Emigrare

Informatii despre procesul de emigrare in Canada.


  2011-2012 Nici un an fara schimbari

  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de paulesco la data de Joi Iul 21, 2011 5:33 am

  Incepand cu 1 iulie 2011 au aparut schimbari de procedura.Au aparut formulare noi care trebuie atasate la dosar. Intotdeauna am recomandat sa studiati cu atentie pagina oficiala.Chiar daca aveti dosarul complet mai aruncati o privire pe www.cic.gc.ca in ziua in care doriti sa trimiteti aplicatia.
  Poate ca voi raspunde si la celelalte mesaje dar rugamintea mea este sa raspundeti la mesaje atunci cand aveti raspunsul in "buzunar"
  Forumul va apartine. De voi depinde daca va fi o sursa demna de incredere sau un alt loc in care informatiile se bat cap in cap. Intrebarile de genul "vreau sa emigrez; ce trebuie sa fac?" sunt stupide. Trebuie sa studiezi cu atentie procedurile. Ambele programe sunt transaparente si pot fi accesate din orice colt al lumii.

  Am adus la zi blogul si a venit si randul forumului. Cam acestea sunt noile reglementari impuse pt programul FSW. Nu sunt schimbari prea mari. Vestea proasta este ca s-au injumatatit numarul de dosare acceptate pt fiecare NOC din lista 29.
  Daca nu vor functiona link-urile va rog sa le folositi pe cele de pe blog.
  "Veteranii" pot sa-si continue discutia pe topicul vechi.


  Criterii de eligibilitate conform noilor norme impuse de legislatia canadiana 
    Informatiile au fost actualizate. Verificati cu atentie si ghidul de pe pagina guvernamentala.
  Avand in vedere numarul mic de aplicatii care au primit OK-ul de la SYDNEY, completati cu atentie formularele si atasati toate actele specificate in ghid. Nu lasati campuri necompletate in formulare. Ordinea actelor trebuie sa fie respectata. Orice abatere de la ghid duce la REJECT.
  NU trimiteti dosarul catre CIC SYDNEY daca nu indepliniti baremul de puncte minim de 67 puncte. Nu exista tratamente preferentiale pentru nici o aplicatie care nu indeplineste toate criteriile.
  Cititi cu atentie toate informatiile legate de acest program si in cazul in care aveti neclaritati intrati pe FORUM si postati mesaje sau deschideti topicuri noi.


  Aplicatiile care s-au "mulat" pe cele 29 de meserii impuse si dosarele au fost complete au primit viza intre 6 si 12 luni.


  Aceste criterii se aplica dosarelor depuse dupa 1 iulie 2011 si se refera doar la programul federal cunoscut si sub denumirea "partea engleza".  Dosarele depuse incepand cu 26 iunie 2010 vor fi procesate in continuare conform reglementarilor de la acea data.
  Marea schimbare din acest an o reprezinta injumatatirea numarului de aplicatii pt fiecare ocupatie eligibila.
  Cap limit pt fiecare NOC eligibil este 500.
  Pentru a fi considerat eligibil trebuie sa intruniti una din conditiile urmatoare: 


  -Aveti un contract de munca cu un angajator din Canada;
  -Sunteti cetatean strain, ati locuit legal timp de un an in Canada cu contract temporar de munca sau ati urmat cursurile unei forme de invatamant timp de minim un an si la data aplicarii locuiti legal pe teritoriul canadian;
  -Aveti minim un an experienta in unul din domeniile incluse in lista cu domeniile de formare. Veti gasi pe forum subiecte despre actele care fac dovada experientei in unul din codurile NOC din lista 29. Srisoarea de recomandare este elementul principal.

  Dosarele incomplete vor fi returnate impreuna cu taxa de procesare.

  Cei care aplica pe programul federal “skilled worker” si nu sunt eligibili vor fi informati ca au fost refuzati si taxele de procesare NU vor fi returnate.
   Criterii de selectie: educatie, competente lingvistice in engleza si/sau franceza, experienta profesionala, varsta, contract de munca in Canada, adaptabilitate.


  Punctajul minim pentru a fi acceptati este de 67 puncte. Daca in urma autoevaluarii nu intruniti baremul minim  este recomandat sa nu aplicati .


  Daca sunteti casatorit sau traiti in concubinaj oricare din parteneri poate fi applicant principal (AP). In functie de rezultatul obtinut in urma autoevaluarii hotarati cine este AP.


   Partenerii pot fi heterosexuali cat si homosexuali.


  Procesul de emigrare nu este dificil daca obtineti toate informatiile de care aveti nevoie. Informeaza-te este cuvantul de ordine.


