Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


    invitatie

    Distribuiţi

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Mier Aug 25, 2010 6:01 pm

    prtslucian a scris:Daca imi gasesc de munca in Canada cu invitatie facuta de un prieten,pot lucra legal sau sa obtin un permis de munca?
    Daca sunt indeplinite conditiile impuse de lege si aveti oferta ferma de munca(s-a discutat) aplicati pt permis de munca temporar. Odata ajuns in Canada puteti sa aplicati pt rezidenta permanenta din interiorul Canadei.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    laurentiu_neagu
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 25/08/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de laurentiu_neagu la data de Vin Aug 27, 2010 9:03 am

    va rog sa i-mi spuneti de ce acte am nevoie pentru viza de turist in afara de invitatie?

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Vin Aug 27, 2010 10:34 am

    laurentiu_neagu a scris: va rog sa i-mi spuneti de ce acte am nevoie pentru viza de turist in afara de invitatie?
    Daca nu ati mai avut intrari pe teritoriul Canadei aplicati pt VIZA SIMPLA
    Verificati actualizarea taxelor.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Nico2010
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 12/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Nico2010 la data de Dum Sept 12, 2010 5:52 pm

    Buna ziua.Am vrea sa mergem in vizita in Canada,la cumnata mea (sora sotului) Ea locuieste in Montreal de mai bine de 12 ani.Problema suntem noi,care muncim in Italia.Eu cu contract,sotul la negru.Data fiind situatia ,credeti ca avem sanse pentru o viza?De unde ne sfatuiti sa facem cererea?Din Italia sau Romania? Va multumesc!

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Dum Sept 12, 2010 10:01 pm

    Nico2010 a scris:Buna ziua.Am vrea sa mergem in vizita in Canada,la cumnata mea (sora sotului) Ea locuieste in Montreal de mai bine de 12 ani.Problema suntem noi,care muncim in Italia.Eu cu contract,sotul la negru.Data fiind situatia ,credeti ca avem sanse pentru o viza?De unde ne sfatuiti sa facem cererea?Din Italia sau Romania? Va multumesc!
    Care este statutul dv in Italia?


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Nico2010
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 12/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Nico2010 la data de Dum Sept 12, 2010 10:13 pm

    Eu lucrez ca secretara pentru un birou notarial de circa 3 ani,cu un contract de munca pe timp determinat.Suntem rezidenti amandoi aici.Nu stiu daca conteaza dar in Romania avem 2 imobile,proprietate personala.Problema care mi-o pun,este din cauza sotului...el neavand documente cu care sa dovedeasca activitatea ce o desfasoara acum.Presupun ca sansele sunt minime pentru a avea o viza...sau chiar deloc

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Dum Sept 12, 2010 11:42 pm

    Nico2010 a scris:Eu lucrez ca secretara pentru un birou notarial de circa 3 ani,cu un contract de munca pe timp determinat.Suntem rezidenti amandoi aici.Nu stiu daca conteaza dar in Romania avem 2 imobile,proprietate personala.Problema care mi-o pun,este din cauza sotului...el neavand documente cu care sa dovedeasca activitatea ce o desfasoara acum.Presupun ca sansele sunt minime pentru a avea o viza...sau chiar deloc
    Merita sa incercati. Interesati-va la ambasada din Roma. Pierdeti doar 150 Eur in cazul in care nu va acorda viza.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Nico2010
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 3
    Data de inscriere : 12/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Nico2010 la data de Dum Sept 12, 2010 11:59 pm

    Va multumesc pentru raspuns.Foarte amabil.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Mier Sept 15, 2010 8:57 am

    Buna ziua,doresc sa aplic pentru o viza turistica,am toate actele,insa n-am invitatie,e posibil asa ceva?

