  1.certificat de nastere (de preferinta cele de model nou care nu mai trebuie traduse pentru ca sunt in franceza&engleza; ele vor fi doar xeroxate si legalizate)


  2.certificat de casatorie (daca este cazul)


  3.alte acte pe care le considerati necesare pentru a explica anumite schimbari in statului Dv.: hotarari de divort, de infiere etc.


  4. copie xerox nelegalizata a paginii din pasaport care contine datele principale de identificare


  5.fotografie tip pasaport (cate una pentru fiecare membru al familiei); pe spatele foto se scriu numele, prenumele si data nasterii


  6. Un CV - in limba romana cu traducere sau direct in limba franceza.


  COMPLETAREA DCS`ului:


  *DCS`ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar!
  Pentru pesoanele casatorite de completeaza si Annexe-Declaration des epoux.
  Descarca formularul AICI


  Daca cei doi aplicanti sunt conjoint de fait (concubini) trebuie sa completeze formularul Annexe-Declaration de conjoint de fait.
  Descarca formularul AICI


  Important!


  Va trebui sa demonstrati ca sunteti conjoint de fait!


  Copii in varsta de 18 ani sau mai mult va completa DCS-ul care se descarca AICI


  In cazul aplicantilor care au meserii pentru care exista Ordine Profesionale va trebui completat si formularul Déclaration d’un candidat exerçant une profession régie par un ordre professionnel .
  Descarca formularul AICI


  Verificati AICI daca meseria Dv. apartine unui ordin profesional


  Profesorii, educatorii sau invatatorii trbuie sa completeaze Déclaration d’un candidat exerçant la profession d’instituteur ou d’enseignant aux niveaux primaire et secondaire Descarca formularul AICI

  Medicii trebuie sa completeze Declaration de medecin diplome & l’etranger.
  Descarca formularul AICI  Inainte de a trimite DCS-ul nu uitati sa completati Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière!


  Aceasta declaratie provine de pe site-ul guvernamental si se poate descarca de AICI


  Cei care aveti RUDE in Quebec puteti trimite alaturi de celelalte acte si Déclaration d’un membre de la parenté au Québec . Aceast formular-declaratie trebuie semnat si legalizat in Canada de catre cei care va sunt rude! Reamintesc ca nu e un formular obligatoriu dar va poate ajuta sa dovediti o relatie de rudenie care va aduce 3 puncte.
  Descarca formularul AICI


  Daca doriti sa primiti puncte pt criteriul cunostinte lingvistice trebuie sa atasati rezultatele testelor de cunostinte lingvistice.
  TAXELE PENTRU DCS:
  Pentru ca Ambasada din Viena sa va proceseze dosarul trebuie sa platiti 395 CAD pentru aplicantul principal si cate 152 CAD pentru fiecare insotitor al aplicantului principal (sot/sotie, copii)!


  Plata se face fara taxe pentru beneficiar….adica Dv. platiti si comisionul bancii pentru ca in contul Ambasadei din Viena sa ajunga suma intreaga!
  Detalii despre modul de plata, contul in care trebuie virati banii se gasesc AICI
  Daca doriti sa faceti plata prin BCR gasiti informatii pe forum
  TRIMITEREA DCS`ului:


  DCS`ul impreuna cu actele&dovada platii taxei de procesare&formularele enumerate mai sus va fi trimis la Ambasada din Viena la adresa pe care o gasiti AICI
  ANUNT !


  De la Ambasada din Viena veti primi doua scrisori:
  Accuse de reception (sunteti instiintat de fptul ca dosarul a fost primit si va multumeste pt banii depusi)
  invitatia ferma la interviu (se precizeaza data, locul si ora la care va avea loc interviul).

  ETAPA a III-a:

  INTERVIUL  Interviul se sustine numai in Bucuresti!


  Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare.


  Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene!


  Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza(in cazul in care nu ati atasat rezultatul unui test de limba), verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec. Sunt aplicanti care au ratat acest pas la intrebarea: Care este planul de viitor?


  La interviu se discuta atat cu aplicantul principal cat si cu cel secundar. Daca ofiterul de interviu considera ca datele inscrise de Dv. in DCS corespund realitatii, iar nivelul de cunoastere a limbii franceze este satisfacator, va elibera Certificatul de selectie pentru Quebec (CSQ).