  Criteriul de selectie “experienta profesionala” este eliminatoriu. Daca nu va regasiti in lista impusa cu domeniile profesionale nu aplicati. Pierdeti timp si bani.


  Descarcati de pe site-ul guvernamental pachetul cu formularele necesare si ghidul  cu instructiuni


  Completati si semnati formularele. Majoritatea formularelor pot fi completate online(PDF dinamic) si printate. Formularele completate online nu pot fi salvate pe calculatorul dumneavoastra. Daca doriti puteti sa printati formularele si sa le completati cu cerneala neagra sau la masina de scris.


  Raspundeti cu atentie la toate intrebarile. Dosarele care nu au toate formularele completate vor fi returnate.  Pentru a accesa PAGINA GUVERNAMENTALA dati clik pe link

  .
  Trebuie sa aveti minim 1 an experienta in ultimii 10 ani, dovedibila cu acte, pt. aceasta meserie.
  Lista cu meserii:  AICI    
  Verificati daca pregatirea profesionala se regaseste in NOC-ul canadian AICI
  Corespondenta meseriei dvs. din Romania va fi acea meserie din NOC unde va regasiti majoritatea atributiilor importante.


  ELIGIBILITATE: AICI  EVALUARE ONLINE: AICI

  SUSTINEREA FINANCIARA: AICI 

  EVIDENTA OFICIALA A DOSARELOR APROBATE: AICI 

  GHIDUL PDF : AICI   PLATA DOSAR SYDNEY
  Ambasada Canadei la Bucuresti spune ca pentru Romania sunt semnate conventii cu 3 banci pentru plata primului dosar: BCR, BRD, Alpha Bank. In practica, doar BCR-ul elibereaza efectiv cecurile certificate necesare platii.

  Plata pt. dosarul Sydney, prin BCR se face astfel: se completeaza o cerere de eliberare a unui CEC CERTIFICAT in CAD. Se platesc cei 550CAD/adult (+150CAD/copil) + comisioanele [taxele expuse sunt cele valabile in acest moment]
  Calculeaza taxele:  AICI  
  Formular pt diapozitie de plata externa:

  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

   


  In termen de 1,3 zile reveniti pentru a ridica cecul. Beneficiarul cecului va fi “Receiver General for Canada.”


  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
  Cardul bancar este o metoda moderna de plata pe care nu o agreez si nu voi furniza amanunte in legatura cu acest mod de plata.


  Schema procesului de emigrare federal:


   Dosar Sydney

   Se trimit formularele completate:

  IMM 0008, Generic Application Form for Canada- completat de AP


    IMM 0008 DEP Additional Dependant - AP-ul completeaza dateaza si semneaza pt fiecare copil minor indiferent daca acesta il insoteste sau nu in Canada.


  IMM 5669E  Schedule A Background - AP, AS si orice copil cu varsta de 18 ani sau mai mult.


  IMM 0008 SCHEDULE 3Economic Classes - AP


    IMM 5406 (ADDITIONAL FAMILY INFORMATION ),   AP, AS si fiecare copil cu varsta de 18 ani sau mai mult


  IMM 5562E Supplimentary Information / Your Travels - Ap, AS si orice copil cu varsta de 18 ani sau mai mult


  IMM5604E Declaratia de neobiectiune a parintelui care nu insoteste copilul in Canada (in caz de divort)


  IMM 5409E Declaratia si atestarea concubinajului, daca este cazul


  IMM 5620E   (FEE PAYMENT FORM-APPLICATION FOR PERMANENT RESIDENCE FEDERAL SKILED WORKER CLASS),  


  IMM 5612E  (Document Checklist-verificati cu atentie care sunt formularele si cine trebuie sa le completeze)


  (Make sure you use the document checklist (IMM 5612E) and use it as the cover page of your application.)( ghidul de completare):


  IMM 5476E  In cazul in care apelati la o firma de consultanta.

  Formularele se completeaza si se printeaza in 2 exemplare. Un set de formulare se trimite la CIC Sydney Canada, un set  il pastrati pt dumneavoastra.Daca alegeti sa completati manual formularele faceti copii dupa originale.
  Formularele se trimit in plic impreuna cu: 
  -dovada plata taxa
  -Rezultatul testului IELTS doar pentru AP(obligatoriu, original, modulul GENERAL) Daca ati mai aplicat si nu ati fost eligibil sau dosarul nu a fost complet se accepta o copie a atestatului de competenta lingvistica impreuna cu scrisoarea PERM care motiveaza returnarea aplicatiei.
  -2 etichete autocolante cu adresa ta de corespondenta(le gasiti in librarii) una cu adresa in format canadian si cealalta cu adresa in format romanesc.
  -fotocopii pasaport AP, AS, copii - pagina cu foto si data eliberarii si a expirarii


   Important!