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Sept 16, 2010 1:27 am

    andreicca a scris:Buna ziua,doresc sa aplic pentru o viza turistica,am toate actele,insa n-am invitatie,e posibil asa ceva?
    Unfortunately, no. Ar fi cateva exceptii: daca solicitati viza in interes de serviciu sau daca mergeti printr-o agentie de voiaj.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Joi Sept 16, 2010 7:59 am

    Am intrebat la ambasada (IOM Moldova) si mi-au spus ca pot aplica daca demonstrez ca plec pentru a vizita puncte de atractie(bronare hotel,bilet,cont suficient,etc)
    Insa ,multi prieteni si pe forum ,spun ca asa ceve nu e posibil.
    Deaceea am intrebat si pe acest forum.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Joi Sept 16, 2010 8:26 am

    -cont in banca am,mi se pare suficient(4000$ si 2500 euro),
    -confirmare bronare bilet,
    -rezervare hotel pe toata perioada de sedere 2 saptamini,in diferite regiuni a British Columbia,
    -certificat de cuncediu,
    -de la lucru ,(de angajare),functia contabil -sef
    -scris. de motivatie de la patronul firmei,in acelasi rind tatal meu
    -scris. de mot. din partea mea
    -cazier jud.
    -certificat salariu
    mi se pare destul de convingator toate doc.,socotiti ca as primi viza?

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Sept 16, 2010 12:15 pm

    andreicca a scris:-cont in banca am,mi se pare suficient(4000$ si 2500 euro),
    -confirmare bronare bilet,
    -rezervare hotel pe toata perioada de sedere 2 saptamini,in diferite regiuni a British Columbia,
    -certificat de cuncediu,
    -de la lucru ,(de angajare),functia contabil -sef
    -scris. de motivatie de la patronul firmei,in acelasi rind tatal meu
    -scris. de mot. din partea mea
    -cazier jud.
    -certificat salariu
    mi se pare destul de convingator toate doc.,socotiti ca as primi viza?
    Puteti sa va incadrati la "ruleta ruseasca". Aveti 50 % sanse de reusita. Cel mai simplu este sa mergeti prin agentie de turism cu grup organizat. Chiar si in acest caz viza este individuala si fiecare turist este procesat separat.
    Daca aveti proprietati, conturi bancare, un job stabil, sunteti student... toate acestea cresc gradul de credibilitate al aplicantului. Trebuie sa convingeti autoritatile ca nu intentionati sa ramaneti ilegal in Canada.
    Este foarte importanta scrisoarea de intentie pe care o veti anexa la dosar si in care veti preciza motivul pt care solicitati viza: dorinta de a vizita anumite puncte turistice sau faptul ca doriti sa participati la un festival sau concertul unei trupe al carei fan sunteti...


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Joi Sept 16, 2010 2:44 pm

    Acolo(la firme) costul este foarte mare,si oricum comisionul,biletul de avion etc,aste a lor.
    Si daca treci,sau nu treci,ei isi retin aprox.300-500 $,deaceea socot de cuviinta sa incerc de sinestator
    va multumesc din suflet,si totusi am sa incerc,cu rezultatul am sa revin mai tirziu.

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Sept 16, 2010 5:32 pm

    andreicca a scris:Acolo(la firme) costul este foarte mare,si oricum comisionul,biletul de avion etc,aste a lor.
    Si daca treci,sau nu treci,ei isi retin aprox.300-500 $,deaceea socot de cuviinta sa incerc de sinestator
    va multumesc din suflet,si totusi am sa incerc,cu rezultatul am sa revin mai tirziu.
    In momentul in care porniti pe cont propriu deja ridicati semne de intrebare.
    Merita sa incercati. In fond pierdeti 75 Euro dar partea mai rea este faptul ca, daca nu vi se acorda viza acum, intrati in baza de date si veti avea greutati in viitor chiar daca veti avea invitatie.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    Minzu Catalin
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 19
    Data de inscriere : 23/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Minzu Catalin la data de Joi Sept 23, 2010 10:56 pm

    D-le Niculesco, daca am viza temporara de munca pot aplica acolo pentru viza permanenta.Va multumesc

    paulesco
    Admin
    Admin

    Mesaje : 662
    Data de inscriere : 20/11/2009
    Localizare : GRAAL

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Sept 23, 2010 11:34 pm

    Minzu Catalin a scris:D-le Niculesco, daca am viza temporara de munca pot aplica acolo pentru viza permanenta.Va multumesc
    Da.