  In cazul in care nivelul Dv. de limba franceza (inscris in DCS) NU corespunde realitatii…exista sanse mari sa fiti trimis sa faceti un numar de ore de limba franceza (la institutii agreate de catre autoritatile canadiene). Aceasta amanare intarzie procesul de emigrare si de aceea am insistat foarte mult pe o autoevaluare obiectiva in cazul nivelului de limba franceza![/b]  ETAPA a IV-a:
  DOSAR 2

  DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ-ului
  Schimbari intervenite dupa 1 decembrie 2011 in procesarea Cererii pt Rezidenta Permanenta  Daca ati ajuns la aceasta etapa inseamna ca ati obtinut CSQ`ul..( Certificatul de Selectie pentru provincia Quebec)


  Din momentul in care aveti acest CSQ…nu mai aveti treaba cu Biroul de Imigrare de la Viena (BIQ)…si va trebui sa colaborati cu CIC Sydney si cu Ambasada Canadei de la Bucuresti.


  Dosarul pe care il veti trimite catre CIC Sydney va cuprinde formularele si documentele din acest checklist
  Adresa la care trebuie trimisa aplicatia:
  Citoyenneté et Immigration
  Programme des travailleurs qualifiés sélectionnés par le Québec
  Bureau de réception centralisée
  Case postale 8888
  Sydney (Nouvelle-Écosse)
  B1P 0C9
  Canada  -GHIDUL pentru completarea formularelor: AICI
  Avand in vedere schimbarile periodice in cadrul reglementarilor si al formularelor incluse in aplicatie este necesar sa folositi ghidul de pe pagina oficiala deoarece nu puteti fi siguri daca acest blog sau alte surse "de incredere" sunt la zi cu informatiile.
  Banca BCR: Plata taxei pt Cerere Rezidenta Permanenta(dosar 2 QSW).
  Este mai simplu daca printati formularul si cec-ul si mergeti cu el la sediul BCR din localitate.
  Cereti un formular de plata externa:  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Dispozitie%20de%20plata%20externa

  Acest cec a fost emis pt plata taxei unei aplicatii FSW. La "detalii pt plata" veti scrie "Permanent Residence: QSW Class." in loc de Permanent Residence: FSW Class.
  Dupa 2, 3 zile cei de la banca va vor suna si veti primi un cec asemanator cu cel din imagine:

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) CEC%20%20FSW
  Acest cec este un model. Calculati taxele corespunzatoare nr de persoane incluse in aplicatie.
  Plata se poate efectua in Lei la cursul BCR sau direct in CAD daca gasiti un curs mai bun la alta banca.

  TAXELE PENTRU ACEST DOSAR AICI

  Nu mai trec suma pt ca se modifica atat taxa cat si procesul de emigrare.
  Incepand cu 1 decembrie 2011 trebuie sa trimiteti dosarul la BRC adica Bureau de reception centralisee au Canada din Sydney. Asta ar fi marea schimbare de pana acum. Incepand din februarie 2012 se va schimba total procesul de emigrare pe partea franceza. Se va deschide un centru de primire al dosarelor in Montreal. Din acel moment ambasada din Viena va fi istorie pt aplicanti.
  Cititi cu atentie ghidul si atasati la dosar doar formularele si actele cerute in checklist. Completati cu atentie formularele si nu lasati campuri libere. Cei din Sydney sunt foarte rigurosi si s-ar putea sa ramaneti doar selectionati dar fara mult visata rezidenta permanenta.

  Dupa verificarea dosarului BRC il va trimite la ambasada din Bucuresti. Cei de la ambasada va vor trimite formularele medicale(regular mail) care dupa efectuarea analizelor medicale vor fi trimise la Centrul Medical din Londra.
  CM Londra va instiinta ambasada din Bucuresti ca totul este OK dpdv medical si vor incepe verificarile de securitate. Urmeaza invitatia la viza pe care o veti primi prin intermediul unui email. Platiti taxa pt DRP(dreptul pt rezidenta permanenta) si trimiteti pasapoartele, fotografiile si dovada efectuarii platii. Pasapoartele pot fi depuse personal sau trimise prin intermediul unei firme de curierat rapid.
  Avand in vedere numarul mare de aplicatii nu se mai poate vorbi despre timpi de procesare. Rugati-va la ce aveti mai sfant sa reusiti daca ati ajuns la concluzia ca acesta este drumul vostru. Nu ii intrebati pe ceilalti daca le este mai bine dupa ce au trecut balta. Fiecare are propriul drum de strabatut si o cu totul alta poveste de istorisit.  Dupa ce BRC da OK-ul puteti verifica starea aplicatiei online sau puteti sa trimiteti un email ambasadei din Bucuresti in cazul in care apar schimbari (copii, casatorii, schimbarea domiciliului)


