Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


    visa,lamuriri...

    Distribuiţi

    viviann
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 09/08/2010

    visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de viviann la data de Lun Aug 09, 2010 9:01 pm

    bine vam gasit,ma numesc vivian si as dori cateva informatii in ceea ce priveste completarea dosarului pt viza turistica.
    1.pentru cei ce nu detin carte de munca ci doar contract de munca verificat si stampilat de inspectoratul muncii(ITM) e valabila aceeasi situatie ca si in cazul detinerii unei carti de munca?(bineinteles legalizat).
    2.in privinta proprietatii,daca proprietatea nu este un apartament sau casa ci un teren.este luat in considerare ca atare?se pot prezenta si certificate de proprietate autoturisme?
    3.daca apartamentul unde locuesc si am adresa de pe C.I. este pe numele parintilor mai are vreo importanta sa fie prezentat certificatul de proprietate al acestora?
    4.pasaportul eliberat in anul 2008 este valid pentru visa canada sau trebuie neaparat schimbat cu cel biometric?(respectiv cel care se elibereaza acum)
    5.daca sunt casatorit trebuie sa prezint certificatul de casatorie legalizat.tin sa mentionez ca sotia nu poate sa participe la aceasta vacanta.
    va multumesc f mult pt atentia acordata si va doresc o zi buna !

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de paulesco la data de Lun Aug 09, 2010 11:49 pm

    viviann a scris:bine vam gasit,ma numesc vivian si as dori cateva informatii in ceea ce priveste completarea dosarului pt viza turistica.
    1.pentru cei ce nu detin carte de munca ci doar contract de munca verificat si stampilat de inspectoratul muncii(ITM) e valabila aceeasi situatie ca si in cazul detinerii unei carti de munca?(bineinteles legalizat).
    2.in privinta proprietatii,daca proprietatea nu este un apartament sau casa ci un teren.este luat in considerare ca atare?se pot prezenta si certificate de proprietate autoturisme?
    3.daca apartamentul unde locuesc si am adresa de pe C.I. este pe numele parintilor mai are vreo importanta sa fie prezentat certificatul de proprietate al acestora?
    4.pasaportul eliberat in anul 2008 este valid pentru visa canada sau trebuie neaparat schimbat cu cel biometric?(respectiv cel care se elibereaza acum)
    5.daca sunt casatorit trebuie sa prezint certificatul de casatorie legalizat.tin sa mentionez ca sotia nu poate sa participe la aceasta vacanta.
    va multumesc f mult pt atentia acordata si va doresc o zi buna !
    Gasiti detalii in ghid
    Verificati actualizarea taxelor aici
    Pasaportul este bun
    Contractul de munca este OK! Nu uitati si de adeverinta de salarizare si de adeverinta din care sa rezulte ca sunteti in CO.
    Se iau in considerare doar proprietati imobiliare si conturi bancare.Puteti sa incercati si cu terenul.
    Faptul ca doriti sa plecati singur v-a ridica intrebari. Va trebuie dovezi solide ca nu doriti sa ramaneti ilegal in Canada. Cine v-a facut invitatia?
    Bafta!


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    viviann
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 09/08/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de viviann la data de Mar Aug 10, 2010 7:05 am

    invitatia mi-a facut-o o prietena de familie din toronto.sotia nu are cum sa mearga pt ca nu are concediu.eu vreau sa merg doar pt 2 saptamani.credeti ca ar fi mai bine sa-i faca o invitatie si ei si sa depunem pt viza impreuna?
    avatar
    dorina
    consilier emigrare
    consilier emigrare

    Mesaje : 120
    Data de inscriere : 22/11/2009
    Localizare : Laval

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de dorina la data de Mar Aug 10, 2010 7:53 am

    viviann a scris:invitatia mi-a facut-o o prietena de familie din toronto.sotia nu are cum sa mearga pt ca nu are concediu.eu vreau sa merg doar pt 2 saptamani.credeti ca ar fi mai bine sa-i faca o invitatie si ei si sa depunem pt viza impreuna?
    Cel mai bine ar fi sa aplicati impreuna.
    Stiu un caz in care aplicantul avea 19 ani fara nimic, cu invitatie de la prietenul ei(iubit).El statea cu parintii pe social in Montreal. Erau in Canada de 1 an. Din cate tin minte a avut 500 $ canadieni si o scrisoare de intentie bine formulata in romana si engleza. Era in anul 2 la universitate. Deci se poate si fara proprietati. Depinde de motiv si de cel care verifica dosarul.