    _________________
    There is a crack in everything, that's how the light gets in.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Vin Sept 24, 2010 10:15 am

    Buna ziua,am depus actele la IOM MOldova pentru viza turistica,mi-au spus sa astept 12 zile raspunsul.
    Cum as putea afla rezultatul procesarii actelor (stiu ca-i 5 zile)de catre Ambasada Canadei in Ramania(refuz,invitatie)ca sa-mi fac viza spre Rom din timp.si pur si simplu sunt curios.
    Multmesc anticipat.

    andreicca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 6
    Data de inscriere : 15/09/2010

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de andreicca la data de Mier Oct 20, 2010 9:24 pm

    Salut,revin sa va spun ca am primit refuz,comentind ca nu sunt suficient de convingator ca nu v-oi ramine in Canada,am sa incerc la sarbatorile de iarna prin vre-o agentie de turizm,dar cite am cautat in R.M.nu am gasit inca.Bafta tuturor.
    avatar
    dorina
    consilier emigrare
    consilier emigrare

    Mesaje : 120
    Data de inscriere : 22/11/2009
    Localizare : Laval

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de dorina la data de Joi Oct 21, 2010 12:19 am

    andreicca a scris:Salut,revin sa va spun ca am primit refuz,comentind ca nu sunt suficient de convingator ca nu v-oi ramine in Canada,am sa incerc la sarbatorile de iarna prin vre-o agentie de turizm,dar cite am cautat in R.M.nu am gasit inca.Bafta tuturor.
    Ai fost avertizat ca nu vei primi viza. Acum ai o tinichea de codita. Cantareste greu un refuz pt o viitoare aplicatie.

    ony_x2001
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 1
    Data de inscriere : 30/03/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de ony_x2001 la data de Mier Mar 30, 2011 9:47 pm

    buna .
    -am pasaport cu valabilitate 1 an de zile si doresc sa plec in luna august in Canada, este ok acest pasaport ? mentionez ca el a fost eliberat in luna februarie .
    -daca pe adeverinta eliberata de la locul de munca nu este trecuta perioada de concediu este o problema ? (adica luna august cand vreau sa plec )
    -invitatia persoanei din Canada trebuie sa fie ceva tip ? sau legalizat ?
    - taxa pe care o platesc la Banca Transilvania cat timp este valabila ?
    avatar
    tender
    doctorand in emigrare
    doctorand in emigrare

    Mesaje : 561
    Data de inscriere : 21/11/2009
    Localizare : Montreal

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de tender la data de Joi Mar 31, 2011 9:52 am

    ony_x2001 a scris:buna .
    -am pasaport cu valabilitate 1 an de zile si doresc sa plec in luna august in Canada, este ok acest pasaport ? mentionez ca el a fost eliberat in luna februarie .
    -daca pe adeverinta eliberata de la locul de munca nu este trecuta perioada de concediu este o problema ? (adica luna august cand vreau sa plec )
    -invitatia persoanei din Canada trebuie sa fie ceva tip ? sau legalizat ?
    - taxa pe care o platesc la Banca Transilvania cat timp este valabila ?
    Pasaportul trebuie sa fie valabil 12 luni de la data cererii.
    Acte necesare:
    -Copie legalizata a cartii de munca sau a contractelor de munca.
    -Adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte perioada, functia, salariu
    -Adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte ca esti in concediu de odihna in perioada in care intentionezi sa pleci in Canada.
    -Dovada existentei fondurilor necesare(extras de cont) in care trebuie sa existe un minim de 1000 $ sau echivalent lei.
    -Scrisoare de intentie care consta intr-un scurt eseu referitor la motivul vizitei in Canada(doar daca persoana este intre 20 - 30 ani sau cupluri fara copii)
    -Copie legalizata Contract proprietate imobiliara
    -2 fotografii cu specificatiile din ghid
    -formularele care se completeaza si se printeaza de pe pagina oficiala.
    -copie pasaport
    -Pasaport original
    -Taxa procesare platita cu maxim 5 zile inainte de trimitere sau depunere acte.