  Ambasada Canadei Romania
  Strada Tuberozelor 1-3
  Cod postal 011411
  Bucuresti, Sector 1

  Tel: 021-307.5000
  Fax: 021-307.5014
  E-Mail: bucarest-immigration@international.gc.ca


  Web: www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/Romania
  Localizarea ambasadei AICI
  Starea dosarului Dv. poate fi verificata online daca APASATI AICI

  ETAPA a V-a:

  EXAMENUL MEDICAL  Examenul Medical este ultima etapa in cadrul procesului de emigare in provincia Quebec. Daca treceti cu bine de aceasta examinare mai dureaza putin pana cand veti avea VIZA pe pasaport!


  Examenul medical se poate face in Romania (Bucuresti) sau in Ungaria (Budapesta).Veti fi examinat/examinata numai de catre medici agreati de Guvernul canadian. Fisele Medicale le veti primi prin posta si veti primi si instructiunile cu privire la clinica si medicii desemnati. Vi se furnizeaza nr de tel la care sa faceti programarea. Nu trebuie sa spuneti toate antecedentele medicale. Putei sa ... ocoliti anumite detalii ca sa evitati analize suplimentare.
  Cetatenii Republicii Moldova pot face examenul medical la Chisinau!


  Pentru a putea consulta lista medicilor din:
  Romania – APASA AICI


  Ungaria – APASA AICI


  Republica Moldova – APASA AICI


  Examenul medical consta in urmatoarele teste:


  -examen medical general - trebuie facut de toti membrii familiei;


  -radiografii pulmonare - toti membrii familiei, mai mari de 11 ani;


  -analiza sangelui - pentru toti cei peste 15 ani;


  -analiza urinei - pentru cei peste 5 ani;


  -test de sputa (in unele cazuri).


  Testele medicale sunt valabile 1 an de la inceperea lor. Deci, daca veti fi chemati pentru o repetare a analizelor, data care va ramine in vigoare va fi tot cea de inceput a testelor. Aceste teste sunt platite de catre Dv., iar daca ele expira, va trebui sa le repetati bineinteles cu alti bani.


  Nu trebuie sa fiti speriati, intrucit cei cu deficiente cronice nu sunt respinsi. Exista persoane care au trecut testul cu toate ca erau bolnavi de diabet, astm, probleme cardiace sau probleme cu vazul sau auzul. Bineinteles, aceste probleme nu trebuie sa fie grave sau foarte grave.  ETAPA a VI-a:

  VIZA  Daca analizele Dv. sunt OK atunci nu va mai ramane decat sa asteptati VIZA. Uneori s-au primit vize foarte repede dupa examenul medical, iar alteori a durat nejustificat de mult pana la eliberarea vizei.


  VIZA o veti primi in urma unei scrisori de la Ambasada Canadei din Bucuresti, prin care veti fi solicitati sa trimiteti pasapoartele.
  Pasapoartele pot ajunge la Ambasada, prin posta privata sau pot fi duse personal. Pentru a putea primi VIZA mai trebuie sa platiti o ultima taxa numita :
  Taxa pt Drept de Rezidenta Permanenta: AICI


  Urmariti rubrica: Taxa pentru Drept de Rezidenta Permanenta in Canada - Solicitant / sot(ie) / partener(a) consensual(a) Taxa pentru Rezidenta Permanenta nu se plateste pentru copii dependenti.  Termenul de valabilitate al vizei este de un an de la data efectuarii examenului medical. Termenul nu poate fi prelungit. Daca nu folositi VIZA inainte de expirare, trebuie sa reluati intregul procesul de emigrare.Faptul ca ati obtinut anterior o viza nu presupune ca la o a doua aplicare ea va fi aprobata in mod automat. Ea va fi procesata dupa noile regulamente in vigoare.