  Toate actele aditionale(diplome, certificate, atestate, carti de munca sau contracte de munca, etc) vor fi sub forma de copii legalizate insotite de traduceri autorizate si autentificate.


  - IMM 5612,    checklist-ul va fi folosit drept coperta. Bifati doar formularele si actele pe care le introduceti in dosar.

  Mai este necesa sa  specific ca toate formularele si foile aditionale se completeaza in limba engleza?


  -CEC-ul cu suma necesara procesarii( exemplu: pentru 2 persoane=1100 $ CAD)- original
  -copii simple ale CI(carti de identitate) AP+AS
  -certificate de nastere AP+AS+copii - copie legalizata   
  -certificat de casatorie - copie legalizata(daca este model vechi-traducere autorizata si autentificata)
  -daca este cazul: certificat deces, certificat divort
  -daca aveti rude in Canada atasati copii simple pt certificatul de cetatenie sau cardul de rezidenta permanenta insotite de cat mai multe acte care sa dovedeasca faptul ca ruda locuieste efectiv in Canada. Gasiti pe forum mai multe detalii si acum se specifica si in Ghid.
  -diploma licenta si supliment AP si AS(if any)(transcript sau copii legalizate si traduceri autorizate si autentificate) amanunte pe forum
  -diplome BAC AP+AS- copie legalizata si traducere autorizata si autentificata
  -atestate, certificate calificare, specializari, cursuri adaptare, etc-copii legalizate si traduceri autorizate si autentificate
  -copii legalizate Carte de Munca sau Contracte de Munca- AP+AS insotite de traducere autorizata si autentificata
  -IMPORTANT- doar pentru AP, scrisori de recomandare de la angajatorul curent si de la fostii angajatori pt ultimii 10(zece) ani -ORIGINAL si traducere autorizata si autentificata sau direct in engleza. SR trebuie sa contina perioada in care ati lucrat, pozitia ocupata, salariul si principalele atributiuni la locul de munca, antetul firmei, nr de tel, fax si sa fie inregistrata, stampilata si semnata.
  SR este cheia cu care veti deschide portile catre Canada. Cititi in NOC-ul canadian care sunt atributiunile pt codul pe care aplicati din lista 29. 80 %  din ele trebuie sa se regaseasca in SR. Adaugati cateva floricele si dati random. In formulare se vor regasi aceleasi atributiuni cu punct si virgula(atasate pe o foaie A4)
  Daca nu reusiti sa obtineti o SR de la unul din angajatori atasati o scrisoare explicativa insotita de o descriere a job-ului si atributiuni. Vi se sugereaza sa atasati si carti de vizita ale persoanei care semneaza SR sau a sefului direct.
  -Nu se specifica in ghid dar este bine sa atasati  o adeverinta de la locul de munca care se refera direct la codul NOC eligibil pe care aplicati.
  - dovada fondurilor necesare autofinantarii. Extras de cont insotit de traducere autorizata si autentificata. Extrasul de cont trebuie sa fie cat mai apropiat de data trimiterii aplicatiei.
  -cazieul judiciar(original) insotit de traducere autorizata si autentificata. AP+AS(se specifica in ghid ca se recomanda trimiterea lui in aceasta etapa a aplicatiei)
  - 6 (sase)fotografii AP+AS. Pe spatele a 5(cinci)  fotografii se scrie numele si prenumele, data nasterii,  si data la care au fost facute.A sasea fotografie se lasa alba. Fotografiile se pun separat pt fiecare aplicant intr-un plic mic, se sigileaza si se scrie pe plic numele si prenumele aplicantului si data nasterii.
  Introduceti toate formularele si actele intr-un plic cu burduf si expediatile la CIC Sydney Canada adrese
  Nu va complicati prea mult cu etichetarea adresei  deoarece firma de curierat va introduce plicul in plicurile lor speciale. Alegeti adresele pt  "under category 1". Va recomand EMS-ul deoarece este ieftin ca braga comparativ cu alte firme de curierat.  Are si traking: pe pagina Postei Romane pana paraseste tara si AICI dupa ce ajunge in Canada.
  Am insistat pe "traduceri autorizate si autentificate".  Au fost dosare care au primit refuzul celor de la CIC tocmai din aceasta cauza. Exista controversa legalizarii pasapoartelor, certificatelor de nastere si de casatorie. Costurile legalizarii acestor acte sunt mici ca sa riscati trimiterea lor in forma simpla. Atat timp cat nu se specifica atasarea lor in forma nelegalizata ca pe "partea franceza" este mai bine sa nu riscati.