    Invitatia este un formular tipizat care se obtine de catre "gazda" de la primaria din localitatea unde locuieste. Gazda trebuie sa detina fonduri necesare sustinerii financiare a invitatilor si trebuie sa faca dovada in acest sens.
    Pt mai multe informatii citeste pe blog

    -bogdan-
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 14/05/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de -bogdan- la data de Sam Mai 14, 2011 7:30 am

    Buna ziua,

    Fratele prietenei mele si sotia acestuia ne-au facut invitatie pentru a obtine viza turistica. Eu si prietena mea vom compleata "STATUTORY DECLARATION OF COMMON-LAW UNION.

    Avem 2 nelamuriri:

    1. Nu locuim impreuna, desi suntem impreuna de peste 3 ani, iar pe formular sunt cerute urmatoarele informatii:

    We ....... and ....... of .........., unde intervine problema, eu fiind din Bucuresti iar ea din Voluntari, ILFOV. E un mare punct de intrebare aici. Ce vom completa ?

    2. Un Commisioner of Oaths trebuie sa semneze pe formular. Acesta se gaseste la ambasada sau putem "indrazni" sa lasam spatiul respectiv necompletat ?


    Precizez ca eu am un loc de munca stabil si foarte ok iar ea e bursiera la facultate. Ambii avem scrisori de confirmare din partea angajatorului, respectiv Universitatii.

    Multumesc.


    Ultima editare efectuata de catre -bogdan- in Sam Mai 14, 2011 7:31 am, editata de 1 ori (Motiv : Error)

    -bogdan-
    sunt in trecere
    sunt in trecere

    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 14/05/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de -bogdan- la data de Sam Mai 14, 2011 7:50 am

    Pentru intrebarea 2 am gasit niste indicii ce pot ajuta la gasirea raspunsului insa sunt tot nelamurit. E OK un notar public sau putem gasi un commissioner of oaths la ambasada ?

    Se pare ca Persons authorized to certify copies of your documents outside Canada sunt:

    a judge
    a magistrate
    a notary public
    an officer of a court of justice
    a commissioner authorized to administer oaths in the country in which the person is living.


    EDIT: Tocmai am fost informat de un Notar Public ca nu poate oficializa formularul cerut de ambasada Canadei insa poate semna o declaratie a noastra, comuna.

    ? ? ? ? ?


    Ultima editare efectuata de catre -bogdan- in Sam Mai 14, 2011 9:08 am, editata de 1 ori (Motiv : EDIT)

    ancamedesanca
    interesat de subiect
    interesat de subiect

    Mesaje : 5
    Data de inscriere : 07/06/2011

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de ancamedesanca la data de Mar Iun 07, 2011 10:31 am

    Buna ziua am si eu o intrebare.....Vreau sa aplic pentru viza turistica in partea engleza,Toronto.O amica de-a mea o sa imi trimita invitatia(ar mai trebuii sa imi trimita altceva pe langa aceasta invitatie?)Problema mea este ca la completarea actelor mi se cere sa speccific daca am mai locuit in alta tara in ultimii 5 ani...eu din 2004-2008 am stat in Italia,doar in ultimii 2 ani am muncit si locuit legal acolo...cred ca asta ar fii o problem.CE MA SFATUITI??Va multumesc mult.

    Continut sponsorizat

    Re: invitatie

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Sam Sept 23, 2017 11:42 pm