  Dependentii pot insoti aplicantul principal sau pot veni ulterior in Canada, dar nu pot sosi in Canada inaintea aplicantului principal.
  Dependentii pot sosi ulterior, dupa aplicantul principal, dar in termenul de valabilitate al vizei.
  Daca dependentii nu pot sa soseasca in Canada inainte de expirarea vizei, ei trebuie sa aplice din nou pentru viza canadiana, fie ca aplicanti independenti, fie sponsorizati de fostul aplicant principal, ceea ce inseamna depunerea unui nou dosar.


  Aşa să ne ajute Dumnezeu!  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) GoogleSearchIconShadow Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) SuperSearchIconShadow


  Ultima editare efectuata de catre paulesco in Lun Feb 20, 2012 11:18 am, editata de 9 ori


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  cristi1601
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 18
  Data de inscriere : 20/01/2010
  Varsta : 48
  Localizare : bucuresti

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de cristi1601 la data de Lun Ian 25, 2010 11:19 am

  Am inteles din mesajul de mai jos ca in situatia in care esti divortat si ai si un copil, trebuie sa aduci o declaratie precum ca copilul si-a primit in avans pensia.
  Daca sunt insurat pentru a 2 a oara si nu declar ca am mai fost casatorit si am si un copil, iar ca documente prezint doar "noul" certificat de casatorie, poate afla cineva ca am un copil ?? E posibil sa am probleme din cauza acestei declaratii si de aceea intreb.
  dorina
  dorina
  consilier emigrare
  consilier emigrare

  Mesaje : 120
  Data de inscriere : 22/11/2009
  Localizare : Laval

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de dorina la data de Lun Ian 25, 2010 5:41 pm

  Cred ca trebuie sa fii cinstit. Gandeste-te cat pierzi daca se afla. Nu sunt veniti cu pluta. Cand am primit prima viza ca turist am avut sentimentul ca stiu asolut totul despre mine si familia mea. Sfatul meu este sa nu ascunzi nimic atata timp cat exista forme legale sa-ti atingi obiectivul.
  avatar
  cristi1601
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 18
  Data de inscriere : 20/01/2010
  Varsta : 48
  Localizare : bucuresti

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de cristi1601 la data de Lun Ian 25, 2010 6:37 pm

  Da, asa este, pana la urma nu am nimic de ascuns si nu am de ce sa imi periclitez plecarea acolo din acest motiv.
  fragi9b
  fragi9b
  sunt hotarat sa emigrez
  sunt hotarat sa emigrez

  Mesaje : 27
  Data de inscriere : 24/02/2010
  Varsta : 42
  Localizare : Constanta

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Icum arata o declaratie a persoanei divortate care plateste pensie?

  Mesaj Scris de fragi9b la data de Mier Feb 24, 2010 12:22 pm

  Stie cineva,sau a trecut cineva prin aceasta situatie cu declaratia persoanei divortate care plateste pensie alimentara? cum se procedeaza si cum arata? Presupun ca la un notar,dar pe ce perioada trebuie sa arati ca ai platit si cand sa faci dovada platii in avans? De exemplu,sotul meu este in aceasta situatie si el inca munceste cu contract de munca si i se retine pensia din salariu,deci nu o da din mana sau prin mandat postal. Cum se procedeaza in aceasta situatie? Multumesc frumos.
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Mier Mar 17, 2010 4:40 pm

  Buna!
  Sunt nou sosita printre cei din acest forum...dar am tot cautat pe net tot felul de informatii si aici am gasit destul de multe care ma intereseaza pentru emigrarea in Canada. Dar oricum am o gramada de nelamuriri care poate mi le rezolvati voi care stiti mai multe despre emigrare.Sunt casatorita si am doi copii mici - un baietel de 7 ani si o fetita de 4 luni. Impreuna cu sotul am hotarat sa incercam sa emigram in Canada, deoarece avem niste prieteni acolo care au numai cuvinte de lauda despre Canada...
  Intrebarea mea principala este: DE UNDE INCEP? CE FAC PRIMA DATA? Trebuie sa apelez la o firma de consultanta in emigrari sau putem sa facem eu cu sotul toate demersurile necesare inceperii acestei probleme, pentru ca nu as vrea sa mai treaca mult timp pana obtinem viza .
  Am facut acea evaluare si am primit raspuns pozitiv....
  Ce sa fac in continuare?
  Va multumesc pentru intelegere....
  avatar
  romania
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 4
  Data de inscriere : 18/03/2010

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de romania la data de Joi Mar 18, 2010 7:27 am

  salut! am si eu o intrebare! am trimis dosarul la Viena dar nu am pus in el extras de cont bancar pentru ca pe unele site-uri de pe net nu se mai cerea. Trebuie adaugat si extras de cont bancar la dosar sau ajunge numai contractul de autonomie financiara pe care l-am trimis impreuna cu DCS si celelalte acte?
  multumesc!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Mar 18, 2010 9:22 am

  mel a scris:Buna!