  In termen de 30-90 zile veti primi raspunsul
  CIC va verifica dosarul.Verificarea continutului aplicatiei se face dupa checklist-ul pt Sydney( IMM 5612).
  Toate campurile din formulare vor fi completate cu datele cerute si daca nu se refera la cazul dv se vor folosi notatiile N/A sau NONE in functie de cerinte. NU LASATI NICI UN CAMP NECOMPLETAT 
   Sunt campuri care permit variante impuse. Daca nu se refera la cazul dv veti completa cu pix negru dupa printare.

  Daca nu contine toate formularele(cu toate campurile completate corect sau date lipsa) si plata corecta a taxelor veti fi instiintati de acest fapt si se vor returna atat aplicatia cat si taxele.In instiintare vi se va preciza si motivul.
  Daca dosarul este complet, un ofiţer va face o evaluare iniţială a cererii dvs. pentru a determina dacă sunteti eligibil conform instructiunilor. 
  Daca aplicatia este eligibila si este recomandata pt o viitoare evaluare, dosarul va fi trimis la Bucuresti. Veti primi o scrisoare sau email prin care veti fi instiintati ca:
  -sunteti eligibil si vi se va furniza un  "reference number" - In forumuri este trecut ca OK Sydney sau PERM Sydney
  - Va instiinteaza ca plata a fost efectuata si vi se da un nr la care veti face referire in cazul in care doriti returnarea banilor. Sper sa nu fie cazul.
  -sunteti instiintat ca dosarul dv a fost trimis catre ambasada de la Bucuresti si sa asteptati noi instructiuni  Dupa aproximativ 3. 5 luni veti primi prin posta  formularele pt. a face analizele medicale si toate detaliile legate de acest pas: numele clinicii, nr de telefon etc.

   - Dupa medicale, veti fi instiintati sa trimiteti pasapoartele pt. a vi se pune viza si sa achitati taxa de rezidenta.
  Inainte de expedierea dosarului verificati pe pagina oficiala daca nu au aparut schimbari in formatul formularelor sau valoarea taxelor de procesare. Nu trimiteti dosarul cu o saptamana inainte de 1 Iulie 2012, data la care incepe un nou an, cu alte schimbari care au devenit deja ceva normal pentru tovarasii din Canada.
   Ganditi-va bine inainte de a face acest pas deoarece va produce schimbari majore in viata voastra.


                                   There is a crack in everything ; That's how the light gets in.


  Ultima editare efectuata de catre paulesco in Vin Sept 09, 2011 2:45 pm, editata de 2 ori


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  bobby_dc
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 2
  Data de inscriere : 23/07/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de bobby_dc la data de Dum Iul 24, 2011 10:20 pm

  Salutare, paulesco!
  Sunt interesat sa emigrez in CA, impreuna cu sotia mea, pe partea federala ca si FSW.
  Am tot citit pe forumuri care mai de care si as vrea sa fiu sigur pe ce inseamna aplicatia in sine.
  Nelamuririle ar fi:
  1.mai esxista Dosar 1 si Dosar 2 ? sau este un singur dosar cu toate actele care se trimte de la bun inceput la Sydney? In mesaje mai vechi am vazut sris DOsar 1 cu formular si acte de baza apoi Dosar 2 cu toate documentele justificative inclusiv testul IELTS. Aici in postingul tau am vazut ca ai mai mentionat DOsar 1 dar nu a mai aparut si Dosar 2 ca etapa.
  2.din checklistul IMM 5612E si din forumularul Generic Application IMM 0008, inteleg ca de fapt imi trebuiesc toate actele de la bun inceput inclusiv proof of language adica testul IELTS.
  Crezi ca ai putea sa ma lamuresti exact pana la urma cate dosare sunt si daca se trimit toate documentele de la bun inceput?
  As aprecia raspunsul tau prompt.
  Multumiri multe! Ciao
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de paulesco la data de Lun Iul 25, 2011 3:34 pm

  Incepand cu 1 iulie 2011 respecti reglementarile in vigoare pt acest an de emigrare.
  Practic trimiti un singur dosar catre CIC Sydney si acestia vor trimite dosarul complet catre ambasada din Bucuresti.Dupa verificari vei primi OK-ul de la Sydney(intre 2 si 4 luni) iar dupa 4, 5 luni vei primi prin posta formularele pt medicale. Ai 60 de zile sa te programezi si sa efectuezi vizita medicala. Dupa medicale vor cere pasapoartele si vei fi fericitul posesor al vizei pt Canada. Este foarte simplu.
  Dosarul trebuie sa contina toate actele sub forma copie legalizata si sa fie insotite de traducere autorizata si autentificata(asa zisa legalizare a traducerii)daca nu sunt in engleza sau franceza. Rezultatul IELTS trebuie sa fie in original si este acceptat doar Modulul General Training.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  bobby_dc
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 2
  Data de inscriere : 23/07/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de bobby_dc la data de Lun Iul 25, 2011 7:39 pm