    Brunito
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 25/10/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de Brunito la data de Lun Oct 25, 2010 10:45 pm

    Buna ziua
    Ma numesc Angela.Am primit de la socrii mei invitatie pt canada si 2 adeverinte de salar de la fiecare dintre ei.
    Sotul meu nu poate veni in canada, voi merge singura iar invitatia este pe numele meu.
    Sunt la master, detin un apartament pe numele meu si un cont bancar. Nu lucrez, sunt studenta.
    Vizita este un cadou din partea lor pt terminarea facultatii, cu gradul de licenta.
    Ce sanse am sa primesc viza de vizitator?
    Va multumesc anticipat.

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Oct 26, 2010 11:32 am

    Brunito a scris:Buna ziua
    Ma numesc Angela.Am primit de la socrii mei invitatie pt canada si 2 adeverinte de salar de la fiecare dintre ei.
    Sotul meu nu poate veni in canada, voi merge singura iar invitatia este pe numele meu.
    Sunt la master, detin un apartament pe numele meu si un cont bancar. Nu lucrez, sunt studenta.
    Vizita este un cadou din partea lor pt terminarea facultatii, cu gradul de licenta.
    Ce sanse am sa primesc viza de vizitator?
    Va multumesc anticipat.
    Toate conditiile sunt indeplinite. Nu uitati de scrisoarea de intentie, adeverinta de la universitate, copie dupa contractul casei, extras de cont bancar pe numele dv,copie dupa CM(if any), formulare, 2 foto recente, taxa pt viza provizorie simpla(verificati actualizarea) care poate fi platita la Banca Transilvania.
    In scrisoarea de intentie specificati motivul solicitarii vizei si motivul pt care aplicati fara sotul dv. Trebuie sa fie redactata ca un eseu cu floricele si "alea, alea".
    Sper sa auziti curand "Welcom to Canada!"


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Brunito
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 25/10/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de Brunito la data de Mar Oct 26, 2010 2:50 pm

    Va multumesc.M-ati incurajat foarte mult.
    Am mari emotii si sper sa primesc viza de turist.
    Va voi tine la curent Smile.

    laurentiu_neagu
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 25/08/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de laurentiu_neagu la data de Mar Oct 26, 2010 4:12 pm

    buna ziua !
    azi am fost refuzat conform regulamentului 179,i-mi puteti da informatii cu privire la acest articol?
    va multumesc

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Oct 26, 2010 6:32 pm

    laurentiu_neagu a scris:buna ziua !
    azi am fost refuzat conform regulamentului 179,i-mi puteti da informatii cu privire la acest articol?
    va multumesc
    Cetatenii multor tari(145), printre care si Romania, au nevoie de viza pt a intra pe teritoriul Canadei. Regulation 179 permite ofiterilor de viza din ambasadele din acele tari sa respinga o aplicatie pt VTS(viza temporara simpla) atunci cand acesta considera ca aplicantul intentioneaza sa ramana ilegal pe teritoriul Canadei. Nu exista reglementari care sa ghideze ofiterul de viza in momentul in care solutioneaza o cerere de viza. Este decizia lui. Nu exista reglementari nici cu privire la obligativitatea de a parasi Canada in momentul in care viza a expirat atat timp cat nu se incalca legea in asemenea masura incat sa implice expulzarea persoanei in cauza. Atat timp cat dosarul este "beton" nu aveti de ce sa nu primiti viza. Daca se ataseaza la dosar suficiente dovezi care sa ateste faptul ca nu aveti intentia sa ramaneti ilegal in Canada atunci puteti fi sigur ca viza este deja pe pasaport. Statisticile arata ca 1/5 din aplicatii sunt refuzate.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Brunito
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 25/10/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de Brunito la data de Mar Noi 09, 2010 8:15 pm

    paulesco a scris:
    Brunito a scris:Buna ziua
    Ma numesc Angela.Am primit de la socrii mei invitatie pt canada si 2 adeverinte de salar de la fiecare dintre ei.
    Sotul meu nu poate veni in canada, voi merge singura iar invitatia este pe numele meu.
    Sunt la master, detin un apartament pe numele meu si un cont bancar. Nu lucrez, sunt studenta.
    Vizita este un cadou din partea lor pt terminarea facultatii, cu gradul de licenta.
    Ce sanse am sa primesc viza de vizitator?
    Va multumesc anticipat.
    Toate conditiile sunt indeplinite. Nu uitati de scrisoarea de intentie, adeverinta de la universitate, copie dupa contractul casei, extras de cont bancar pe numele dv,copie dupa CM(if any), formulare, 2 foto recente, taxa pt viza provizorie simpla(verificati actualizarea) care poate fi platita la Banca Transilvania.
    In scrisoarea de intentie specificati motivul solicitarii vizei si motivul pt care aplicati fara sotul dv. Trebuie sa fie redactata ca un eseu cu floricele si "alea, alea".
    Sper sa auziti curand "Welcom to Canada!"



    am trimis actele prin Dhl la ambasada, joi, 4.11.
    astazi 9.11 m-a sunat ambasada la 16:45. eram la un seminar si nu am putut raspune la telefon. stau ca pe ace acuma. nu imi pot da seama pt ce sau de ce m-au sunat.
    pot refuza telefonic viza?ma suna pt a cere documente aditionale? ma suna pt a ma chema la interviu?
    maine dimineata ii voi suna eu, din momentul in care m-au sunat ei.
    sper doar sa nu fie vesti rele.
    imi puteti da un indiciu in legatura cu motivul pt care ar fi putut sa ma sune?
    va multumesc.