  Intrebarea mea principala este: DE UNDE INCEP? CE FAC PRIMA DATA? Trebuie sa apelez la o firma de consultanta in emigrari sau putem sa facem eu cu sotul toate demersurile necesare inceperii acestei probleme, pentru ca nu as vrea sa mai treaca mult timp pana obtinem viza .
  Am facut acea evaluare si am primit raspuns pozitiv....
  Ce sa fac in continuare?
  Va multumesc pentru intelegere....

  Citeste cu atentie pasii procesului de emigrare si vei afla toate raspunsurile.
  Ce program de emigrare ai ales? (quebec sau federal)
  Nu apela la firme de consiliere. Poti sa faci totul singur.


  Ultima editare efectuata de catre paulesco in Sam Mar 20, 2010 3:24 pm, editata de 1 ori
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Joi Mar 18, 2010 1:43 pm

  Am vazut ca primele documente care trebuie depuse sunt cele catre Ambasada de la Viena - acel DCS + documentele care atesta studiile mele si ale sotului meu.
  Aceste acte le traduc in franceza si le pun la posta alaturi de taxa platita de 390 CAD de persoana pt adulti si 150 CAD pt fiecare copil?-Avem 2 copii : baietel de 7 ani si fetita de 4 luni. Trebuie sa dovedesc tot in acest moment de depunere a primelor acte de veniturile pe care le detin? Testele de limba se trimit tot acum?
  va multumesc mult de ajutor!!!!!!!!!!
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Joi Mar 18, 2010 2:16 pm

  mi-am adus aminte sa mai intreb ceva...eu in momentul de fata sunt in concediu de ingrijire a copilului - cum se procedeaza cu cartea mea de munca? Trebuie sa o inchei? Ca atunci nu mai pot lua bani de la stat...ce fac in acest caz?
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Mar 18, 2010 7:32 pm

  mel a scris:Am vazut ca primele documente care trebuie depuse sunt cele catre Ambasada de la Viena - acel DCS + documentele care atesta studiile mele si ale sotului meu.
  Aceste acte le traduc in franceza si le pun la posta alaturi de taxa platita de 390 CAD de persoana pt adulti si 150 CAD pt fiecare copil?-Avem 2 copii : baietel de 7 ani si fetita de 4 luni. Trebuie sa dovedesc tot in acest moment de depunere a primelor acte de veniturile pe care le detin? Testele de limba se trimit tot acum?
  va multumesc mult de ajutor!!!!!!!!!!

  Taxele sunt: 390 $ CAD pt aplicantul principal si 150 $CAD pt fiecare persoana care insoteste aplicantul principal. Pt fiecare copil taxa este de 150 $CAD.
  Dosarul contine si "CONTRACT RESPECTING FINANCIAL SELF-SUFFICIENCY" sau in franceza "Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière".
  Testele de competenta lingvistica(franceza) se trimit cu primul dosar.
  Legislatia canadiana este in continua schimbare, este bine sa studiati si pagina guvernamentala.
  Veti gasi descrierea procesului de emigrare direct de la sursa.
  Tema de studiu: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/demande-immigration-general/processus-selection/index.html
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Mar 18, 2010 7:35 pm

  mel a scris:mi-am adus aminte sa mai intreb ceva...eu in momentul de fata sunt in concediu de ingrijire a copilului - cum se procedeaza cu cartea mea de munca? Trebuie sa o inchei? Ca atunci nu mai pot lua bani de la stat...ce fac in acest caz?
  Nu cred ca vei avea probleme. Cunosc un caz identic si din cate stiu primeste banii din tara. O sa-i intreb cum au procedat.
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Mar 18, 2010 7:43 pm

  romania a scris:salut! am si eu o intrebare! am trimis dosarul la Viena dar nu am pus in el extras de cont bancar pentru ca pe unele site-uri de pe net nu se mai cerea. Trebuie adaugat si extras de cont bancar la dosar sau ajunge numai contractul de autonomie financiara pe care l-am trimis impreuna cu DCS si celelalte acte?
  multumesc!