  Merci mult, Paulesco, pentru raspunsul prompt! Imi este clar acum cu dosarul si continutul.
  Acum am mai avea inca 2 solicitari de clarificat:
  1. Apropo de toate actele poti sa-mi raspunzi (poate e retorica intrebarea) daca trebuie sa avem extras pentru proof of funds adica cei $13,837 CAD pentru 2 persoane de la bun inceput? Noi nu-i avem Smile (suma e destul de mare si avand in vedere ca o sa asteptam un bebe in ianuarie 2012, banuiesc ca ne vor trebui la sfarsit sa aratam $17,011 CAD, pentru 3 persoane, dupa care o sa fie toate celelalte cheltuieli cu FM + taxele de rezidenta + avioanele).
  2. Vad ca singura optiune de a evita prezentarea acestor fonduri ar fi arranged employment (You do not have to show that you have these funds if you have arranged employment in Canada.)Sa inteleg ca trebuie sa imi gasesc ca AP un job dinainte de a aplica si respectivul angajator sa faca demersurile necesare si promisiunea ca ma va angaja peste 12-16-18 luni cand voi ajunge eu acolo?
  Mi se pare foarte greu de realizat acest lucru, nu imi imaginez, pentru ca nu stiu cum m-ar putea cineva angaja fara sa ma vada si sa astepte atat timp sa termin procesul de imigrare!
  3. La punctul de relatives am descoperit ca am o verisoara primara in Toronto, care este rezident permanent chiar cetatean cred pana acum. Nu am gasit in categoria de rude sa fie mentionat si verisori. Crezi ca as putea merge pe varianta aceasta cu verisoara si sa incerc sa fac rost de toate certificatele de nastere care ar arata legatura noastra familiala?
  Ok, Ce sfat poti sa ne dai, cum sa procedam vizavi de cele 3 puncte?
  Merci inca o data pentru disponibilitatea de a ne indruma.
  Numai bine! Ciao!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de paulesco la data de Mar Iul 26, 2011 1:31 am

  Dovada fondurilor trebuie atasata la dosarul pe care-l vei trimite in Sydney. Este stipulat in Checklist IMM 5612 E. Daca un singur formular sau document cerut lipseste atunci aplicatia este returnata. FSW este foarte strict in privinta aplicatiei. "Francezii" sunt mai maleabili si discuta cu tine inainte de a te face KO.
  Obtinerea unui contract de munca sau a unei oferte de munca ferme este foarte dificil de obtinut. Pot sa spun ca este imposibil pt romani. OK! chinezii, indienii se ajuta intre ei si fac tot felul de aranjamente cu firme fantoma special deschise pt asa ceva. In fond este o afacere deoarece percep taxa ca sa iti ofere scrisoarea si sa inregistreze oferte de munca la HRSDC.
  Verisorii de orice grad nu sunt acceptati pt programul FSW. Din cate stiu exista o posibilitate pt cei care aplica pe programul Saskathewan PNP si ruda locuieste in acea regiune de minim 1 an. De fat pt acel program ai nevoie de "recomandare" de la 2 prieteni apropiati. De parca ar exista prieteni departati sau indepartati. Daca doresti cauta detalii despre acel program deoarece suma necesara pt "plecare" este mai mica =10000 + 2000 pt fiecare copil.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  dobre vasea
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 1
  Data de inscriere : 29/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de dobre vasea la data de Lun Aug 29, 2011 1:32 pm

  Buna ziua Paulesco, te rog sa ma informezi daca pot aplica din America pentru emigrare in Canada.....momentan sunt in America legal dar pe perioada limitata, un an si doresc sa stiu daca pot aplica de aici pentru emigrare Canada!
  Multumesc mult!
  avatar
  paulesco
  Admin
  Admin

  Mesaje : 662
  Data de inscriere : 20/11/2009
  Localizare : GRAAL

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de paulesco la data de Lun Aug 29, 2011 6:00 pm

  Poti aplica din tara in care esti rezident legal daca ai permis de sedere de minim un an. Este posibil ca procesarea dosarului sa depaseasca un an si atunci vei primi corespondenta la adresa mentionata in formulare. Orice schimbare in statutul aplicatiei tale(studii, adresa, experienta) trebuie anuntata si va duce la prelungirea procesarii dosarului.