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Noi 09, 2010 9:33 pm

    Pt viza provizorie nu se cer acte aditionale decat in cazul in care vi se cere sa trimiteti pasapoartele, daca nu ati facut-o deja. Verificati-va e-mailul si daca nu aveti nimic sunati maine la prima ora. Poate fi o invitatie la interviu.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    florentina
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 13/12/2010

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de florentina la data de Mier Dec 15, 2010 11:45 am

    Ma poate ajuta cineva in completarea formularului IMM5257 ,sunt obligatorii toate rubricile la adresa de corespondenta sau e suficienta adresa de e-mail ;unde se noteaza ''Not applicable''?
    toate actele trebuiesc traduse,inclusiv extrasul bancar?
    avatar
    dorina
    consilier emigrare
    consilier emigrare

    Mesaje : 120
    Data de inscriere : 22/11/2009
    Localizare : Laval

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de dorina la data de Joi Dec 16, 2010 11:12 pm

    De ce nu citesti ghidul?! Ai toate detaliile necesare completarii formularelor.

    valentinamaria
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 20/01/2011

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de valentinamaria la data de Joi Ian 20, 2011 6:22 pm

    Buna ziua!Am si eu o intrebare,daca ai pornit cu un refuz asa va fi pana la capat?Am aplicat pt viza si am fost respinsa,dosarul era complet,am fost refuzata conform regulamentului 179.Acum am aplicat din nou,sa ma astept la acelasi raspuns????
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de tender la data de Joi Ian 20, 2011 11:32 pm

    Nu este o regula dar este o tinichea de coada. Nu se stie care sunt criteriile lor. Au fost dosare aproape identice cu raspunsuri diferite. Unul dintre criteriile care duc la refuz este lipsa unui job stabil. In acelasi timp sunt persoane de 19 ani care locuiesc cu parintii si au plecat in vizita la iubitul sau iubita plecat/a cu familia in Canada.
    Cred ca trebuie sa ai si un dram de noroc.

    luciss
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 08/02/2011

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de luciss la data de Mar Feb 08, 2011 10:55 am

    buna ziua
    ma intereseaza si e mine daca exista diferenta de adresa sot sotie? sunt probleme?
    eu am adresa veche a parintilor si sotia mea are adresa noua...
    mentionez ca pentru a schimba adresa din buletin tb sa schimb si permis si talon masina etc!
    viza turist cu chemare a fratelui meu cetatean canadian
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de tender la data de Mar Feb 08, 2011 2:01 pm

    luciss a scris:buna ziua
    ma intereseaza si e mine daca exista diferenta de adresa sot sotie? sunt probleme?
    eu am adresa veche a parintilor si sotia mea are adresa noua...
    mentionez ca pentru a schimba adresa din buletin tb sa schimb si permis si talon masina etc!
    viza turist cu chemare a fratelui meu cetatean canadian
    Nu este un impediment.

    ana_ingeras18
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 7
    Data de inscriere : 05/09/2013

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de ana_ingeras18 la data de Joi Sept 05, 2013 8:20 pm

    Buna ziua... As dori si eu sa aflu cateva informatii despre viza turistica cu intrari multiple.
    Eu lucrez de 5 ani intr-o firma si acolo m-am imprietenit foarte mult cu un baiat. Si el a plecat acum 1 an si 6 luni in Canada cu viza permanenta.
    Lucreaza acolo, si ar vrea sa ma invite acolo sa petrec Craciunul si Anul Nou.
    El vrea sa imi trimita invitatie si toate actele necesare pt dosar si sa demonstreze ca el ma poate sustne cat timp eu stau acolo.
    Mie ce acte imi trebuie? Se poate sa cer viza multipla? Ca as vrea sa mai merg acolo... Este vreo problema ca el este singur acolo? Eu pot dovedii ca am lucrat impreuna aici aproape 4 ani.Eu nu am nimic pe numele meu aici, stau cu parintii si vreau sa ma intorc sa nu raman acolo. Vreau doar sa vizitez si in ianuarie sa ma intorc acasa. Am vreo sansa sa primesc viza?
    Imi trebuie analize?
    Multumesc frumos ...

    Continut sponsorizat

    Re: visa,lamuriri...

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Sam Sept 23, 2017 11:43 pm