  Este suficient. Asa este stipulat si in ghidul de pe pagina guvernamentala. http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/demande-immigration-general/processus-selection/index.html
  Din cate stiu, dupa obtinerea CSQ, extrasul de cont sau evaluarea imobiliara se anexeaza la dosarul pe care-l vei trimite la ambasada din Bucuresti.
  Regula de baza este: Informatia obtinuta din mai multe surse este o informatie sigura, dar... cea mai sigura este pagina guvernamentala.
  Bafta!
  avatar
  romania
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 4
  Data de inscriere : 18/03/2010

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de romania la data de Sam Mar 20, 2010 7:50 am

  multumesc pentru raspuns!
  avatar
  romania
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 4
  Data de inscriere : 18/03/2010

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de romania la data de Sam Mar 20, 2010 11:59 am

  salut! astazi citind cate ceva despre emigrare pe net, am constatat ca in cazul mai multora dupa ce au depus dosarul de emigrare catre Viena, le-a venit inapoi numai cate o notificare prin care li se cerea sa adauge( sa trimita) in cel mai scurt timp posibil o evaluare in franceza TEFAQ.
  Incurcate sunt caile emigrarii....domnule. Rugamintea mea este sa ma lumineze si pe mine cineva despre ce este vorba si unde, cum , cat costa evaluarea asta in franceza sau poate ca trebuie sa cumpar ceva carti sau....?
  Inca odata multumesc mult pentru amabilitate!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Sam Mar 20, 2010 3:37 pm

  romania a scris:salut! astazi citind cate ceva despre emigrare pe net, am constatat ca in cazul mai multora dupa ce au depus dosarul de emigrare catre Viena, le-a venit inapoi numai cate o notificare prin care li se cerea sa adauge( sa trimita) in cel mai scurt timp posibil o evaluare in franceza TEFAQ.
  Incurcate sunt caile emigrarii....domnule. Rugamintea mea este sa ma lumineze si pe mine cineva despre ce este vorba si unde, cum , cat costa evaluarea asta in franceza sau poate ca trebuie sa cumpar ceva carti sau....?
  Inca odata multumesc mult pentru amabilitate!
  In prezent se pune accent pe nivelul de competenta lingvistica(franceza si/sau engleza). Pt a scapa de cheltuielile cu francizarea au introdus (oct 2009) obligativitatea atestatelor de limba franceza si/sau engleza.
  Este simplu! Inveti franceza si te inscrii la test.In urma testului obtii un punctaj care corespunde cu unul din nivelurile de competenta lingvistica din autoevaluare.
  Testul TEFAQ
  (Test d'Évaluation de Français adapté au Québec) este recunoscut de catre MICC (Ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles du Québec) ca dovada ca aveti nivelul necesar in franceza.In unele cazuri, daca dosarul de imigrare in Canada (provincia Québec) acumuleaza un numar suficient de punce, MICC poate sa va propuna sa treceti doar TEFAQ, fara a avea interviul.
  Descrierea testului
  Testul este compus din doua parti (intelegere si exprimare orala).
  I. Test la
  intelegere orala
  Contine 60 de intrebari clasate in 4 sectii
  Durata - 40 minute
  Aprecierea - 360 puncte
  Sectia A
  8 intrebari
  Asocierea imaginilor unor mesaje.
  Sectia B
  26 intrebari
  Intelegerea mesajelor scurte, cu sens general si contextual.
  Sectia C
  16 intrebariIntelegerea in detalii a mesajelor lungi, determinarea intentiilor si a opiniilor.
  SectiaD
  10 intrebariRecunoasterea si diferentierea sunetelor.
  II. Exprimarea orala
  Contine - 2 subiecte
  Durata - 35 minute
  Aprecierea
  - 450 puncte
  Sectiunea A
  Pregatirea : 10 minute
  Durata
  : 5 minute
  Proba consta in acumularea informatiei de la doi examinatori (Conversatie intretinuta de catre candidat) Candidatul se informeaza si acumuleaza informatie pe parcursul conversatiei.
  Sectia B
  Pregatirea : 10 minutes
  Durata
  : 10 minutes
  1. Presentare (expunerea candidatului in fata examinatorilor) Prezentarea continutului unui document cu cuvintee proprii.
  2. Argumentarea (discutie intre candidat si examinatori) Discutati, expuneti puntul de vedere propriu referitor la subiectul propus.Tipul documentelor propuseAnunturi, scrisori, publicitate, sondaje, desene, fragmente de
  articole din presa, etc.
  avatar
  romania
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 4
  Data de inscriere : 18/03/2010