  _________________
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
  avatar
  pcristiandan
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 15
  Data de inscriere : 19/02/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de pcristiandan la data de Mar Sept 27, 2011 9:31 am

  Buna ziua,am si eu cateva nelamuriri,daca se poate:
  IMM5409E se da si se autentifica in fata notarului? (cea care se refera la concubinaj)
  Scrisoarea de recomandare catre cine o iau:Ambasada Canadei,C.I.C (imigration).......
  Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Mar Sept 27, 2011 11:11 am

  Formularul IMM5409E il completezi pt a demonstra faptul ca "you ARE in a common-law relationship". Dupa ce completezi formularul mergi cu el la un notar si il semnezi in fata lui. Trebuie sa demonstrezi ca locuiti impreuna de minim un(1) an(mutatie, contract de inchiriere, declaratie de la administratorul asoc de locatari) si ca aveti impreuna facturi platite sau conturi comune sau asigurari sau detineti impreuna un teren.Nu sunt obligatorii toate campurile sugerate de ei dar trebuie sa respecti cateva din conditii pt a face dovada.
  SR-ul poate fi general sau cu "dedicatie" pt "Ambasada Canada".Eu nu am precizat pt ce este necesara. Am precizat doar pe adeverinta de la locul de munca in legatura cu NOC-ul pe care am aplicat.
  avatar
  lponea
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 11
  Data de inscriere : 08/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de lponea la data de Lun Oct 03, 2011 9:22 pm

  Buna ziua,
  Am mare nevoie sa imi spuna cineva daca stie cum trebuie sa completez formularul IMM5406E - Additional Family Information.
  Conform ghidului EG7 si checklist-ului IMM5612E, respectivul formular trebuie completat (in cazul meu) doar de mine (AP) si sotia mea (AS), copiii nostri fiind minori. Totusi cum trebuie sa procedez, pentru ca in tabel este loc doar pentru parintii unuia dintre noi? Apoi, avand frati si eu si sotia, trebuie trecuti pe aceeasi pagina, in acelasi tabel sau altfel?
  Multumesc anticipat si astept un raspuns cat de repede posibil!
  avatar
  lponea
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 11
  Data de inscriere : 08/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de lponea la data de Lun Oct 03, 2011 10:26 pm

  Am gasit cum trebuie completata in mare parte: o data ma trec pe mine "aplicant" si sotia mea la "spouse" cu parintii, copiii si fratii mei; apoi pe alt formular identic se trece sotia la "aplicant" si eu la "spouse" cu parintii, copiii si surorile ei.
  Dar mai in formularul completat de sotia mea cu ce nume de familie trebuie trecute surorile ei? Cu numele de casatorie sau de nastere?
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Oct 03, 2011 10:45 pm

  IMM5406 se completeaza de AP si AS.
  AP-ul se va trece ca aplicant iar in campurile urmatoare va completa:
  a) numele partenerului adica al AS-ului. Daca partenerul a luat numele sotului sau sotiei Smile va trece numele de familie(de fata mare Very Happy )urmat de numele obtinut dupa casatorie;
  b) numele mamei AP-ului;
  c) numele tatalui AP-ului
  AS-ul se va trece ca aplicant iar in campurile urmatoare va completa:
  a) numele partenerului adica al AP-ului. Daca partenerul a luat numele sotului sau sotiei Smile va trece numele de familie(de fata mare Very Happy )urmat de numele obtinut dupa casatorie;
  b) numele mamei AS-ului;
  c) numele tatalui AS-ului
  Daca exista copii cu varsta mai mare de 18 ani vor completa si ei acest formular.
  Daca nu exista partener sau copii sau se vor completa campurile cu N/A si se va semna declaratia din footer.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Lun Oct 03, 2011 10:46 pm

  lponea a scris:Am gasit cum trebuie completata in mare parte: o data ma trec pe mine "aplicant" si sotia mea la "spouse" cu parintii, copiii si fratii mei; apoi pe alt formular identic se trece sotia la "aplicant" si eu la "spouse" cu parintii, copiii si surorile ei.
  Dar mai in formularul completat de sotia mea cu ce nume de familie trebuie trecute surorile ei? Cu numele de casatorie sau de nastere?
  Si unul si celalalt.
  avatar
  bogdandumitrescu
  sunt in trecere
  sunt in trecere

  Mesaje : 1
  Data de inscriere : 10/01/2012

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty La inceput...

