Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


    invitatie

    Distribuiţi

    Andreea23
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 15/10/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Andreea23 la data de Sam Oct 15, 2011 8:04 pm

    Buna, as avea si eu anumite intrebari. Situatia mea este in felul urmator: Am 23 de ani, dupa ce am absolvit facultatea am obtinut un an permis de munca in Canada. In septembrie 2010 am plecat, iar in sept anul acesta am revenit. Bineinteles, anul in care am muncit am incercat sa economisesc cat mai multi bani, mi-am facut si foarte multi prieteni in Canada. De aceea, voi primi 2 scrisori de invitatie de la prieteni din Canada si impreuna planificam sa vizitam British Columbia. (Eu cat am stat in Canada am vizitat doar putin din Ontario si Montreal). Acum dificultatea este ca nu am un loc de munca avand in vedere ca am revenit in tara acum o luna, si nici nu sunt studenta. In schimb, am o masina pe numele meu, iar parintii detin propria afacere. Ma gandeam sa atasez dovada ca parintii mei au o firma si poate asa as putea dovedi ca am conexiuni cu Romania. O scrisoare din partea alor mei ar ajuta? Sau ar fi mai bine sa ma angajeze? Tin sa precizez ca vreau sa plec in Canada pe 20 nov, si as vrea sa trimit aplicatia in cel mult 2 sapt. Poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar fi mai bine sa fac?
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de tender la data de Dum Oct 16, 2011 10:15 am

    Nimeni nu poate garanta obtinerea vizei. Din moment ce ai avut work permit si ai revenit in Romania in termen legal, din pdv-ul lor esti o persoana credibila. Poti sa atasezi o scrisoare de intentie in care sa spui ca la invitatia prietenilor tai din Canada iti doresti sa petreci sarbatorile de iarna alaturi de ei. Evaluarea se face diferit pt fiecare aplicatie. Stabilitatea financiara este un element important dar nu eliminatoriu. Depinde de tine cum stii sa "te vinzi".

    Andreea23
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 15/10/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Andreea23 la data de Dum Oct 16, 2011 11:11 am

    Nimeni nu poate garanta obtinerea vizei. Din moment ce ai avut work permit si ai revenit in Romania in termen legal, din pdv-ul lor esti o persoana credibila. Poti sa atasezi o scrisoare de intentie in care sa spui ca la invitatia prietenilor tai din Canada iti doresti sa petreci sarbatorile de iarna alaturi de ei. Evaluarea se face diferit pt fiecare aplicatie. Stabilitatea financiara este un element important dar nu eliminatoriu. Depinde de tine cum stii sa "te vinzi".

    Multumesc. Incepusem sa fac atac de panica dar acum sunt putin mai linistita si increzatoare.

    Bicotte
    sunt hotarat sa emigrez
    sunt hotarat sa emigrez

    Mesaje : 31
    Data de inscriere : 27/07/2011

    viza canada

    Mesaj Scris de Bicotte la data de Sam Noi 12, 2011 8:12 am

    Buna ziua!Domnule Paulesco va rog frumas daca ma puteti informa asupra unei probleme? Daca ajung in Canada cu viza de turist am sanse sa obtin acolo rezidenta permanenta? Si daca da pana la obtinerea rezidentei pot beneficia in vreun fel de asigurari medicale pt mine si pt familia mea? Va multumesc!

    Bicotte
    sunt hotarat sa emigrez
    sunt hotarat sa emigrez

    Mesaje : 31
    Data de inscriere : 27/07/2011

    viza canada

    Mesaj Scris de Bicotte la data de Dum Noi 13, 2011 8:23 am

    Va rog frumos daca poate cineva sa-mi raspunda.Pot aplica pentru rezidenta permanenta odata ajuns in canada cu viza turistica?
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de tender la data de Dum Noi 13, 2011 9:39 am

    Nu exista posibilitatea legala sa aplici pt RP din interiorul Canadei daca ai drept de sedere limitat de viza turistica(6 luni). Poti sa ramai ilegal in Canada si nu te va intreba nimeni nimic dar nu vei avea asiguare si nu te va angaja nimeni. Mai mult, poti sa le creezi probleme celor care au facut invitatia. In cele 6 luni poti sa te inscrii la cursuri de scurta durata care sa nu depaseasca perioada drepului de sedere.

    Bicotte
    sunt hotarat sa emigrez
    sunt hotarat sa emigrez

    Mesaje : 31
    Data de inscriere : 27/07/2011

    invitatie

    Mesaj Scris de Bicotte la data de Lun Noi 14, 2011 8:32 am

    Multumesc mult tender! Mai bine trimit dosarul prin ambasada si astept. Stiu ce inseamna ilegal intr-o tara straina. Multumesc mult inca o data!

    ana-erika
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 23/01/2012

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de ana-erika la data de Lun Ian 23, 2012 4:57 pm

    buna ziua.poate sa-mi zica cineva cat dureaza dosarul reintregire familiei?am depus dosarul in noirmbrie
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de tender la data de Lun Ian 23, 2012 6:01 pm

    Depinde pe cine vrei sa sponsorizezi. Parinti, copii, sot... ?

    ana-erika
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 23/01/2012

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de ana-erika la data de Mar Ian 24, 2012 4:55 pm

    SOTUL MA PARENEAZA PE MINE EL E CETATEAN CANADIAN SI ACUMA IN PREZENT EL ESTE ACOLO
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de tender la data de Mar Ian 24, 2012 6:07 pm

    Inteleg ca sotul a intrunit conditiile si a primit acceptul sa devina sponsor. Pe de alta parte ai efectuat examenul medical si ai trimis aplicatia catre centrul de primire din Toronto pt obtinerea rezidentei permanente. Timpul de procesare este de 6 luni. Asta daca sotul locuieste in zona federala. Poti sa verifici statusul aplicatiei tale aici.
    Daca sotul locuieste Quebec trebuie trimisa initial aplicatia pt selectionare(ca pe seminte) dupa care se trimite aplicatia pt rezidenta permanenta. Guvernul din Quebec nu afiseaza termenii in care se efectueaza procesarea(incoltirea). Din experienta unor amici din Montreal stiu ca s-au reunit dupa 9 luni si inca mai traiesc fericiti. Este interesant ca sponsorul este obligat sa intretina financiar soata timp de 3 ani. Daca dupa o luna de la sosire se intampla ceva si nu se mai inteleg, viitorul fost sot va plati impozit pe prostie timp de 3 ani batuti pe muchie. Aviz amatorilor... sau profesionistilor.
    Ma scuzi pt floricele. RAspunsul meu este unul general si nu se adreseaza direct Anei.

    Continut sponsorizat

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Sam Noi 25, 2017 7:18 am