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de romania la data de Dum Mar 21, 2010 9:13 am

  multumesc pentru raspuns!
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Dum Mar 21, 2010 1:59 pm

  Daca obtinem viza , cred ca mie imi va fi la inceput greu sa ma angajez deoarece fetita mea are acum doar 4 luni- sa zicem ca obtinem viza intr-un an- si tot e mica....Am sanse sa gasesc ceva de lucru in care sa merg cu micuta- cateva ore- ca adevarul ca este greu la o familie cu 2 copii mici sa lucreze doar tatal...
  Multumesc!!!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Lun Mar 22, 2010 8:53 pm

  mel a scris:Daca obtinem viza , cred ca mie imi va fi la inceput greu sa ma angajez deoarece fetita mea are acum doar 4 luni- sa zicem ca obtinem viza intr-un an- si tot e mica....Am sanse sa gasesc ceva de lucru in care sa merg cu micuta- cateva ore- ca adevarul ca este greu la o familie cu 2 copii mici sa lucreze doar tatal...
  Multumesc!!!
  Un venit de 3000$CAD este OK! 1000 $CAD este alocatia pt copii. Ma refer la cei care vor sa se stabileasca in regiunea Quebec. Important este sa faci un colegiu sau sa te inscrii la universitate. Fara scolarizare in Quebec este greu sa obtii un loc de munca bine platit.Chiar si atunci te vei lovi de "experienta quebecoasa". Va doresc bafta!
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Mar Mar 23, 2010 10:07 am

  Va multumesc pentru toate detaliile...
  totusi...nu scapati de mine asa usor...
  Am niste prieteni care ar dori sa vina cu noi, dar el nu are decat 10 clase incheiate si 42 de ani, iar ea are 30 de ani si facultatea terminata....Daca le iese totusi punctajul, ii influenteaza in analizarea dosarului faptul ca el nu prea are scoala....Ca ar incepe acolo sa isi continue studiile...
  Va multumesc mult
  Si scuze ca va zapacesc cu intrebari.....
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Mar 23, 2010 10:45 am

  mel a scris:Va multumesc pentru toate detaliile...
  totusi...nu scapati de mine asa usor...
  Am niste prieteni care ar dori sa vina cu noi, dar el nu are decat 10 clase incheiate si 42 de ani, iar ea are 30 de ani si facultatea terminata....Daca le iese totusi punctajul, ii influenteaza in analizarea dosarului faptul ca el nu prea are scoala....Ca ar incepe acolo sa isi continue studiile...
  Va multumesc mult
  Si scuze ca va zapacesc cu intrebari.....
  1) aplicantul principal trebuie sa fie sotia
  2) studiile si experienta in munca a aplicantului principal sa se regaseasca in NOC-ul canadian
  3) cunostinte de limba franceza si/sau engleza intermediar avansat
  4) aplicantul secundar poate sa te ajute sau nu in punctajul obtinut la autoevaluare. Daca rezultatul obtinut este pozitiv atunci nu sunt probleme. Depinde de inspectorul de viza.
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Mar Mar 23, 2010 10:54 am

  paulesco a scris:
  mel a scris:Daca obtinem viza , cred ca mie imi va fi la inceput greu sa ma angajez deoarece fetita mea are acum doar 4 luni- sa zicem ca obtinem viza intr-un an- si tot e mica....Am sanse sa gasesc ceva de lucru in care sa merg cu micuta- cateva ore- ca adevarul ca este greu la o familie cu 2 copii mici sa lucreze doar tatal...
  Multumesc!!!
  Un venit de 3000$CAD este OK! 1000 $CAD este alocatia pt copii. Ma refer la cei care vor sa se stabileasca in regiunea Quebec. Important este sa faci un colegiu sau sa te inscrii la universitate. Fara scolarizare in Quebec este greu sa obtii un loc de munca bine platit.Chiar si atunci te vei lovi de "experienta quebecoasa". Va doresc bafta!