  Mesaj Scris de bogdandumitrescu la data de Sam Ian 21, 2012 11:05 am

  Buna ziua,as avea cateva semne de intrebare poate ma puteti ajuta.
  1.Am scrisorile de angare din Canada,mai este nevoie de banii pe care trebuie sa i dovedesc la intrarea in Canada?(nu-i avem)
  2.Un var al sotiei ne ajuta si cu bani acolo.Ce am avea nevoie din partea lui tinand cont de faptul ca verii nu sunt mentionati nicaieri?
  3.Daca mergem la Ambasada Canadei in Bucuresti ne ajuta cu ceva explicatii?

  Suntem deabia la inceput.....

  Cu respect!
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Sam Ian 21, 2012 12:47 pm

  Conditiile pt a primi puncte la capitolul arranged employment. Daca conditiile sunt indeplinite : "Note: Persons with arranged employment in Canada do not have to meet the minimum funds required." (gasit pe pagina oficiala)
  Cousins do not count. Conform prezentelor reglementari aceasta categorie nu mai este acceptata. Trebuie sa fie relatie de rudenie de gradul I. Daca aplicai acum 2 ani, erai norocosul beneficiar al celor 5 puncte acordate.
  Poti sa te inscrii la audienta dar este pierdere de timp. Urmareste pe pagina ambasadei din Bucuresti cand au loc sesiunile de informare si atunci vei primi toate informatiile de la sursa.

  avatar
  mihaeladrg
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 8
  Data de inscriere : 08/08/2010

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de mihaeladrg la data de Sam Ian 28, 2012 1:44 pm

  AM SI EU O INTREBARE, DACA SE POATE. MESERIA MEA, INSCRISA PE DIPLOMA DE LA FAC. ESDTE SPECIALIST IN COMUNICARE SI RELATII PUBLICE. AS DORI SA STIU DACA SE POATE APLICA CU MESERIA PE CARE O AM. MULTUMESC MULT!
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Sam Ian 28, 2012 2:19 pm

  Nu conteaza ce scrie pe diploma. Lista 29 face referire la experienta(minim un an vechime in munca)dobandita in una din meserii. Dovada o faci prin carte de munca, contracte de munca si elementul cel mai important, scrisoarea de recomandare. Daca ai experienta ca macaragiu, instalator, dentist, fizioterapeut, electrician sau orice alta meserie sau functie din acea lista inseamna ca indeplinesti una din conditiile programului FSW. Poti sa ai experienta 2 ani in ultimii 10 ca instalator si licenta, masterat sau doctorat in literatura romana. Vei primi puncte pt toata vechimea generala( ex: 2 ani instalator + 3 ani profesor universitar si 21 de puncte la dosar) si pt studiile universitare chiar daca acestea nu au legatura cu domeniul in care ai profesat. Procesul este mai lung dar te las sa citesti ghidul
  avatar
  lponea
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 11
  Data de inscriere : 08/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de lponea la data de Mar Ian 31, 2012 1:53 pm

  Dupa cateva luni revin cu alta intrebare pentru ca mi-a fost returnat plicul cu tot ce era in el. Motivul: campurile #11 si #12 din formularul IMM0008 – Schedule 3: Economic Classes trebuie sa contina acelasi NOC. In plus au scris un cod format din 8 cifre la campul #3 UCI al formularului IMM0008ENU_2D. Ar trebui sa trec codul acesta pe formular daca trimit altul nou?
  Si mai am o intrebare: cand trimit din nou totul, pun in plic formularul corectat si restul formularelor vechi returnate sau toate formularele completate din nou?
  Multumesc mult pentru ajutor!
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Mar Ian 31, 2012 4:35 pm

  lponea a scris:Dupa cateva luni revin cu alta intrebare pentru ca mi-a fost returnat plicul cu tot ce era in el. Motivul: campurile #11 si #12 din formularul IMM0008 – Schedule 3: Economic Classes trebuie sa contina acelasi NOC. In plus au scris un cod format din 8 cifre la campul #3 UCI al formularului IMM0008ENU_2D. Ar trebui sa trec codul acesta pe formular daca trimit altul nou?
  Si mai am o intrebare: cand trimit din nou totul, pun in plic formularul corectat si restul formularelor vechi returnate sau toate formularele completate din nou?
  Multumesc mult pentru ajutor!
  Imi pare rau! Avea dreptate adminu' ca cei de la CIC se comporta precum niste roboti.
  Verifica pe ECAS cu codul UCI pe care l-ai primit sa vezi ce statut are aplicatia returnata.
  Nu cred ca acel cod are treaba cu noua aplicatie pe care o vei trimite dar fiind deja in baza lor de date este bine sa treci codul din moment ce exista acel camp. Eu as completa formulare noi. Poate ca intre timp au modificat ceva.
  Pe ce cod NOC aplici?
  avatar
  Principessa
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 7
  Data de inscriere : 11/09/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de Principessa la data de Mar Ian 31, 2012 5:11 pm

  Asta inseamna ca ti-au refuzat dosarul si trebuie sa faci altul nou?
  In cazul asta ti se returneaza banii sau nu?
  avatar
  lponea
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 11
  Data de inscriere : 08/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de lponea la data de Mar Ian 31, 2012 11:56 pm

  @ tender
  Am verificat chiar dupa ce am primit plicul pe ECAS, si chiar mai recent, dar aplicatia nu ma poate identifica. Multumesc pentru sugestie. Cred ca asa voi face. Oricum nu mai sper sa primesc raspuns de la ambasada Canadei la Bucuresti, unde am trimis un email si un formular cu nelamuririle mele pe site-ul lor.
  La campul #12 am trecut 3 coduri NOC: 7242, 7241 si 2241, iar acum la #11 voi trece 7242.

  @ Principessa
  Nu a fost refuzat, dar trebuie sa fac altul nou, iar banii nu au fost inca incasati, drept pentru care voi trimite un cec nou. Ca sa fiu mai explicit ei spun in scrisoarea atasata ca aplicatia mea nu intalneste cerintele instructiunilor referitoare la completarea aplicatiei, adica exact ce am postat in mesajul anterior. Stiu ca am citit undeva ce se intampla cu banii daca nu esti eligibil, poate in ghidul EG7, dar nu sunt sigur.
  tender
  tender
  doctorand in emigrare
  doctorand in emigrare

  Mesaje : 561
  Data de inscriere : 21/11/2009
  Localizare : Montreal

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de tender la data de Mier Feb 01, 2012 10:38 am

  lponea a scris:@ tender
  Am verificat chiar dupa ce am primit plicul pe ECAS, si chiar mai recent, dar aplicatia nu ma poate identifica. Multumesc pentru sugestie. Cred ca asa voi face. Oricum nu mai sper sa primesc raspuns de la ambasada Canadei la Bucuresti, unde am trimis un email si un formular cu nelamuririle mele pe site-ul lor.
  La campul #12 am trecut 3 coduri NOC: 7242, 7241 si 2241, iar acum la #11 voi trece 7242.
  Te rog sa explici felul in care ai completat cele doua campuri referitoare la experienta si la codurile NOC pe care ai aplicat. Explica si felul in care ai de gand sa le completezi acum. Nu inteleg care a fost greseala pe care ai facut-o.
  avatar
  Principessa
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 7
  Data de inscriere : 11/09/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de Principessa la data de Mier Feb 01, 2012 11:53 am

  @Iponea: imi spui te rog la ce data ti-a ajuns dosarul la Sidney? Ca sa pot sa calculez cam pe cand o sa primesc un raspuns. Al meu a ajuns pe 25 noimebrie.
  Mersi mult.
  avatar
  lponea
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 11
  Data de inscriere : 08/08/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de lponea la data de Dum Feb 05, 2012 9:05 pm

  @tender
  La #11 am completat toate campurile: from, to, ocupation, years of experience si main duties, dar am lasat gol la NOC. Apoi la #12 am trecut 3 NOC-uri si ocupatiile corespunzatoare in ordinea preferintei: 7242, 7241 si 2241 respectiv Industrial electrician, electrician si electrical technician. Ori eu trebuia sa completez si NOC-ul de la #11 si sa fie identic cu cel de la #12, in cazul meu cred ca cu primul.

  @principessa
  Eu l-am trimis prin Posta Romana pe 7 Octombrie 2011 si a ajuns la ei pe 17 Octombrie, iar pe 20 Decembrie 2011 mi-au trimis plicul inapoi cu tot ce am trimis si a ajuns la cateva zile dupa anul nou.
  Cu placere.
  avatar
  Principessa
  interesat de subiect
  interesat de subiect

  Mesaje : 7
  Data de inscriere : 11/09/2011

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de Principessa la data de Mier Feb 22, 2012 12:45 pm

  Mda. Tocmai mi s-a intors si mie dosarul. La motivul asta chiar nu ma asteptam. Cica dosarul meu a ajuns dupa ce au primit cele 500 de dosare/meserie. De fapt pe site nu erau nici 400 la NOC 2121 cand a ajuns dosarul meu la CIC.
  In alta ordine de idei am o intrebare pt cunoscatori. Imi primesc cei 550$ dolari inapoi? Si daca da, ce trebuie sa fac? Sa ma duc la BCR cu CEC-ul respectiv?
  Multumesc mult.

  Continut sponsorizat

  2011-2012 Nici un an fara schimbari Empty Re: 2011-2012 Nici un an fara schimbari

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Feb 19, 2020 5:55 am