  adica ce sa inteleg prin " experienta quebecoasa"???
  sa imi fac griji?
  oricum eu am f mari emotii- am ales aceasta cale- e bine sau nu?reusim sau nu?
  Apropos- multumesc mult pentru raspunsul prompt vis-a-vis de prietenii nostri....
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Mar 23, 2010 5:34 pm

  mel a scris:
  adica ce sa inteleg prin " experienta quebecoasa"???
  sa imi fac griji?
  oricum eu am f mari emotii- am ales aceasta cale- e bine sau nu?reusim sau nu?
  Apropos- multumesc mult pentru raspunsul prompt vis-a-vis de prietenii nostri....
  Sa fi avut un loc de munca in regiunea Quebec. Experienta din Romania nu are valoare. La inceput te vei simti frustrat de acest aspect. Vei merge la interviuri unde ceilalti vor avea calificari inferioare dar vor fi alesi fie datorita porcariei de experiente quebecoase, fie simplului fapt ca celalalt este nascut in Quebec.
  Scolarizarea in Canada este cheia reusitei in gasirea unui loc de munca. Indiferent de forma de scolarizare, colegiu de meserii, cursuri de francizare sau universitate te vor ajuta sa te integrezi in societate. Acolo vei cunoaste oameni cu care te vei imprieteni si care te vor ajuta mai tarziu. Un loc de munca se obtine si prin recomandare din partea unui angajat al firmei. Recomandarea o primesti doar daca acea persoana te cunoaste si are incredere in tine. Este echivalentul "pilei" din Romania. Chiar daca ai lucrat ca electrician, mecanic sau instalator 10 ani in Romania trebuie sa faci un colegiu tehnic de 1 an in aceiasi specializare.
  Un avantaj au cei care au lucrat in invatamant si cunosc f. bine limba engleza si franceza. Salarizarea in invatamant incepe de la 24 $CAD pe ora.
  Daca ai fost lefegiu in Romania, vei simti diferenta. Daca ai fost director sau pui de mahar obisnuit cu bani multi este bine sa ramai in Romania. Nu te vei imbogati dar vei avea o viata linistita si sentimentul ca statutul de cetatean iti este respectat.
  Este un pas important in viata voastra. Traiul in Canada nu se compara cu nimic stiut in Europa.
  Depinde de voi daca va veti adapta. Nu am cunoscut persoane care sa regrete faptul ca au ales sa emigreze.
  Sfatul meu este sa mergeti acolo unde aveti prieteni sau cunostinte. Daca nu cunoasteti pe nimeni ar trebui sa mergeti pe varianta Quebec. Au un program de integrare si sistemul de protectie sociala bine pus la punct.
  Bafta!
  avatar
  mel
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 17/03/2010
  Varsta : 43
  Localizare : Intorsura Buzaului

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de mel la data de Mier Mar 24, 2010 9:18 am

  Am capatat din nou sperante...mai ales ca eu am la baza Liceul Pedagogic in Romania...
  Nu am intrebat daca exista o suma minima pe care trebuie sa o ai la tine cand ajungi in Canada- la o familie cu 2 copii mici?
  Si banuiesc ca copiii pot sa ii iau fara probleme cu mine cand plec- daca primesc viza-bineinteles....
  Multumesc mult!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de paulesco la data de Mier Mar 24, 2010 1:16 pm

  mel a scris:Am capatat din nou sperante...mai ales ca eu am la baza Liceul Pedagogic in Romania...
  Nu am intrebat daca exista o suma minima pe care trebuie sa o ai la tine cand ajungi in Canada- la o familie cu 2 copii mici?
  Si banuiesc ca copiii pot sa ii iau fara probleme cu mine cand plec- daca primesc viza-bineinteles....
  Multumesc mult!
  Dupa noile norme sunt necesari 4872 $CAD pt 2 adulti si 2 copii minori. Aceasta suma este necesara pt primele 3 luni. Daca sunt copii tai si nu sunt probleme legale(divort) nu vor fi probleme. Dosarul de emigrare trebuie sa contina si actele copiilor(certificat de nastere, fotografii etc)
  http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/demande-immigration-general/conditions-requises/lexique.html#experience

  Continut sponsorizat

  Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza) Empty Re: Etapele emigrarii in regiunea Quebec (partea franceza)

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Feb 19, 2020 6:42 am